מבזקים
קיבלתם התרעה ללא אזעקה? עיריית באר שבע מסבירה את שיטת "ההתרעה המקדימה" הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר: "אנחנו באמצע הדרך. בחג הפסח נמשיך להילחם על חירותנו ועתידנו" החמרה במצב הפצועים בדימונה: ילד בן 12 במצב קשה בחדר הטראומה בסורוקה ראש עיריית לוד במתקפה חריפה נגד חוסמי הכבישים בגני איילון: "מציע לקיצוניים לא להתעסק איתי שוב" תחזית מזג האוויר: שבוע גשום, סוער וחשש כבד משיטפונות לפנינו תמונות נוספות מזירת הנפילה במבנה חד קומתי בדימונה דימונה: העירייה פתחה מרכז סיוע למשפחות שביתן נפגע נפגעים וזירות הרס בדימונה: ילד ואישה במצב בינוני מרסיסים החלטה דרמטית בפורום ה-16: קייטנות הפסח בערים הגדולות לא יופעלו צפו בתיעוד: קריסת מבנה בדימונה בעקבות פגיעת פריט אמל"ח; דיווח על זירות נוספות בעיר עיריית מודיעין מכבים רעות בהודעה חשובה לציבור ההורים נפילה בגן ילדים בראשון לציון; אין נפגעים קריית אונו מתעוררת אחרי לילה מתוח: שתי זירות נפילה בעיר גם מצחיק וגם שימושי: הקמפיין של ראש העין לקראת פסח תופס ברשת מחשבים לתלמידים או מאבק פוליטי: הסערה החדשה בכפר סבא כשהמבוגרים בחזית, הנוער של גבעת שמואל מחזיק את העורף גם בחשכה ובחירום: גדרה מתקינה תאורה סולארית במיגוניות רחובות מתאוששת מהפגיעות: כלל זירות הרסיסים בעיר טופלו שיחת טלפון שהופכת לרשת ביטחון: כך באר שבע שומרת על הוותיקים קריית מלאכי מקלה על ההורים: לא ייגבה תשלום על ימי גן שלא פעלו

הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר: "אנחנו באמצע הדרך. בחג הפסח נמשיך להילחם על חירותנו ועתידנו"

הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר: "הפגיעה הנרחבת שגרמנו למשטר האיראני בשלושת השבועות האחרונים, מתחילה להצטבר לכדי הישג מערכתי-אסטרטגי, צבאי, כלכלי ושלטוני. משטר הרוע חלש יותר, איראן חשופה יותר וללא יכולת הגנה משמעותית"

הצהרת הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר אשר הותרה לפרסום לפני זמן קצר [מוצ"ש]:

אזרחי ישראל, אנו נמצאים בסיומו של השבוע השלישי למבצע "שאגת הארי". אני, יחד עם כל מפקדי צה"ל, חשים בכל יום את כובד האחריות המונח על כתפינו ואת המחיר שאתם, בעורף, משלמים באומץ לב ובסבלנות. לצערי, אנו חווים גם אבידות כואבות של אזרחים במתקפות הטילים; ליבנו עם הנרצחים, הפצועים ובני משפחותיהם. אורך הרוח שאתם מפגינים הוא מרכיב קריטי בעוצמה הלאומית שלנו, שכן בלי הגב האיתן שלכם, הלוחמים שלנו לא יוכלו לפעול בעוצמה ובנחישות.

את ההישגים הטקטיים שלנו בשבוע האחרון כבר מנו רבים; מקביליי מהאזור כולו מעבירים לי מסרי הערכה והשתאות על יכולותינו ההגנתיות, ההתקפיות והמודיעין הייחודי. הם מבינים היטב את גודל האיום ומבקשים מאיתנו שנתמיד בהסרת הסכנה. הפגיעה הנרחבת שגרמנו למשטר האיראני בשלושת השבועות האחרונים מתחילה להצטבר לכדי הישג מערכתי-אסטרטגי, צבאי, כלכלי ושלטוני. כתוצאה מכך, משטר הרוע חלש יותר, איראן חשופה יותר וללא יכולת הגנה משמעותית, וראשי המשטר מוכים ומבולבלים.

אני מבקש להודות שוב לשותפיי לדרך מצבא ארצות הברית. אני נמצא עימם בקשר הדוק ויומיומי כחלק משעון הלחימה; האמון בינינו גבוה, אנו חולקים בנק מטרות משותף והתוכניות הצבאיות שלנו מסונכרנות ומתואמות. השותפות האסטרטגית עם בת בריתנו היא נקודת עוצמה אדירה וחסרת תקדים במערכה הזו, המבוססת על אינטרס משותף ומחויבות להסרת איום קיומי מישראל, מארצות הברית ומעל האזור כולו.

רק אתמול שיגרה איראן טיל בליסטי בין-יבשתי דו-שלבי לטווח של 4,000 קילומטרים לעבר מטרה אמריקאית באי דייגו גרסיה. טילים אלו לא נועדו לפגוע בישראל, אך הטווח שלהם מגיע לבירות אירופה – ברלין, פריז ורומא נמצאות כולן בטווח איום ישיר. למדנו מההיסטוריה העולמית והיהודית שהכחשת איום או התרפסות בפניו אינה מעלימה אותו; להפך, היא מקרינה חולשה ומדרבנת משטרים קיצוניים. מי שלא יתמודד עם איום בתחילתו, יהפוך בעתיד לבן ערובה שלו. החזקת יכולות אסטרטגיות קטלניות בידי משטרים דיקטטוריים רדיקליים מהווה סכנה לעולם כולו, וארצות הברית במנהיגותה מגנה על העולם החופשי.

לצד המערכה העוצמתית באיראן, אנו מובילים לחימה נחושה גם בגבולנו הצפוני. ביקרתי הבוקר במטולה ובקריית שמונה, נפגשתי עם ראשי הרשויות ואישרתי היום לפיקוד הצפון את התוכניות להמשך הלחימה. כולנו נחושים לשנות באופן יסודי את המציאות הביטחונית: אין הכלה יותר! יש יוזמה! יש התקפיות! כוחותינו יעמדו כחיץ בין האויב ליישובים, וכל מטרה שתהווה איום – תוסר. פעולותינו באיראן מחלישות את חיזבאללה, שגרר את לבנון למלחמה, והמערכה הנוכחית תקדם את היעד האסטרטגי של פירוק הארגון מנשקו.

אזרחי ישראל היקרים, אנחנו באמצע הדרך אך הכיוון ברור. בעוד כשבוע, בפסח, נמשיך ונלחם על חירותנו ועתידנו. פגשתי השבוע מפקד טייסת שחזר מגיחה באיראן; הוא סיפר לי שאמו איחלה לו שהמלחמה תיגמר, והוא השיב לה שאם היא באמת דואגת לו ולילדיו – עדיף שהמערכה תימשך עד שנשלים את המשימה. הרוח הזו קיימת באינספור בתים של משרתים ומשרתות; המשפחות השומרות על הבית הן הגיבורות האמיתיות של "שאגת הארי". צה"ל ממשיך בעשייה המבצעית הנרחבת, ובנחישות ואחריות נוביל לניצחון.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דובר צה"ל

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן