התביעה הצבאית הגישה אתמול (ראשון) לבית המשפט הצבאי בשומרון כתב אישום נגד כמאל חטיב, המואשם כי עמד בראש התארגנות הטרור של גדוד נור א־שמס, בגין הפיגוע שבו נהרג רס"ל (מיל') יהודה גטו ז"ל ובגין עבירות ביטחוניות נוספות.
על פי כתב האישום, ב־1 ביולי 2024 הפעיל חטיב, יחד עם פעילים נוספים, מטען חבלה שהוטמן מבעוד מועד באדמה בשכונת בלעא. לפי הנטען, המטען הופעל מרחוק באמצעות טלפון סלולרי לעבר רכב של כוחות הביטחון.
כתוצאה מהפיצוץ התהפך רכב הכוחות, רס"ל (מיל') יהודה גטו ז"ל נהרג, ואדם נוסף נפצע בחזהו ובראשו ופונה לקבלת טיפול רפואי.
בכתב האישום נטען עוד כי חטיב הוביל את פעילות גדוד נור א־שמס, גייס פעילים, ניהל מערכי תצפית וייצור אמצעי לחימה, עסק בהטמנת מטענים, בסחר באמצעי לחימה ובהעברת כספים וציוד צבאי לפעילי טרור.
התביעה הצבאית מייחסת לו, בין היתר, עבירות של גרימת מוות בכוונה בצוותא (המקבילה לעבירת הרצח), ניסיון לגרימת מוות בכוונה, עמידה בראש התאחדות בלתי מותרת, סחר בציוד מלחמתי והנחת פצצה.
בית המשפט הצבאי בשומרון הורה על מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
בצה"ל נמסר כי התביעה הצבאית מלווה את בני משפחתו של רס"ל (מיל') יהודה גטו ז"ל לאורך ההליך המשפטי ומעניקה להם את הזכויות המוקנות להם על פי דין.
◼️ חדשות משפט ופלילים בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








