מבזקים
בן 67 התמוטט באולם אירועים בנס ציונה: מצבו אנוש מזל טוב: סופי אוחיון – הגננת של המדינה עבור הורי גן דובדבן באשקלון, חוגגת שריפה לפנות בוקר בגן יבנה: הבן התעורר, העיר את בני הבית ומנע אסון בעקבות שעון החורף – מכניסים את השבת מוקדם; שימו לב לזמני כניסת ויציאת שבת – פרשת וירא | 30-31.10.2026 אור יהודה: רכב עלה באש ברחוב שלום עליכם; את מי מנסים לחסל? נהגים שימו לב: רמפת העלייה מכביש 42 דרום לכביש 4 צפון תיחסם בלילות פשיטה על בית הימורים חשוד סמוך לקריית גת: כ-30 שחקנים עוכבו לחקירה | תיעוד מרכז מיחזור ומבקרים חדש מוקם באילת: כך הוא אמור לסייע לסביבה ולעיר שלושה אירועי ענק, הופעות ואטרקציות לכל המשפחה: כך ייראה חודש התיירות בישראל רצים לזכר גיבורי אופקים: מרוץ הגבורה יתקיים בפעם השלישית יותר ירוק ופינות ישיבה חדשות: השדרוג שמגיע לפארק באשקלון בזמן השקת הרכב החדש: מנוף קרס באתר בנייה ברמת גן ופועל נהרג לומדות להטיס מטוסים כבר בתיכון: חדר סימולטורים חדש נפתח בבאר שבע שלט להפעלת מטען חבלה ותחמושת נתפסו במתחם ציבורי באשדוד לא עוד בית קפה רגיל: המיזם החברתי החדש שנפתח בקריית גת תלמידי יבנה יצעדו לזכרו של יואל פיטר ז״ל ביום ההליכה העולמי תאונה קשה סמוך לראשון לציון: נהגת כבת 60 מחוסרת הכרה מלונדון לבת ים: עשרות משפחות בוחנות מעבר לישראל גבעת שמואל: רז שרייבר חוזר לקואליציה של יוסי ברודני שירת במודיעין, וביבנה הוא מלמד ישראלים לדבר ערבית: הסיפור של רועי סראג' גולן

סערה באשדוד: תלונות הורים על העברת ילדי "גן אלון" מהספקטרום האוטיסטי לגן אחר

יו"ר האופוזיציה הלן גלבר: "החלטה קשה, חסרת רגישות וחסרת חמלה. זה אינו עניין טכני".

סערה ציבורית מתחוללת באשדוד סביב החלטת העירייה להעביר ילדים מהספקטרום האוטיסטי מ"גן אלון" לגן אחר. בעקבות פניות של הורי ילדי הגן, פנתה יו"ר האופוזיציה, עו"ד הלן גלבר, לראש העיר בטענה כי מדובר ב"החלטה חמורה, פוגענית ובלתי נסלחת" וקראה לעירייה לחזור בה באופן מיידי.

ההורים הביעו בפני גלבר את חששם מההשפעה של המעבר על ילדיהם, הנמצאים על הרצף האוטיסטי. לטענתם, ילדים אלו עברו בשנים האחרונות שינויים קשים – מלחמה, אזעקות, החלפת צוותים – והדבר האחרון לו הם זקוקים הוא טלטלה נוספת.

השלכות המעבר על הילדים, כפי שהוצגו על ידי ההורים:

  1. השפעות התפתחותיות וטיפוליות: פגיעה קריטית בתחושת הביטחון של הילדים. המעבר למקום חדש, לנסיעות ולסביבה חדשה, כרוך בתקופת הסתגלות ארוכה ומורכבת.
  2. ילדים על הרצף האוטיסטי: נדרש זמן להכרת הסביבה הפנימית והפינות השונות המיועדות לפעילות – תהליך ארוך ומורכב.
  3. פגיעה קשה ברצף הטיפולי והחינוכי: הפסקה של התקדמות שנבנתה לאורך שנה וחצי, ואובדן הישגים שהושגו במסגרת החינוכית הנוכחית.
  4. השפעות פיזיולוגיות ובריאותיות: פגיעה בתאבון, הרגלי אכילה, וחוסר תיאבון, שעלולים להוביל לבעיות בריאותיות חמורות.
  5. השפעה רגשית והפרעות שינה: מחקרים רבים הוכיחו שכל שינוי מביא להצפה רגשית, קשיי הרדמה, ובעיות בהרגלי השינה.
  6. רגרסיה התפתחותית: ילדים על הרצף נוטים לחזור לשלבי התפתחות מוקדמים בעת שינויים, מה שעלול להוביל לאובדן מיומנויות שנרכשו (כמו תקשורת, עצמאות, התנהגויות חברתיות). תקופת ההתאוששות ארוכה ולא מובטחת.
  7. מתח רגשי ופגיעה ביכולת הלמידה: כל שינוי גורם למתח רגשי משמעותי עבור ילדים על הרצף האוטיסטי, פוגע ביכולתם להתרכז ועלול לגרום לעיכוב התפתחותי וקוגניטיבי.

"תפקידכם הוא להגן על הילדים הפגיעים ביותר בעיר, ולשמור על היציבות לה הם כה זקוקים," כותבת גלבר. היא טוענת כי העירייה בחרה להרחיק את הילדים לטובת ציבור אחר, וכי זו "החלטה חסרת רגישות, חסרת שקיפות ובעיקר חסרת חמלה".

גלבר מדגישה את זכותם של הילדים לרצף וליציבות, לשהות בגן קרוב לביתם ללא נסיעות יומיומיות ארוכות, ולזכותם של ההורים להיות שותפים בקבלת החלטות הנוגעות לילדיהם. "אין ייתכן שילדים עם צרכים מיוחדים יהפכו לכלי משחק בידי מערכת חינוך עירונית המובילה מהלך כה משמעותי, מבלי לבחון את ההשלכות, מבלי ליידע בזמן, ומבלי לשתף את ההורים," כתבה.

"שינוי סביבתי עבור ילדים על הרצף האוטיסטי אינו עניין טכני," מבהירה גלבר. "מדובר במהלך שעלול להביא לרגרסיה רגשית, התנהגותית ותפקודית קשה, ולמחוק שנים של עבודה מאומצת מצד הצוותים וההורים. מדובר בילדים שהגיעו להישגים משמעותיים בזכות סביבה תומכת, עקבית ומותאמת, וכל שינוי כזה עלול למוטט את שנבנה בעמל רב. אין שום הצדקה לפגוע בהם, ובטח שלא כאשר הפתרון נמצא בהישג יד."

גלבר מציעה פתרון חלופי: להעביר את ילדי גן 'ישי', גן אזורי של רשת 'עדי', לגן חלופי, ולהשאיר את ילדי גן 'אלון' במקומם הנוכחי, שם הם מוגנים, מתפתחים ופורחים. "אשדוד צריכה להיות עיר של הכלה, רגישות ושוויון, ולא עיר שמפקירה את ילדיה," סיכמה גלבר.

נורית טופז יור תנועת תושווים שעמדה בראש המהלך מהרגע הראשון: "אני רוצה להודות ליהודית ביטון ראש מנהל החינוך שנענתה לבקשת ההורים לפגישה דחופה בנושא והיתה קשובה לאתגרים אותם הציפו המשפחות ובהבטחה שתקיים בנוסף גם סיור. במקביל הנחתי את המקרה על שולחנו של ראש העיר. אני בטוחה שיגיעו למסקנות הטובות ביותר עבור הילדים המיוחדים ובשותפות מלאה עם המשפחות שכל שהן מבקשות זו תחושת בטחון ונחת לילדיהם."


◼️ הצטרפו לחדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן