מבזקים
כשבוע וחצי אחרי פיגוע הדקירה: נהרסו מבנים סמוך לחוות ״דרך אברהם״ ביהודה ושומרון בן 54 מיהודה ושומרון נעצר בחשד להסתה ברשת נגד מדינת ישראל אזהרה לציבור: אם יש לכם את דוד החשמל הזה – הפסיקו להתעלם ובדקו אותו מיד פסטיבל "בירה באגם" חוזר: נינט טייב, נטע ברזילי ומושיק עפיה יופיעו באקו פארק אשקלון שלושה רובי M16, מחסניות ותחמושת אותרו במתחם מגורים ברהט – שני חשודים נעצרו נחנכה תחנת הכיבוי החדשה ביבנה: "תשפר את המענה המבצעי לתושבי העיר והאזור" שעות לפני הפתיחה: תערוכת קריקטורות על גיוס החרדים הושחתה בפסטיבל אנימיקס בתל אביב גבעת שמואל מרחיבה את השירות לצעירים: מרכז הצעירים עובר למשכן חדש בנימין | בן 21 נהרג בהתהפכות טרקטורון סמוך לנווה ארז רוכב אופנוע מאופקים נפצע קשה במהלך רכיבה משרד הבריאות אישר פתיחה חלקית של חדרי הניתוח בבית החולים "מדיקה רפאל" בתל אביב רוכב קורקינט חשמלי נפצע קשה בתאונה עצמית באופקים בן 70 התמוטט בתחנת אוטובוס בירושלים – חייו ניצלו לאחר פעולות החייאה פנינה גרין נבחרה לנהל את בית הספר עיר היין באשקלון מרינת אשקלון משנה פנים: תוכנית ענק לשיפור השירות והביטחון הבמה מחכה לדור הבא: הלהקות של גבעתיים פותחות עונה חדשה אחרי 30 שנה: "הדרי רחובות" עוברת למשכן חדש ומרחיבה פעילות ירושלים: כתב אישום נגד "סבא אליעזר" – מואשם בעבירות מין בשלושה ילדים שינויים משמעותיים בתנועה ברחובות: הרחוב המרכזי ייסגר מהשבוע אשדוד: פרץ למרכול, ניסה להימלט ותקף שוטרים – שני בלשים נפצעו קל

"יותר ויותר גופים ציבוריים בישראל: משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, משטרה- החלו להשתמש בשנה החולפת ברחפנים"

כך אמר רן קליינר, מומחה לרחפנים, מייסד חברת GADFIN יו"ר הכנס הרביעי לתעשיית הרחפנים האזרחית אנשים ורחפנים 2020. קליינר התראיין לקראת הכנס, בהפקת קבוצת אנשים ומחשבים, שייערך זו השנה הרביעית בשבוע הבא ביום ב' ה-13 לינואר 2020, במרכז כנסים אבניו, קריית שדה התעופה.

"לצד יצרניות הרחפנים, אמר, "ניתן לחלק את התחום לשניים. האחד הוא תחום נותני שירותים מבוססי רחפנים. תחום זה התפתח מאד וצפוי להמשיך ולהתפתח גם השנה, בשל התועלות שהוא נותן ללקוחות ארגוניים במגזרי המשק השונים. כך, למשל, היכולת לספק שירותי מיפוי מתקדמים, עם יכולות למידול בדו-מימד ובתלת-מימד. אם בעבר חברות מיפוי היו מספקות תמונה, הרי שכיום יש ביכולתן לספק ניתוחים מתקדמים במגוון מימדים, עם מדידות חכמות ומדויקות", הוא מפרט. דוגמה נוספת, ציין קליינר, "היא הרחפנים בעולם הבנייה. הם מסייעים למעקב אחר התכנון מול הביצוע במהלך הבנייה, גילוי חריגות, ועוד. רשויות מקומיות מסתייעות ברחפנים כדי לגלות חריגות בנייה, או חברות קבלניות המשליכות פסולת בניין שלא במקומות המיועדים לכך, כמעין הרחבה של מצלמות המעקב, כאשר הכל נעשה בזמן אמת ובמתכונת דיגיטלית. כך, כלל הנתונים נאספים וניתן לעשות להם עיבוד וניתוח לאחר מכן, באוף-ליין". לדבריו, "גם העולם החקלאי נהנה מהיכולות של הרחפנים, במעקב אחר מזיקים, שדות בהם הגידולים מתפתחים יפה מול כאלה שלא, ועוד". התחום השני בעולם הרחפנים, אמר, "הוא חברות סטארט-אפ אשר מפתחות טכנולוגיות חדשניות שישתמשו בהן בעתיד". בעולם, אמר קליינר, "המיקוד כעת הוא על התפתחות הרגולציות. זאת, על מנת לאפשר לרחפנים לעבוד בעוד ועוד מתארי פעילות. למשל, לטוס בצורה בטוחה מעל אנשים; לטוס מרחקים גדולים, מעבר לקו הראיה של מפעיל הרחפן. הדבר יאפשר בעתיד משלוחים אוויריים מבוססי רחפנים. מדובר במגמה חזקה, שכל חברות הכי גדולות בעולם, דוגמת אמזון ואובר רוצות להיכנס – ונכנסות אליו. אני מעריך כי השנה תהיה פריצת דרך בתחום הרגולטורי בעולם, מה שיביא להרחבת השימוש ברחפנים במתארי פעילות שונים". "טכנולוגיות הרחפנים בעולם בהחלט מתקדמות", ציין קליינר, "אלא שיש חסמים לתחום. החסם הראשון הוא הרגולציות. החסם השני הוא הצורך להפעיל את הרחפנים בצורה בטוחה ומאובטחת. שילוב טכנולוגיות אלו יחס עם האסדרה, ירחיב את השימוש בהם".

"הרחפנים", הסביר קליינר, "מחליפים פעולות של יישומים מסורתיים וותיקים, למשל משלוחים דחופים, סיוע למטוסי ריסוס חקלאי, ועוד. אנו צפויים לראות הרחבה של שימוש ברחפנים, לצד כניסות של טכנולוגיות ויישומים חדשים". לדבריו, "קיים שימוש הולך וגדל ברחפנים בקרב גופי חקירות, אכיפה, שיטור וביון. נעשה שם שימוש נרחב בקליטת מידע מחיישנים לצורך יצירת תמונת מצב עדכנית בזמן אמת, ושילוב הנתונים הללו במערכות שליטה ובקרה. בעולם תוכן זה, המיקוד הוא על ביצוע כמה שיותר פעולות אוטונומיות, ופישוט של פעולות מורכבות". "גם השנה", הוא סיכם, "הכנס יחבר יחדיו את האנשים הנמצאים בלב העשייה בתחום הרחפנים בארץ: נותני שירותים, יבואנים, חברות סטארט-אפ וגופים ציבוריים וממשלתיים. עבור כל מי שעוסק בתחום, הכנס הוא המקום להתעדכן ולפגוש את האנשים שבליבת העשייה".

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן