מהכיתה בקריית מלאכי לטאיוואן: תלמידים בונים גשר בין תרבויות

פרויקט “חברים לעט” מחבר בני נוער סביב קיימות, שיח וחשיבה גלובלית

מפגש בין עולמות: תלמידי כיתות ז’ מקריית מלאכי וטאיוואן במפגשים סביב קיימות ותרבות

תלמידי כיתות ז’ בגימנסיה דרכא קריית מלאכי לוקחים חלק בפרויקט הבינלאומי ״חברים לעט״, במסגרתו הם מקיימים קשר מתמשך עם תלמידים בני גילם מטאיוואן. הפרויקט מתקיים באמצעות מפגשי זום קבועים, ביוזמה משותפת של משרד החינוך והמשרד להגנת הסביבה.

במהלך המפגשים מציגים התלמידים את חיי היומיום והתרבות בישראל, עוסקים בנושאים של מדעים, קיימות ומשבר האקלים, ומנהלים שיח אישי באנגלית, אחד על אחד עם בני גילם מעבר לים. לצד פיתוח מיומנויות השפה, הפרויקט מעודד היכרות בין-תרבותית, סקרנות, סובלנות ויכולת לנהל דיאלוג פתוח ומכבד. הפרויקט כולל שישה מפגשים מקוונים בזום, אחת לשבועיים, בהשתתפות כ-15 תלמידים מכל מדינה. כל תלמיד מישראל מצוות לתלמיד מטאיוואן. במהלך המפגשים עוסקים התלמידים בנושאים גלובליים ובהם קיימות סביבתית, משבר האקלים, חיות בסכנת הכחדה, יערות ויחסי אדם־טבע בתרבויות שונות.

זהו פרויקט חדש שהחל השנה, וכבר מהמפגש הראשון ניכרה התרגשות גדולה בקרב התלמידים. במפגש הפתיחה הציגו המשתתפים את עצמם לפי סדר מובנה, הפגינו רמה גבוהה של אנגלית מדוברת וסקרנות רבה כלפי בני גילם מחו״ל.

ראש העיר אליהו זוהר: “מרגש לראות את תלמידי קריית מלאכי יושבים מול חברים בני גילם מטאיוואן, מדברים באנגלית, שואלים, לומדים ומגלים עולם. זה הרבה מעבר לשפה, זה חינוך לערכים של סובלנות, סקרנות וכבוד הדדי, וגם אחריות סביבתית אמיתית. כך מגדלים כאן דור שמאמין בשיח, בחיבור בין תרבויות”

מנהל בית הספר גימנסיה דרכא, ישראל סבן: “הפרויקט הזה מעניק לתלמידים שלנו הרבה מעבר לשיפור האנגלית. הוא פותח עבורם חלון לעולם, מעודד סקרנות, ביטחון עצמי ויכולת לנהל שיח מכבד עם בני גילם מתרבות אחרת. כבר מהמפגש הראשון ראינו התרגשות גדולה ורצון אמיתי להיות חלק מהחוויה".

התלמידים המשתתפים נבחרו על ידי רכזי האנגלית בבתי הספר מבין תלמידים מצטיינים, ומלווים לאורך התהליך על ידי המורה לידור כהן, הנוכחת במפגשים ומסייעת לתלמידים בעת הצורך. לדבריה, עצם החשיפה לשיח בינלאומי וההתנסות בדיבור חופשי באנגלית, ללא חשש מטעויות, הם מהיתרונות המשמעותיים של הפרויקט.

העבודה עם התלמידים אינה מסתכמת במפגשי הזום בלבד: כחלק מתפיסת הלמידה, מתקיים במערכת הלימודים שיעור ייעודי של אנגלית מדוברת ומעבדה לאנגלית, שבה כל כיתה מתרגלת דיבור במשך שעה. כך משתלב הפרויקט בתהליך רחב של חיזוק האנגלית המדוברת ופיתוח ביטחון בשפה. במסגרת אחד המפגשים אף הכינו התלמידים כרטיסי ברכה לשנה הסינית החדשה – שנת הסוס, כחלק מהיכרות חווייתית עם התרבות הטאיוואנית.


◼️ חדשות קריית מלאכי, באר טוביה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית קריית מלאכי

דילוג לתוכן