מבזקים
צום גדליה תשפ״ז: זמני כניסת ויציאת הצום יהודי כבן 45 אותר ללא רוח חיים ביער באומן סיגריה שהושלכה לפסולת הובילה לשריפה סמוך למלון באילת שני פעילי חמאס במערך ההנדסה חוסלו בעיר עזה חולון: חמישה קטינים נעצרו בחשד למעורבות באירוע דקירה שלושה נעצרו בחשד לתקיפת ישראלים שטיילו באזור סעיר ראשון לציון: רוכב אופניים חשמליים בן 35 נפצע בנפילה שני נערים בני 17 נפצעו באירוע אלימות בחולון הותר לפרסום: לוחם הימ"מ איתי פרסון ז"ל אותר ללא רוח חיים ראש השנה בקריית גת ובקריית מלאכי: 5 מקומות לצאת אליהם עם הילדים ראש השנה בפתח תקווה ובגבעת שמואל: 6 מקומות לצאת אליהם עם הילדים ראש השנה בנתניה: 6 מקומות לצאת אליהם עם הילדים בחג ראש השנה בנתיבות: 5 מקומות לצאת אליהם בחג עם הילדים ראש השנה בנס ציונה: 5 מקומות לצאת אליהם עם הילדים בחג ראש השנה במזכרת בתיה ובקריית עקרון: 6 מקומות לצאת אליהם עם הילדים ראש השנה בשדרות ובעוטף עזה: 5 מקומות לצאת אליהם בחג ראש השנה במודיעין מכבים רעות: 5 מקומות לצאת אליהם עם הילדים בחג ראש השנה בלוד וברמלה: 5 מקומות לצאת אליהם עם הילדים בחג ראש השנה בכפר סבא ובראש העין: 6 מקומות לצאת אליהם עם הילדים בחג ראש השנה בירושלים: 5 מקומות לצאת אליהם עם הילדים בחג

מנהיגי תנועות הנוער ברחובות סיירו בהר הרצל

אבי יוספי, ״חשוב לנו לחשוף את הדור הצעיר לאותם מנהיגים שחלמו והגשימו הקמת מדינה לעם היהודי, וליצור את החיבור הישראלי והדיאלוג בין תנועות הנוער"

מנהיגי תנועות הנוער מקבוצות "הפורום" – קומונות שנות שירות בתנועות נוער וארגוני הנוער ברחובות, הגיעו בשבוע שעבר לסיור בהר הרצל בירושלים. זאת על מנת להכיר מקרוב את חוזה המדינה, אשר הגה את הרעיון הציוני והניח את היסודות להקמת המדינה.

במהלך הסיור למדו מנהלי התנועות אודות הדילמות אשר עמדו בפני הרצל, ושאלו בין היתר כיצד מתכתב החזון שלו עם המציאות הישראלית של ימינו, אילו ערכים מתפיסת עולמו עדיין רלוונטיים, וכיצד הם, כמנהיגות ומנהיגים צעירים, יכולים להמשיך את דרכו. בתום הסיור בהר חתמו נציגי התנועות בבילוי משותף בשוק מחנה יהודה.

״הפורום״ מורכב מנציגי ונציגות תנועות השומר הצעיר, עזרא, בני עקיבא, הצופים, חץ קדימה, אריאל, חוגי סיירות, הנוער העובד והלומד ואיגי.

מאחורי היוזמה לסיור בהר הרצל עומדת יו״ר דירקטוריון רשת ״חוויות״ וחברת המועצה איטל בציר אלשיך, בשיתוף פעולה עם מנהל אגף נוער וצעירים בעירייה, אבי יוספי, ורכז תנועות הנוער בעיר, לוי ג'רופי. 

לדברי ח"מ איטל בציר אלשיך, ״חשוב כי הדור הצעיר של ההנהגה העתידית יכירו מקרוב את מורשתו של הרצל, שלא דיבר רק על הקמת מדינה, אלא על חזון רחב של חברה ציונית, יהודית, שוויונית וצודקת. מורשתו אינה רק היסטוריה ומסע בזמן, אלא גם פנימה – אל הזהות שלנו, תוך שאלה מהי הציונות בעידן הנוכחי של ימינו ומהי האחריות של דור העתיד להמשך קידום הערכים הישראליים והיהודיים. בהזדמנות זו אני רוצה להודות לראש העיר ששם במרכז את טובת תנועות הנוער ולדרור מורג, ראש המחלקה למעורבות חברתית ותיקון עולם בהסתדרות הציונית העולמית על הסיור״.

לדברי אבי יוספי, ״חשוב לנו לחשוף את הדור הצעיר לאותם מנהיגים שחלמו והגשימו הקמת מדינה לעם היהודי, וליצור את החיבור הישראלי והדיאלוג המקבל ביטוי במפגשים שאנו מקיימים בין כל תנועות הנוער על גווניהן״.

◼️ הצטרפו לחדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יחצ

דילוג לתוכן