מבזקים
שריפת האנגר בעקבות נפילת פריטי אמל״ח במשמר השבעה; סריקות גם בראשון לציון נפילה בחולון: רכבים בוערים מתחת לבניין מגורים; עלטה במספר רחובות – הכוחות פועלים בזירה – צפו בתיעוד המצמרר שני הרוגים וארבעה נפגעים במספר זירות בבני ברק, ברמת גן ובתל אביב רמת גן: כוחות הביטחון וההצלה השלימו את עיקר הטיפול בזירות חיסול בחולון; המשטרה: הרקע פלילי ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן: "זהו מטח קטלני רב-זירתי, התמונה קשה מאוד. שמרו על חייכם והקשיבו להנחיות" עלטה בראש העין: כבל מתח גבוה נקרע במטח האחרון; הפסקות חשמל נרחבות בעיר בעקבות שיגור הטיל הלילה: שני הרוגים ברמת גן, שיבושים באספקת החשמל בראש העין, נזק רב בפתח תקווה טיל מתפצל שוגר מאיראן לעבר ישראל; נפילה בראש העין, רסיסים במספר זירות – צפו בתיעוד הלילה ברהט: גבר נפל מגובה במהלך גיזום עצים; מצבו קשה צה"ל ושב"כ חיסלו את מפקד חטיבת צפון רצועת עזה במערך הימי של חמאס נתניהו במסר דרמטי לעם האיראני מבור חיל האוויר: "צאו לחגוג את הנורוז – אנחנו צופים מלמעלה" תאונה בכניסה לגן יבנה: ארבעה נפגעים טופלו בזירה בהם נערה ונער שדרות: כיתות ה׳ מצטרפות ללימודים מחר – עדכון חדש להורים היערכות שיא בדרום לקראת הסערה: חסימות נרחבות בצירים מרכזיים גרפיטי ליד בית ראש הממשלה: שלושה חשודים עוכבו בירושלים מטול טיל כתף נמצא סמוך למעון ראש הממשלה בירושלים רופא נעצר במרכז הארץ: חשד שגנב תרופות נרקוטיות ועשה בהן שימוש עצמי מאות מנות סם ברכב אחד: צעירה נעצרה בלב ירושלים בצל הלחימה: יו״ר ועדת הבריאות ביקר בבית החולים אסותא אשדוד

סילביה קוניו, אמם של אריאל ודוד שחזרו מהשבי נשאה דברים במרכז קדמא בירושלים: "אמא אף פעם לא מוותרת"

בערב המרגש, במהלכו פורסם שהושבה גופתו של סגן הדר גולדין ז״ל הביתה, עמדו במרכז הבמה נשים מעוררות השראה מרחבי העולם הפועלות לחיזוק האומה היהודית כולה, ביניהן גם אמהות פדויי השבי, וקיבלו את פרסי ההשפעה של Momentum ביניהן: סילביה קוניו, אמם של אריאל ודוד, ג׳ולי קופרשטיין, אמו של בר, ו מרים גרצ׳בסקי, אמה של אילנה.

בערב "לב של אם – לב של עם" של ארגון Momentum התכנסו מאות נשים יהודיות מישראל ומרחבי העולם לערב של תקווה, אמונה ואחדות.

האירוע התקיים אמש (שני) במרכז “קדמא” שבנווה אילן, בו התכנסו מאות נשים מישראל ומהעולם ביוזמת ארגון Momentum, תנועה נשית-יהודית בינלאומית הפועלת בישראל ובעולם לחיבור בין נשים ואמהות דרך חוויות, חינוך במסגרת המסעות, ותכניות לפיתוח מנהיגות קהילתית ברחבי העולם – במטרה לחזק זהות יהודית, חוסן, מנהיגות ואחדות בין ישראל והתפוצות.

בערב המרגש, במהלכו פורסם שהושבה גופתו של סגן הדר גולדין ז״ל הביתה, עמדו במרכז הבמה נשים מעוררות השראה מרחבי העולם הפועלות לחיזוק האומה היהודית כולה, ביניהן גם אמהות פדויי השבי, וקיבלו את פרסי ההשפעה של Momentum ביניהן: סילביה קוניו, אמם של אריאל ודוד, ג׳ולי קופרשטיין, אמו של בר, ו מרים גרצ׳בסקי, אמה של אילנה. ברקע דבריהן הוקרנו תמונותיהם של החטופים החללים שטרם שבו והאולם כולו עמד בדומייה ותפילה.

את האירוע פתחו שלוש חברות מועצה ציבורית של מומנטום, מהרטה ברוך-רון, בת שבע משה ורחלי פרנקל, אמו של נפתלי, אחד משלושת הנערים שנחטפו ונרצחו ב־2014. הפרס הראשון הוענק לפמלה קליימן, שותפה ותיקה של הארגון, על פועלה עבור העם היהודי בישראל ובעולם, החל מהדורות הצעירים של פרויקט חיילים וחיילות משוחררים, וכלה באמהות המשפיעות במשפחות ובקהילות שלהן. לאחר מכן הוענקו פרסים נוספים לנשים שפועלות ללא לאות למען ישראל, מרחבי העולם: צחית לוי, שריל וייס ואסטלה גולדברג.

האירוע ננעל עם דבריה של לורי פלטניק, מנהלת מייסדת, שקראה לנשים “להמשיך את הקשרים שנולדו כאן – מהלב, לאורך זמן”. הזמרת עינת שרוף העלתה את כל הנוכחות לשירה וריקודים, והערב הסתיים בשירה מרגשת של ההמנון, התקווה.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: אבירם ולדמן

דילוג לתוכן