מבזקים
ילד בן 4 נמשה מהמים סמוך לחוף דלילה באשקלון ופונה במצב אנוש אירוע אלימות קשה ברחוב הרצל ברמלה: צעיר בן 22 נדקר ופונה במצב קשה גבר נדקר בבאר שבע במהלך הלילה ופונה לסורוקה במצב בינוני המטען כבר הוצמד לרכב: כך נמנעה פגיעה פלילית חמורה באשדוד נתב"ג בדרך לשדרוג משמעותי: מלון חדש יוקם בצמוד לטרמינל 3 חבריו דאגו אחרי שלא ענה: גבר כבן 60 אותר ללא רוח חיים בדירה בבת ים בין הביטחון לפיתוח העירוני: ראש עיריית רמלה נפגש עם ראש הממשלה בן 15 מרמלה נמלט מהשוטרים כשברשותו אקדח – ונעצר בתום מרדף בג'וואריש בגיל 17 הוא נלחם בנאצים, בגיל 98 רחובות עדיין זוכרת אותו אירוע חריג באור יהודה סיכול דרמטי בגבול המזרחי: נעצר חשוד ונתפסו עשרות כלי נשק ואמל"ח במרחב הבקעה אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב

יומיים לפני יום השואה הבינלאומי: עשרות שורדי שואה השיקו במוזיאון ידידי ישראל ספר של תקווה ובחירה בחיים

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "דווקא עכשיו, כשהעולם מאתגר את האמת ההיסטורית, חובתנו אינה מסתכמת בסיפור העבר; עלינו להפוך את הזיכרון לכוח חי ופועם המבצר את חוסנה של החברה, מחזק את ערכי המוסר ומעמיק את מחויבותנו הבלתי מתפשרת להגנה על חירות האדם ועל נצח העם היהודי בארצו."

אירוע יוצא דופן ומרגש התקיים הבוקר, יום ראשון 25 בינואר 2026, במוזיאון ידידי ישראל בירושלים, כאשר עשרות שורדי שואה, בני משפחותיהם ואורחים, התכנסו להשקת הספר “זכור לי גם נס” אוסף סיפורי הנסים האישיים של 52 חברי קבוצת שורדי השואה “בובות וחלומות”.

הספר, שאיגדה מיכל פונדמינסקי, מנהלת הקבוצה, נולד מתוך המפגשים הקבועים המתקיימים מדי יום ראשון בבוקר במוזיאון ידידי ישראל. המוזיאון מאמץ את הקבוצה לאורך שנים, מקיים עבורם פעילויות מגוונות ואף הקים בתחומו מלונית ייעודית לניצולי שואה, בה הם מוזמנים להתארח בכל עת.
שיאו המרגש של הטקס היה שמיעת סיפוריהם האישיים של כמה מהשורדים והדלקת נרות זיכרון אישיים. כל נר נשא שם וזהות של אחד מקורבנות השואה, כחלק משיתוף הפעולה בין עמותת “שם ונר” ליד ושם. היוזמה מבקשת להשיב לכל קורבן את שמו ואת סיפור חייו, ולחבר בין הזיכרון האישי לזיכרון הלאומי, מתוך תפיסה שלזיכרון השואה יש תפקיד חי ופעיל גם בהווה ובהעברתו לדורות הבאים.

הרב הראשי לישראל לשעבר, הרב דוד לאו, בן דור שני לשורדי שואה, הודה לשורדים ואמר כי בזכותם קמה מדינת ישראל. הוא הדגיש כי עצם העובדה שהם ממשיכים לספר את סיפורם היא מהמעשים החשובים ביותר למען הדורות הבאים:"אתם מספרים את הסיפור שלכם. אתם לא מוותרים. אתם אומרים לכולנו אנחנו כאן, חיים, מקימים משפחות, ואף אחד לא יצליח להשמיד אותנו. בזכות הסיפורים שלכם ומה שאתם מביאים לעולם עם ישראל חי.”

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, נשא דברים באירוע ואמר:

"זיכרון השואה עבורנו הוא צו חיוני המהדהד אל תוך המציאות הישראלית של ימינו. השואה והגבורה אינן ניצבות כשני קטבים מנוגדים, אלא שזורות זו בזו כמצפן ערכי המנחה אותנו בעתות מבחן. גבורתם של הלוחמים ביערות ובגטאות, לצד גבורתם השקטה של השורדים שבחרו בחיים, מלמדת אותנו שגם מתוך החשיכה העמוקה ביותר ניתן לצמוח בעמידה זקופה. דווקא עכשיו, כשהעולם מאתגר את האמת ההיסטורית, חובתנו אינה מסתכמת בסיפור העבר; עלינו להפוך את הזיכרון לכוח חי ופועם המבצר את חוסנה של החברה, מחזק את ערכי המוסר ומעמיק את מחויבותנו הבלתי מתפשרת להגנה על חירות האדם ועל נצח העם היהודי בארצו."

אחד הרגעים המרגשים במיוחד היה כאשר ירדנה זלבסקי, שורדת שואה שחגגה השבוע 98, העניקה את הספר לראש העיר ולרב לאו. ירדנה, ששרדה את אושוויץ והייתה מילדי מנגלה, אינה יוצאת מביתה מזה חודשים, אך לדבריה לא הייתה מוכנה לוותר על ההגעה לאירוע השקת הספר. "הנאצים לקחו לי את הכבוד”, אמרה בהתרגשות, “והפעילויות והטקסים שמתקיימים פה החזירו לי את הגאווה והאמונה. לראות את חיילי צה”ל ואת הדגל, לשיר את ירושלים של זהב, עושה לי טוב.”

חברי הקבוצה, כולם בני 90 ומעלה, צלחו את תופת השואה, חוו גם את כאב השבעה באוקטובר, ולמרות הכול ממשיכים לבחור באור, באמונה, בתקווה ובאהבת האדם. באמצעות הספר הם מבקשים להעניק לעם ישראל מתנה יקרת ערך, את הנסים האישיים שליוו את חייהם, כדי לחזק, לאחד ולרפא. כל אחד ואחת מהם משתפים בספר את סיפורם האישי על הנס שליווה את חייהם, או על הנסים הרבים שחוו. מתוך החשכה בצבץ לעיתים אור, ומתוך החוויות הקשות עולה מסר ברור לכל קורא וקוראת: “ובחרת בחיים”. בכך הופכים חברי “בובות וחלומות” מקור השראה לדורות הבאים. הנס המשותף לכולם הוא עצם הישרדותם, עלייתם ארצה וחייהם כיום בירושלים, בירת ישראל. כל אחת ואחד מהם הקימו דור המשך מבורך, ומביעים בסיפוריהם תחושת תודה עמוקה לחיים ותחושת ניצחון על הצורר הנאצי.

אירוע ההשקה היה רגע של זיכרון, של תקווה ושל בחירה מחודשת בחיים.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: טל מרום

דילוג לתוכן