מתן דיל בחג הסגד: "הקהילה האתיופית, כמו יצחק, החזיקה בחלום בעקשנות מול מסע בלתי אפשרי"

ראש העיר בירך את הקהילה וציין כי סיפור עליית אתיופיה משקף את האמונה והעקשנות של יצחק בחפירת הבארות – נאמנות למורשת מול קשיים

ראש עיריית רחובות, מתן דיל, פרסם דברים ברוח חג הסגד, שהפך למועד משמעותי בלוח השנה הלאומי. דיל הדגיש כי החג מחזק את הקשר בין המסורת היהודית לבין סיפורה המיוחד של קהילת יוצאי אתיופיה. ראש העיר הביע הערכה עמוקה לאופן שבו הקהילה שומרת על "הערכים והמנהגים שעברו מדור לדור", ובמיוחד את "יכולת נדירה להחזיק בחלום לאורך שנים, גם כשהדרך להגשמתו נראתה לעתים בלתי אפשרית".

דיל יצר בדבריו הקבלה בין סיפור העלייה לבין פרשת השבוע, פרשת תולדות: "כשיצחק חוזר לחפור את הבארות של אביו, הוא נאמן לדרך שהניח אברהם… הבאר הראשונה והשנייה נסגרות בפניו, אך הוא ממשיך, עד שמגיע לבאר השלישית, שם פוסקים המאבקים".

הוא המשיך והשווה: "דמיון רב קיים בין סיפורו של יצחק לסיפור העלייה מאתיופיה: קהילה קדושה שלא ויתרה על חלומה להגיע לארץ ישראל, והחזיקה בו בעקשנות ובאמונה, גם כשהמסע היה מפרך, מסוכן ולעתים אף נראה בלתי אפשרי". דיל ציין כי ערכים אלה – של מורשת, משפחתיות, והוקרה לדור המבוגר – מורגשים היטב בקהילה המלוכדת ברחובות.


◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: פייסבוק-מתן דיל

דילוג לתוכן