מבזקים
תאונה באילת: רכב התהפך על גגו, שלושה בני אדם נפצעו בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים לא רק קניון: הסיפור הפחות מוכר מאחורי מתחם הענק בכניסה לראש העין הבטיחו כמה חודשים, חלפו יותר מ – 20: הסיפור מאחורי שיפוץ טיפת החלב באשקלון המרכז החדש בבאר שבע מבטיח מהפכה כלכלית, המבחן האמיתי יהיה בתלוש השכר בן 67 התמוטט באולם אירועים בנס ציונה: מצבו אנוש מזל טוב: סופי אוחיון – הגננת של המדינה עבור הורי גן דובדבן באשקלון, חוגגת שריפה לפנות בוקר בגן יבנה: הבן התעורר, העיר את בני הבית ומנע אסון בעקבות שעון החורף – מכניסים את השבת מוקדם; שימו לב לזמני כניסת ויציאת שבת – פרשת וירא | 30-31.10.2026

סוכה קהילתית – ביטוי של האחדות ושיתוף הפעולה של פעילים אזרחיים ברחובות

מדוע חג הסוכות הוא החג האולטימטיבי עבור פעילים חברתיים וקהילתיים? כיצד אזרחי רחובות יכולים לפעול על מנת להפוך את העיר למקום טוב יותר, עיר בה אזרחיה פועלים יחד למען הטוב המשותף?

שאלות אלה עומדות במרכז אירוע מיוחד, "סוכה קהילתית", שיתקיים באמצעות הזום ביום רביעי בחול המועד סוכות, בשעה 21:00.

"רחובות מבורכת בארגונים חברתיים רבים הפועלים יחד למען טובת הכלל", אומר ד"ר שרמן רוזנפלד שיזם ומקיים את אירוע הסוכה הקהילתית כבר שלוש שנים. "סוכה קהילתית נותנת לארגונים חברתיים את המסגרת לחגוג יחד את העובדה הזו ולחפש דרכים נוספות לעודד את הפעילות המשותפת ביניהם". "סוכות הוא חג המבטא את הערך של אחדות", אומר אבי קלנר, מוביל מועצת ההסכמות של הקונגרס הציוני ברחובות ו"פלוגתה". מר קלנר יפתח את הערב בשיחה שכותרתה "גוונים שונים בסוכה אחת".

לאחר שיחת הפתיחה, ידברו נציגי ארגונים חברתיים בקצרה על עבודתם, כהקדמה לדיונים קבוצתיים עם משתתפי האירוע. הארגונים והמיזמים שייטלו חלק הם בידוד ללא בדידות, קהילת פסיפס, המרכזים לצדק חברתי, צוות חשיבה, מרכז הגישור, פלוגתה ותיק לכל ילד.

"אלה רק חלק מהארגונים החברתיים והאזרחיים בעיר", אומר שאול צהגון, מחזיק תיק השכונות ויוזמות חברתיות במועצת העיר. "אנו מכירים בכך שיש קבוצות אחרות דומות ורוצים שדיוני הערב יביאו לקואליציה גדולה יותר של קבוצות שמעוניינות לעבוד בשיתוף פעולה."

"כשקבוצה של מתנדבים מצטרפת לקואליציה היא פועלת למען הכלל, אך גם למען מילוי הייעוד המיוחד שלה", אומרת אביבה חלבי, מנהלת מרכז גישור עירוני. "אנו מקווים שהדיאלוג עם אזרחי רחובות יקדם את העבודה המשותפת הזאת".

להשתתפות באירוע אתם מוזמנים להירשם בקישור.

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן