מבזקים
תל אביב חוזרת להתכנס: “שרים בכיכר” נפתח לציבור הרחב אחרי הזיהוי: הנער שנעדר בחוף צאנז מובא הערב למנוחות בירושלים שיבא: כך ייראה העתיד התחבורתי של “עיר הבריאות” נערכים לעצמאות: שינויים נרחבים בהסדרי התנועה בקריית גת ירושלים מצדיעה למיילי: גשר המיתרים נצבע בדגלי ישראל וארגנטינה חשש ממשי לשלומה של נערה בת 12 ממזכרת בתיה מהצפון עד הדרום: פוד טראק מיוחד מגיע לצוותי מד״א כ״ץ חוזר לשא – נור – ומכריז על שינוי אסטרטגי סוף טראגי לחיפושים: אותרה גופתו של הנער שנעדר בים בת-ים מתכוננת ליום העצמאות: אלו המוקדים היחידים בעיר למנגל שינויים בלוח הזמנים: כך תיראה תנועת הרכבות ביום הזיכרון וביום העצמאות ברחבי הארץ רמת-גן חוגגת עצמאות: עשרות מוקדי פעילות לכל המשפחה ברחבי העיר ראש העין שוברת שגרה: חגיגות העצמאות יתקיימו פעמיים – מהשכונות ועד מופעי ענק בעיר רמלה תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשורת טקסים מרגשים נס ציונה: נבחרו יקירי העיר לשנת 2026 – שלושה תושבים על עשייה קהילתית רבת שנים שדרות: שורת אירועי זיכרון ועצמאות – חסימות כבישים ושינויים בהסדרי התנועה גאווה לקריית מלאכי: להקת “תזוזה” תופיע בטקס הדלקת המשואות הממלכתי הפרקליטות עתרה נגד שחרור מוקדם: עיכוב שחרור הסייעת מ“משפחתון טולי” ברמלה אור יהודה: השנה לא יתקיימו אירועי הבמות ביום העצמאות – ראש העיר מסבירה את ההחלטה משאית עלתה באש סמוך לנווה אילן – עומסי תנועה כבדים בדרך לירושלים

מהיום, כל הזיכרונות של העיר רחובות מופיעים באתר אינטרנט אחד

הארכיון לתולדות רחובות, משיק השבוע את אתר הזיכרונות הווירטואליים המיוחד של רחובות. הארכיון, בשיתוף "בית דרור" – המרכז להנצחת השואה בעיר, אספו זיכרונות, סיפורים ותמונות של ניצולי שואה תושבי העיר, כולם מונצחים באתר החדש. בנוסף לתיעוד העבר, מאפשר האתר לתושבי העיר לתעד גם את ההווה, התושבות והתושבים, מוזמנים לתעד את הזיכרונות והסיפורים שלהם מחיי היום יום ולשתף אותם באתר הזיכרונות החדש. היכנסו לאתר, הכירו את המורשת של רחובות ושתפו את כולם בסיפור שלכם. 

השבוע, עלה לאוויר אתר הארכיון הווירטואלי של רחובות. האתר הוא פלטפורמה לשיתוף הזיכרונות הקטנים, שמספרים את הסיפור הגדול. הוא מהווה הזדמנות לקרוא ולהכיר את ההיסטוריה של רחובות מגובה העיניים, להתחבר ולהתרגש יחד מזיכרונות אישיים, להוקיר את סיפורם של התושבים הוותיקים ולתת מקום גם לדורות הממשיכים. אחד הנושאים הבולטים באתר החדש הוא הנצחת הזיכרונות של שורדי השואה שהגיעו לרחובות וחיים בה, חלקם עד היום.

לכבוד יום השואה, הארכיון לתולדות רחובות בשיתוף בית דרור, המרכז להנצחת השואה בעיר, אספו יחד סיפורים וקטעים מניצולי השואה בעיר. הניצולים שיתפו את סיפורם האישי, תיארו את תקופת המלחמה, חיי המשפחה, השגרה לפני המלחמה וגם סיפרו כיצד הצליחו להינצל מהצורר הנאצי. כל זיכרון באתר מלווה בתמונה, בתאריכים רלוונטיים ובמיקום. בנוסף לכך, באתר ניתן למצוא זיכרונות של רחובות מן התקופה האחרונה ומראשית ימי המושבה בתחילת המאה הקודמת. תוכלו למצוא באתר סיפורים אישיים וזיכרונות בנושאים שונים, ביניהם: הפועלים במושבה רחובות, האיכרים, עליית התימנים, המעברות ועוד. התושבות והתושבים, מוזמנים לבקר באתר, שם ימצאו את הזיכרונות מסודרים על גבי מפה וציר זמן, כל נקודה על הציר מסמלת את המקום והרגע בו התרחש הזיכרון. ניתן לחפש זיכרונות גם לפי נושאים ותחומי עניין, לגלול לעבר מסע בזמן בין תחנות היסטוריות, זיכרונות ותצלומים. החידוש באתר הווירטואלי הוא שהתושבים מוזמנים לקחת בו חלק פעיל, האתר פתוח לשיתוף זיכרונות ורגעים מחיי היום יום של כולנו בעיר. התושבות והתושבים, מוזמנים לשתף את הסיפורים שלהם בקלות באמצעות לשונית הוספת זיכרון הנמצאת בראש האתר בצד שמאל.

בקרו באתר, קראו את הסיפורים המרתקים וספרו גם את הסיפור שלכם>>

http://bit.ly/rehovotmemories

ראש העיר, רחמים מלול: "שימור המורשת הייחודית לעיר רחובות חשוב לנו מאוד ואנו עושים זאת במגוון דרכים. אחת מהדרכים לכך היא העלאת הזכרונות של תושבי רחובות על ידם, באמצעות הארכיון העירוני – יוזמה שמיועדת לדורות הבאים. אני מזמין את תושבי רחובות לקחת בה חלק".

ממלא מקום ראש העיר, זהר בלום: "הארכיון העירוני הוא אוצר בלום של ההיסטוריה העירונית, והיוזמה החדשה לתיעוד זכרונות תושבי רחובות תאפשר לנו לשמר את הידע והחוויות על מנת שלא יילכו לאיבוד, וללמוד מהם וללמד אותם בעתיד".

דילוג לתוכן