מבזקים
בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים לא רק קניון: הסיפור הפחות מוכר מאחורי מתחם הענק בכניסה לראש העין הבטיחו כמה חודשים, חלפו יותר מ – 20: הסיפור מאחורי שיפוץ טיפת החלב באשקלון המרכז החדש בבאר שבע מבטיח מהפכה כלכלית, המבחן האמיתי יהיה בתלוש השכר בן 67 התמוטט באולם אירועים בנס ציונה: מצבו אנוש מזל טוב: סופי אוחיון – הגננת של המדינה עבור הורי גן דובדבן באשקלון, חוגגת שריפה לפנות בוקר בגן יבנה: הבן התעורר, העיר את בני הבית ומנע אסון בעקבות שעון החורף – מכניסים את השבת מוקדם; שימו לב לזמני כניסת ויציאת שבת – פרשת וירא | 30-31.10.2026 אור יהודה: רכב עלה באש ברחוב שלום עליכם; את מי מנסים לחסל?

כתב אישום חמור: סחיטה באיומים נגד בכירים בסודה סטרים ותאגיד המים בדרום

על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד אסף בר יוסף מפרקליטות מחוז דרום, בשנים האחרונות התרחשו אירועי פגיעה ואיומים חוזרים ונשנים כלפי גורמים בכירים באזור התעשייה "עידן הנגב" ובמפעל "סודה סטרים"

הפרקליטות הגישה היום (שני) לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום חמור נגד אבראהים אלצאנע (50) מתראבין א-צאנע ועאדל אבו חאמד (40) מרהט. השניים נאשמים בסחיטה באיומים של עובדים בכירים בחברת "סודה סטרים" ובתאגיד המים "נווה מדבר".

על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד אסף בר יוסף מפרקליטות מחוז דרום, בשנים האחרונות התרחשו אירועי פגיעה ואיומים חוזרים ונשנים כלפי גורמים בכירים באזור התעשייה "עידן הנגב" ובמפעל "סודה סטרים". מהאישום עולה כי הנאשמים קשרו קשר פלילי לאיים על עובדים במטרה לכפות עליהם להפסיק לשכור מבנים שבבעלות גורמים שונים, בהם גם ראש עיריית רהט לשעבר.

במסגרת הקשר, כך נטען, שלחו הנאשמים הודעות טקסט למנהלים בכירים בסודה סטרים, בהן איימו כי אם לא יפסיקו לשכור את המבנים – המחסן והמפעל יישרפו, ואף איימו להגיע לבתיהם. איומים דומים הופנו גם כלפי מנכ"ל אזור התעשייה עידן הנגב. באירוע נוסף, התקשר אבו חאמד לנהג משאית שביצע עבודות עבור "עידן הנגב" ואיים עליו שאם לא ימסור לו 50,000 ש"ח, משאיותיו יישרפו.

בנוסף לכך, איימו הנאשמים על עובדים בתאגיד המים "נווה מדבר" בדרישה להסיר עיקולים שהוטלו על אלצאנע ובנו. בשיחות אלו נכללו איומים בפגיעה בגוף וברכוש, ובמקרה אחד אף הזהירו עובד כי רכבו יישרף אם ימשיך בעבודתו לפני הסרת העיקולים. קבלן שעבד עם התאגיד ספג גם הוא איומים, לפיהם ציודו יישרף אם לא יעביר לידיהם פרויקט מסוים. באחת השיחות, דרש אבו חאמד מהקבלן תשלום של 100,000 ש"ח, בטענה שאחיו, שעבד אצל הקבלן, נעצר וזקוק לכסף.

במקרה נפרד שאירע בסוף חודש מאי, הגיע אלצאנע, יחד עם שניים נוספים, לשטח צבאי סמוך לקיבוץ בארי בניסיון לגנוב טרקטור צה"לי. במהלך ניסיון הגניבה, בלשי משטרה הבחינו בהם, והשלושה נמלטו מהמקום. במהלך המרדף, נפצעו שוטרים שניסו לעצור אותם.

בבקשת המעצר שהוגשה במקביל לכתב האישום, ציין עו"ד בר יוסף כי: "…המשיבים פעלו באופן שיטתי, כוחני, עברייני ומתוחכם – תוך שימוש במספרי טלפון וכרטיסי סים שונים – ואיימו על נושאי משרה בגופם וברכושם, כדי לגרום להם להפסיק לשכור מבנים או להסיר עיקולים שהוטלו עקב אי תשלום חשבונות מים."

לשני הנאשמים מיוחסות עבירות של סחיטה באיומים. לאלצאנע יוחסו גם עבירות של ניסיון גניבה, חבלה בכוונה מחמירה והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.

 

◼️ הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע והנגב

לחצו כאן
דילוג לתוכן