מבזקים
משרד הבריאות מעדכן: חוף ניצנים נפתח מחדש לרחצה טרגדיה בתחנת הרכבת ברחובות: גבר אותר ללא רוח חיים בחדר השירותים חוגגים את יום הספר בגדרה: ההצגה "המשאלה של צבי" מגיעה למושבה נתיבות: רכב התהפך בשדרות ירושלים – הנהג פונה במצב בינוני לחדר הטראומה תחרות צילום "ים ישראלי": החברה להגנת הטבע מחפשת את התיעוד הימי היפה ביותר שמואל גרינברג: "הבחירה ברב"ט ש' למצטיינת נשיא היא גאווה גדולה לעיר בית שמש" דרמה בדרום לבנון: לוחמי חטיבה 300 עצרו מחבל מיחידת העלית 'כוח רדואן' מזג האוויר בסימן התחממות: עלייה הדרגתית בטמפרטורות לאורך סוף השבוע דובר צה"ל: לוחמי חטיבת 'הנגב' והחטיבה הצפונית חיסלו מחבלים שאיימו על הכוחות ברצועת עזה פצוע הפיגוע ליד עפרה משחזר: "הם התחילו בלינץ', חטפתי אבנים ואיבדתי את ההכרה" חשד לרצח כפול בצומת אחיסמך: שני גברים נורו למוות ברכבם הנשיא הרצוג, שר הביטחון כ"ץ והרמטכ"ל זמיר עם 120 מצטייני הנשיא לשנת תשפ"ו ידידים אילת קיימו את תהלוכת העצמאות המפורסמת; אלי לנקרי: "אתם מסמלים עבורי את הדברים הטובים ביותר – את הערבות ההדדית והאחדות" אירוע חריג באופקים אירוע אלימות בספורטק ברחובות; 3 פצועים במצב בינוני כבאות והצלה לישראל: לוחמי האש נאבקו בשריפת ענק באתר בנייה בבת ים ובדליקה קטלנית בדירת מגורים בתל אביב בנימין נתניהו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה" הפנינג הוקרה חגיגי למתנדבים, עובדים ובני משפחותיהם בקריית מד"א ברמלה צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד" תומר סלומון מגן יבנה: "כנכד לניצול שואה, אני מרגיש מחויבות עמוקה להמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת"

השר אסף זמיר: "אין סיבה למנוע לחלוטין פעילות מלונאית בערים ירוקות בחודש הכי חשוב של השנה"

שר התיירות אסף זמיר יצביע היום (ראשון) נגד הטלת סגר מלא בישיבת הממשלה. לדבריו, ״אין ספק שהעליה הדרמטית בתחלואה מחייבת צעדים דרסטיים. נראה לי שזה ברור לכולם. ועדיין- סגר מלא על כל המדינה בחגים הוא צעד קיצוני מדי ובעל משמעויות כלכליות שתעשיות שלמות לא תתאוששנה מהן. לכן אצביע נגד ההחלטה להטיל סגר מלא מחר בישיבת הממשלה.

אין סיבה למנוע את פעילות הצימרים שאין בהן כלל הדבקה. אין סיבה למנוע לחלוטין פעילות מלונאית בערים ירוקות בחודש הכי חשוב של השנה. אין סיבה לסגור לחלוטין מסעדות בעוד שמאפשרים התכנסויות בבתי הכנסת ואירועי התרבות שחזרו סוף סוף בקפסולות באויר הפתוח מתנהלות בינתיים למופת.

בהישגיה המעטים של ממשלת האחדות שלנו ניתן למנות בין היתר את הקמת קבינט הקורונה ומינוי פרויקטור לאומי שיוביל בענייניות ומקצועיות את ניהול המשבר.
הפרויקטור בנה תכנית נבונה עניינית והוגנת ותפקידנו לאשר את המלצתו ולקדם אותה.

אני יודע שזה מייצר קשיים פוליטיים. במדינה מפולגת כמו שלנו, עם בעיות משילות בחלקים של החברה שקיימות מאז ומעולם- לא פשוט להגיד למישהו שחלה עליו מגבלה ועל אחר לא. מסובך חברתית פוליטית להגיד כאן ילמדו וכאן לא. ומסובך מאד לאכוף פתאום את החוק במקומות שבהם לא אכפו שנים. הכל נכון. אבל, בדיוק בשביל זה תמכנו בהקמת ממשלת אחדות- כדי שבנקודת הזמן הקריטית הזאת – אפשר יהיה לקבל החלטות נכונות גם אם הן מלוות בקושי פוליטי וחברתי. וזה לא רק עניין דתי או גאוגרפי. הפרות מקוממות יש בכל מקום, ממועדון לילה בחיפה השבוע דרך חתונת ענק של חסידים בחיפה. ממסיבת אירוסין ענקית בשרון ועד חתונות ענק ביישובים ערביים בצפון. אף אחד לא נותן פה דוגמא, כולל חלק מחבריי בכנסת ובממשלה, וזאת התוצאה.
ועדיין- יש מקומות שבהם יש מיעוט של הפרות. מקומות שבהם רוב האנשים מקפידים ולכן התחלואה בהם נמוכה- והאחריות שלנו היא לאפשר את המשך החיים במקומות הללו, תחת מגבלות, ובמקביל לייצר סגרים באיזורי תחלואה קשים. יש עוד חלופות מידתיות יותר. המאבק בקורונה הוא פרויקט מתמשך של קניית זמן עד לחיסון ולמידה לחיות לצד הנגיף כל עוד אין חיסון בכדי לא למוטט לאנשים את הפרנסה ואת החיים באופן כללי. סגר מלא עדיף על קריסת מערכת הבריאות – אבל חובה לתת צ׳אנס לרמזור שעבדו עליו כל כך קשה ושהיה כלכך מורכב לאשר אותו לפני שאנחנו פונים לצעדים דרסטיים יותר. לא להיכנע לפוליטיקות הקטנות. חובה עלינו להתרומם מעל לאינטרסים צרים בכדי לקבל החלטות מיטביות עבור הציבור".

דילוג לתוכן