מבזקים
דיווח: הושג הסכם בין ארה"ב לאיראן כולל הפסקת אש בלבנון; טראמפ טוען שנתניהו תומך במתווה דריכות שיא: כוננות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לשיגורים מאיראן מרכז רצועת עזה: מחבל חוסל, שניים נוספים נפגעו ואחד נעצר לאחר היתקלות עם לוחמי סיירת חרוב איראן מאיימת, טיסות בוטלו והמרחב האווירי באיראן נסגר: תמונת המצב המלאה ברסלר בתל אביב: "אסור לחזור על הטעות שעשינו אחרי ממשלת השינוי" לוחמי האש חילצו לכוד משריפה במחסן בקומה מינוס 1 בבניין באילת עדכון מיוחד: שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף; גם ההופעות של עומר אדם ואייל גולן בוטלו נוער רחובות יוזם ומנצח את האלימות: כ-100 תלמידים פיתחו מיזמי חדשנות בהאקתון עירוני תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין מרדף באשקלון: כך סוכלה גניבת רכב בצומת סילבר – חשוד אחד נעצר, השני נמלט לראשונה: טיפולי NLP יוצעו במרפאת 'מכבי טבעי' בבאר שבע לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא מבצע רחב ברהט: 12 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בסוף השבוע תערוכת אמנות רחוב של תלמידי תיכון בקריית אונו מציפה את הסוגיות שמעסיקות את בני הנוער כתב אישום חמור: ירי לעבר רכב בלב תל אביב – הנאשמים מאור יהודה נתפסו במלון יוקרתי אקדח גלוק, אפודים קרמיים ואמצעי הסוואה: המשטרה חשפה מצבור אמצעי לחימה ברמלה "אם כל אחד ייקח איתו משהו אחד מיוסי – הוא יגיע רחוק": תוכנית המנהיגות לזכר לוחם השב"כ שנפל ב-7 באוקטובר הגיעה לסיומה חושבים שאתם לא יכולים לחסוך? הרצאה ברחובות מבטיחה: כך תשאירו לפחות 2,500 שקל בחודש בכיס

יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "ממשלת ישראל מפקירה את אגף שיקום נכים"

תנועת אומ"ץ ממשיכה להיאבק למען נכי צה"ל יו"ר ארגון נכי צה"ל מעריך כי עד סוף 2025 יתווספו כ-22,000 נכים חדשים התנועה קוראת לח"כ מיקי לוי, יו"ר ועדת ביקורת המדינה, לקיים דיון משותף בסוגיה הקריטית  

מלחמת חרבות ברזל מתנהלת כבר למעלה מ-10 חודשים, והסוף לא נראה באופק. הלחימה הקשה גובה מחיר יקר: לפני כחודשיים הודיע אגף שיקום נכים במשרד הביטחון כי מספרם של נכי צה"ל חצה לראשונה את רף ה-70,000. תנועת אומ"ץ החלה כבר לפני מספר חודשים לפעול למען שיפור השירות לנכים, וממשיכה להיאבק בנושא משמעותי זה.

נציגי התנועה בוועדות הכנסת, שלמה קלדרון, יו"ר לשכת המבקרים הפנימיים בישראל לשעבר, ועו"ד מוטי שנאבל, קראו לח"כ מיקי לוי לכנס את הוועדה לביקורת המדינה שבראשה הוא עומד. בפברואר השנה התקיים בוועדה זו דיון בנושא השיקום של נכי צה"ל. הדיון התקיים לאחר פרסום דו"ח מבקר מדינה שהצביע על כשלים חמורים, בין השאר עקב מחסור בתקנים מתאימים. למרות הדיון, המצב העגום לא השתנה.

יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד, הביע תמיהה על כך ש"ממשלת ישראל, על כל שלוחותיה, לא התייחסה בעדיפות הולמת לסוגיית נכי צה"ל. בכך הפקירה הממשלה את אגף שיקום נכים במשך שנים". הוא ציין כי אמנם תקציב האגף הועלה, אולם אין די בכך כדי להעניק ללוחמים שנפצעו את הטיפול הנחוץ: "יש לקיים דיון משותף של כל הגורמים האחראים בסוגיית דרכי הטיפול בנכי צה"ל ושיקומם".

מדי חודש נקלטים באגף למעלה מ-1,000 פצועות ופצועים חדשים, מתוכם כ-70% הם חיילי מילואים. על-פי יו"ר ארגון נכי צה"ל, עו"ד עידן קלימן, עד סוף 2025 צפויים להתווסף כ-22,000 נכים עקב המלחמה. פליצ'ה פלד ועו"ד יצחק מינא, יו"ר המועצה המייעצת של אומ"ץ, התחייבו להתייצב לצד ארגון נכי צה"ל ואגף השיקום, ולצד החיילים, עד שיימצא מענה מקיף.

תנועת אומ״ץ, אזרחים למען מנהל תקין וצדק חברתי ומשפטי, עומדת בראש המאבק בשחיתות השלטונית ופועלת למען הקניית ערכי המנהל התקין, טוהר המידות והדמוקרטיה. כמו כן, פועלת תנועת אומ״ץ למען צדק חברתי ומשפטי.

 

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: תנועת אומ"ץ

דילוג לתוכן