מבזקים
סרן נועם מדמוני משדרות נפל בקרב בדרום לבנון הותרו לפרסום שמותיהם של שלושה חללי צה"ל אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם חולון: תינוק ננעל בשגגה ברכב לעיני הוריו, מתנדבי "ידידים" חילצו אותו בשלום תאונה עצמית בקריית גת: שני פצועים פונו לבית החולים אירועים חריגים בלבנון עיריית נתניה מבהירה: ההודעות על "התראה ביטחונית מיוחדת" – פייק ניוז בשורה היסטורית לאשקלון: חוק הטבות המס אושר סופית בכנסת בעקבות האזעקה – אור יהודה: סריקות כוחות הביטחון הסתיימו ללא מציאת אירועים חריגים דרמה בירושלים: גבר נחנק מאכילת פיתה, מצבו קשה חוק היסטורי בכנסת: עונש מוות למחבלים אושר בקריאה שנייה ושלישית לכבוד פסח: מתכונים מושלמים להגשה בשולחן החג או בחול המועד – חלק א' ביירות: יותר מ-100 מגדלי טרור של חיזבאללה הושמדו אישה בת 23 אותרה ללא רוח חיים בראשון לציון בולדוזר של עשייה: שר האנרגיה אלי כהן בראיון חג על המערכה מול איראן ומהפכות משק האנרגיה זינוק במחירי הדלק: מחיר ליטר בנזין יחצה את רף ה-8 שקלים באפריל עומסי תנועה חריגים ברחובות אחרי פגיעה במערכת הרמזורים השגרה של הילדים הפכה לניצחון של גני תקווה 4,800 טון אשפה פונו באשדוד לקראת פסח – 600 יותר מבשנה שעברה שומרון: רכב גנוב אותר רגע לפני שפורק במשחטת רכב בנימין: כעשרה שוהים בלתי חוקיים נעצרו בפעילות משולבת

מיוחד לחדשות 08 | עינב בת ה-35 חשפה בדמעות את הבריונות ברשת: "עברתי הרבה קשיים בחיים. אני רוצה שיקבלו אותי"

בימים האחרונים אי אפשר היה להתעלם מהסרטון של עינב ג'בלי, בת 35, בעלת מוגבלות שכלית התפתחותית, שסיפרה בדמעות למצלמה ברשת הטיק טוק כיצד היא עוברת השפלות ובריונות מצד אנשים רבים שצופים בה. עם אלפי תגובות ושיתופים איש לא היה יכול להישאר לכאב של עינב, כאב של אישה שרק רוצה שיכירו בה.

כזכור, ג'בלי עוברת כבר תקופה ארוכה בריונות באפליקציית הטיק טוק בה היא לוקחת חלק. ג'בלי מעלה סרטונים רבים כשהיא רוקדת ושמחה לצד חבריה. אך לצערנו, ישנם כאלה שלא רואים זאת בעין יפה ומחליטים להגיב בשפה לא נאותה כלפי ג'בלי, כאשר היא חווה קללות, ותגובות שנאה. השבוע, היא העלתה סרטון על התקופה שהיא עוברת ועל התגובות הקשות שהיא מקבלת.

ג'בלי סיפרה לחדשות 08: "אני רוצה לשתף אותכם ברגעים של החיים שלי. פעם לא הייתי מאושרת מהחיים והיום אני מודה שבאמת אני מאושרת. טוב בואו נספר לכם למה הייתי מאושרת. שהייתי ילדה עברתי מלא קשיים – תארו לכם שאתם עולים לאוטובוס ויש מלא נערים שמסתכלים אלייך במראה לא נעים וצחוקים, וזורקים עלייך דברים, ושאחד צועק 'יש בחורה עם ריח מסריח יאללה שתרד היא נראית כמו הצרות שלי מי יגע בה כל כך מכוערת', ואני בצד עם דמעות ופחד ובמצוקה שאין מי שיגן עליי מהפחד. אני תמימה, אין לי מה לעשות. תמיד אמרו לי שאני צריכה להיות חזקה עם הדברים הללו, אבל זה כואב שאף אחד לא רוצה לשבת לידי כי חושבים עלי דברים לא נכונים, אבל לא יודעים מי אני באמת. אני בחורה תמימה שאוהבת לשמח, טובה לב, ובעיקר לתרום, נשמה הכי טובה שיש. עברתי אונס מבחורים שניצלו שזו בחורה תמימה שלא יודעת להגן על עצמה ומה שהכי כואב לי שאני עדיין בטראומות מזה". ג'בלי מוסיפה. "שהייתי בבית הספר רגיל היה נער אחד שכל בוקר היה מציק לי, עד שיום אחד דחף אותי ונפלתי וקיבלתי מכה חזקה בראש ואז גילו שיש לי מחלת הנפילה שזה נמצא בתוך האזור של המוח ומדובר על אפילפסיה, וגם יש לי עוד מחלת העור, שאני רגישה לשמש ושאסור לי ללכת לים שזה הדבר הכי מבאס בעיני, אבל זה החיים צריך הכל לקחת בקלות.
אחרי יומיים הייתי חוזרת הביתה עם סימנים של דם ואז הורים שלי הגיעו למסקנה שזהו, צריך להעביר אותי לבית הספר שזה כבר לא בית ספר רגיל, בית הספר מיוחד. בנאדם שעובר מלא קשיים ומכות וגם יש לו מחלה ומרוב המכות של הנערים שהרביצו שהיה ביום העצמות נהיה לי פיגור קל. חשבתי שאני לא אצליח להישאר בבית ספר כזה עם ילדים בעלי מוגבלויות. אז אחרי כמה חודשים, הכרתי מלא חברים, גיליתי שיש להם אור, תקווה ואהבה, והם באמת מקסימים". הבריונות לא עזבה את ג'בלי, והיא מוסיפה שלאחר מספר ימים, מישהי סיפרה עליה דברי שקר, ובעקבות כך עשו עליה חרם. כשהבינו שנפלה טעות, ביקשו ממנה סליחה. "כל מי שהיה לו יום הולדת ישר דאגתי לעשות להם טוב על הלב וממש כל כך, ועד שהגיע היום שלי, אף אחד לא דאג לחגוג איתי יום הולדת. חלום שיש לי מגיל קטן, אך היום אני כבר בת 35 ואין טעם שזה יקרה. היום נשארו לי רק 3 חברות וחבר שהכרתי בבית הספר והחלום שלי זה להתחתן ולהביא ילדים כמו כולם וגם לאנשים עם מוגבלות יש חלומות אז מה בסך הכל אני רוצה? שיסתכלו עליי כשווה בין שווים, שיכבדו אותי, שלא יצחקו עליי, ושלא ידברו עליי מאוחרי הגב.
עברתי הרבה קשיים בחיים ואני רוצה שיקבלו אותי, איך שאני. לכולם יש את הבעיות שלהם, אבל אחרי הכל אף אחד לא מושלם וגם לנו יש את החלומות שלנו – חלומות גדולים, חלומות קטנים, בדיוק כמו כולם ואני רוצה שיאמינו בהם ויאמינו בי.
וברגע שתאמינו בעצמכם ושתאהבו את אחד השני, תמיד יהיה אהבה חינם ולא משנה איזה בנאדם הוא. בסופו של דבר כולנו בני אדם".

דילוג לתוכן