בעקבות ביטול ההסכם עם מספנה טורקית בשל החרם הטורקי על ישראל, חתמה חברת נמלי ישראל על הסכם חדש עם מספנה בבולגריה לרכישת שתי גוררות מתקדמות, בהשקעה כוללת של כ-100 מיליון שקלים.
הגוררות החדשות צפויות להחליף שתיים מתוך ארבע הגוררות הוותיקות בנמל חיפה, מצוידות בטכנולוגיית Rotor Tug מהדור החדש ביותר ובכושר משיכה של 85 bollard pull טון – הגבוה ביותר כיום בישראל. הציוד החדש יצטרף לגוררת "אלמוג" שהגיעה בחודש אפריל וצוידה בטכנולוגיה מתקדמת עם כושר משיכה של 73 bollard pull טון.
שרת התחבורה, מירי רגב, ציינה: "החלפת המספנה הטורקית במספנה ידידותית בבולגריה היא אמירה ברורה: לא ניכנע לחרמות, ולא נוותר על חיזוק הנמלים ועל עצמאות הפעולה של מדינת ישראל".
לפי התכנון, שלב התכנון יסתיים באוקטובר הקרוב ולאחר מכן תחל ייצור הגוררות במספנה הבולגרית, כשצפי ההגעה והשימוש שלהן יהיה לקראת סוף שנת 2026.
מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, ויו"ר חברת נמלי ישראל, חזי חאלאויה, הדגישו כי ההצטיידות בציוד מתקדם מבטיחה שירות ימי יעיל, אמין ובטוח לאוניות הענק הפוקדות את נמלי ישראל, לצד שמירה על עצמאות הפעולה מול אתגרים גיאו-פוליטיים.
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן









