מבזקים
סיום מוצלח לשבוע המדע והסביבה ברחובות: מאות השתתפו בהפנינג הקיימות בפארק ההדרים רחובות: עשרות אירועי תרבות ויריד ענק בפארק ההדרים בחגיגת הספר העירונית התאונה הקטלנית בניר בנים: במשטרה בודקים חשד לוויכוח בין נהג משאית להולך רגל לפני הפגיעה שני פצועים בתאונת דרכים בכביש 1 ליד מחלף בן גוריון העתיד כבר כאן: חולון נתנה לנוער את המפתחות לעירייה ליום אחד נתיבות חנכה "בית מתנדב" חדש של ארגון ידידים לוד: תינוק ננעל בשגגה ברכב בחום הכבד: פעוט ננעל בשגגה ברכב באשדוד הישג מרשים בבטיחות בדרכים באילת – שני תלמידים כבשו את צמרת התחרות הארצית בציור עיריית בת-ים מזמינה את הציבור לתערוכה הקבוצתית "גופני" במכון לאומנות בעיר עיריית באר שבע אישרה את מינויו של אריאל דמרי לתפקיד מהנדס העיר גבעתיים: יותר מ־150 רקדנים על במה אחת במופע מרגש הולך רגל כבן 30 נפגע מרכב בבית שמש התשובה לממדאני: בנימין וארקנסו מקימות שדולת מושלים למען יהודה ושומרון יותר ממיליון שקל במזומן ואקדח טעון בפשיטה בדירת הימורים בת"א החשוד ברצח ליה מלכה מכחיש: “ישנתי בבית בזמן האירוע” אשדוד חוגגת 70: מצדיעים למגינים ומספרים את סיפורה של העיר באר שבע: ארבעה קטינים מואשמים ברצח דסטאו צ׳קול מתחת לביתו אשדוד, בת ים ורמלה: המשטרה סגרה עסקים ואתר בנייה בעקבות העסקת שוהים בלתי חוקיים הנהלה חדשה למכבי יבנה – אשר שטרית מונה ליו"ר העמותה

עיריית באר יעקב תשלם קנס כבד על הפקרת תלמידים עם מוגבלות

עיריית באר יעקב תשלם קנס של 64,000 ש"ח בשל היעדר נגישות בבית ספר | בית המשפט דחה את טענות העירייה בנוגע לליקויי נגישות חמורים בבית הספר "רמון", הכוללים היעדר מעלית ושירותי נכים; עיריית באר יעקב משכה את הערעור והעיצום הכספי נותר על כנו. הנציבות: "נגישות בחינוך היא זכות בסיסית".

דרמה משפטית בבית משפט השלום בראשון לציון: עיריית באר יעקב משכה את הערעור שהגישה נגד נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, ובכך נותר על כנו עיצום כספי משמעותי בסך של למעלה מ-64,000 שקלים. הקנס הוטל על העירייה בגין הפרות מתמשכות של חובות הנגישות בבית הספר "רמון" שבבעלותה.

הפרשה החלה בפיקוח שערכה הנציבות בבית הספר, שם נמצאו ליקויים קשים, בראשם היעדר פיר מעלית ותאי שירותים נגישים. למרות פניות חוזרות ונשנות לאורך שנים, מתן הוראות תיקון ואף הענקת ארכות לביצוע ההתאמות, עיריית באר יעקב לא תיקנה את הליקויים במועד הנדרש.

בדיון שנערך ב-7 בינואר 2026, הבהיר השופט לעירייה כי סיכויי הערעור נמוכים וכי לא נפל פגם בהחלטת הנציבות. עו"ד ד"ר יועד הלברסברג, שייצג את הנציבות, הדגיש את הצורך בהרתעה כלפי רשויות מקומיות: "לאורך שנים העירייה לא ביצעה את המוטל עליה. נגישות במוסדות חינוך היא תנאי הכרחי לחינוך שוויוני ומכיל".

בישראל חיים כיום כ-1.7 מיליון אנשים עם מוגבלות (כ-18% מהאוכלוסייה), כאשר כ-100,000 מהם נוספו למעגל זה מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". בנציבות מדגישים כי היעדר נגישות בבתי ספר עלול להרתיע תלמידים עם מוגבלות מללמוד במוסדות אלו ולפגוע בזכויותיהם הבסיסיות.

דן רשל, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות: "נגישות היא זכות חוקית וחובה בסיסית של כל רשות כלפי תושביה. הנציבות תמשיך לאכוף את החוק ולנהוג ביד קשה כלפי מפרי החוק כדי להבטיח מרחב ציבורי שוויוני לכולם".


◼️ חדשות באר יעקב בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ליזה ללוצאשווילי

דילוג לתוכן