מבזקים
הצלחה חסרת תקדים: פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו בירושלים מוארך בשבוע נוסף בזמן שמספר ההרוגים הצעירים בשיא: ירושלים בראש רשימת הדוחות לנהגים חדשים, גבעת זאב מאחוריה שיא במספר ההרוגים הצעירים – באר שבע ואילת בין הערים עם מספר גבוה של דוחות לנהגים חדשים שלושה דורות וקמפיין ענק אחד: מירן ומאור בוזגלו חושפים את סודות הזוגיות והבית לוד, ראשון לציון ויד בנימין: הנתונים החדשים על נהגים חדשים מעוררים דאגה החקירה מסתעפת: שלושה חשודים נוספים נעצרו בפרשת התקיפות נגד סניפי ג'פניקה בהרצליה, נתניה, רמת גן, גבעתיים וקריית אונו בוקר עמוס בכבישי אשדוד: אישה נפצעה קשה בתאונה בגשר הנמל, נהג נפגע בתאונה נוספת באזור התעשייה חייל צה"ל נידון ל – 5 שנות מאסר לאחר שעמד בקשר עם סוכן איראני וקיבל כסף עבור סרטונים תיעוד מחטיבת בנימין: דובדבן עצרה שני מבוקשים שייצרו מטענים לפגיעה בכוחות צה״ל דיווחה שהרכב נגנב בבאר שבע – ובחקירה עלה חשד שהועבר מראש לשטחי יהודה ושומרון מחפשים מה לעשות היום עם הילדים באשקלון? עפיפוניאדה חינמית בפארק אגמים ושלל פעילויות ברחבי העיר סמוך לבאר שבע: בן 70 הובא לכביש 25 ללא הכרה – ליבו שב לפעום לאחר החייאה מגורים, אולפן ותעסוקה במקום אחד: המרכז החדש לעולים צעירים משרתי מילואים בירושלים מערב רחובות מקבל תגבור חירום: 30 תושבים יוכשרו כחובשים ונהגי אמבולנס יידוי אבנים בכביש 60 בשומרון: ישראלית בת 62 נפצעה, צה״ל הטיל כתר על סינג׳יל עימות בתפילת ראש חודש בכותל: המשטרה הרחיקה מספר מעורבים אזהרה לציבור: המצאות חיידק סלמונלה בטחינה הזאת כפר סבא: רוכב אופניים חשמליים נפצע בתאונה עם אוטובוס ברחוב ויצמן טרגדיה בסיני: פעוטה בת שנתיים מבאר שבע טבעה למוות בבריכת מלון בשארם א-שייח' החליט תוך שבוע, ארז מזוודה וכבש את פתאל: הסיפור הבלתי יאומן של דניאל יוסופוב מגן יבנה
מבזקים
הצלחה חסרת תקדים: פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו בירושלים מוארך בשבוע נוסף בזמן שמספר ההרוגים הצעירים בשיא: ירושלים בראש רשימת הדוחות לנהגים חדשים, גבעת זאב מאחוריה שיא במספר ההרוגים הצעירים – באר שבע ואילת בין הערים עם מספר גבוה של דוחות לנהגים חדשים שלושה דורות וקמפיין ענק אחד: מירן ומאור בוזגלו חושפים את סודות הזוגיות והבית לוד, ראשון לציון ויד בנימין: הנתונים החדשים על נהגים חדשים מעוררים דאגה החקירה מסתעפת: שלושה חשודים נוספים נעצרו בפרשת התקיפות נגד סניפי ג'פניקה בהרצליה, נתניה, רמת גן, גבעתיים וקריית אונו בוקר עמוס בכבישי אשדוד: אישה נפצעה קשה בתאונה בגשר הנמל, נהג נפגע בתאונה נוספת באזור התעשייה חייל צה"ל נידון ל – 5 שנות מאסר לאחר שעמד בקשר עם סוכן איראני וקיבל כסף עבור סרטונים תיעוד מחטיבת בנימין: דובדבן עצרה שני מבוקשים שייצרו מטענים לפגיעה בכוחות צה״ל דיווחה שהרכב נגנב בבאר שבע – ובחקירה עלה חשד שהועבר מראש לשטחי יהודה ושומרון

"עם פרישת ח"כ בנימין נתניהו מן החיים הפוליטיים – על המפלגות הדתיות חרדיות להצטרף לממשלה"

הרב אפרים זלמנוביץ הרב הראשי מזכרת בתיה קורא למפלגות הדתיות להצטרף כאיש אחד לממשלה למען חיזוק עולם התורה והענקת גוון יהודי יותר למדינת ישראל כמדינת העם היהודי.

זכור נזכור! ייחודנו היא היא הערובה לביטחוננו!  יהודים! אחים אנחנו! המאמינים באל אחד! ולנו תורה אחת ומדינה אחת. עתה, ערב חתימת מר בנימין נתניהו על עסקת טיעון, הצטרפות המפלגות הדתיות לממשלה היא צו השעה! ימין ושמאל תפרוצו ואת ה' תעריצו למהוי כולא חדא (זוהר בראשית') למען אחדות ישראל ומפני דרכי שלום. בכוחם לייצב ממשלת אחדות יציבה ואמינה בעלת אמונה.

ככל שירבו בעלי קרקפתא דמנח תפילין בקרב שרי הממשלה יקל עליהם להוכיח את זכותנו ההיסטורית על הארץ. רבי צדוק הכהן מלובלין (דובר צדק קמ"ז) כתב: ענין התפילין הוא התקשרות כללות גוף היהודי במחשבותיו ורצונו ומעשיו בלתי לה' לבדו. על ידי עומק מחשבתו הנעלם. ואז מדה כנגד מדה ה' יתברך גם כן מתקשר עמו באמצעות התפילין שהקב"ה מניח. העולם הרואה את מספר הכיפות של חברי הממשלה הוא מבין את עומק הקשר בין עם ישראל ארץ ישראל על פי תורת ישראל.

כאמור "וְרָאוּ֙ כָּל־עַמֵּ֣י הָאָ֔רֶץ (אלה תפילין של ראש) כי שֵׁ֥ם ה' נִקְרָ֣א עָלֶ֑יךָ וְיָֽרְא֖וּ מִמֶּֽךָּ: וְהוֹתִירְךָ֤ ה' לְטוֹבָ֔ה בִּפְרִ֧י בִטְנְךָ֛ וּבִפְרִ֥י בְהֶמְתְּךָ֖ וּבִפְרִ֣י אַדְמָתֶ֑ךָ עַ֚ל הָאֲדָמָ֔ה אֲשֶׁ֨ר נִשְׁבַּ֧ע יה' לַאֲבֹתֶ֖יךָ לָ֥תֶת לָֽךְ. יִפְתַּ֣ח ה' לְ֠ךָ אֶת־אוֹצָר֨וֹ הַטּ֜וֹב אֶת־הַשָּׁמַ֗יִם לָתֵ֤ת מְטַֽר־אַרְצְךָ֙ בְּעִתּ֔וֹ וּלְבָרֵ֕ךְ אֵ֖ת כָּל מַעֲשֵׂ֣ה יָדֶ֑ךָ וְהִלְוִ֙יתָ֙ גּוֹיִ֣ם רַבִּ֔ים וְאַתָּ֖ה לֹ֥א תִלְוֶֽה: וּנְתָֽנְךָ֨ ה' לְרֹאשׁ֙ וְלֹ֣א לְזָנָ֔ב וְהָיִ֙יתָ֙ רַ֣ק לְמַ֔עְלָה וְלֹ֥א תִהְיֶ֖ה לְמָ֑טָּה כִּֽי־תִשְׁמַ֞ע אֶל־מִצְוֹ֣ת ה' אֱלֹהֶ֗יךָ אֲשֶׁ֨ר אָנֹכִ֧י מְצַוְּךָ֛ הַיּ֖וֹם לִשְׁמֹ֥ר וְלַעֲשֽׂוֹת" (דברים כ"ח י').

הרמב"ן מונה במניין המצוות את כיבוש הארץ. בה נזכה ברישיון האומות. אם אין אחדות בישראל כיצד נזכה בתמיכת העמים לשיבת ציון?! גאולת ישראל אמורה להביא את גאולת העולם כדי לתרום לגיבוש החברה האנושית על בסיס שוויון וצדק. לדעת הרד"ק תפקיד המשיח לפתור סכסוכים בין האומות בדרכי שלום. בשעה שרוח האחדות תשרה עלינו נוכל לצפות לתמיכת אומות העולם בבניין ציון וירושלים. בעל התנחומא מבטיח שעם ישראל מאוחד אפילו כולם רחמנא לצלן יהיו עובדי עבודה זרה, איש לא יוכל לעמוד בפניהם.

על מנהיגי המפלגות החרדיות להוביל את אנ"ש לחיבור עם הממשלה הנבחרת. ממשלה שהוקמה שלא בדרך ההיגיון הצרוף. היעלה על הדעת שמנהיג מפלגה בת ששה מנדטים יהפוך לראש ממשלת ישראל?! מי שאינו רואה בהקמתה את יד ההשגחה צריך לבדוק אם לא נפלה בו מינות רחמנא לצלן.

"בכה תבכה בלילה" (איכה א' ב') על קללה זו כתב בספר משנת שכיר "כל הצרות והמצוקות אשר סבלו בני ישראל עד היום הזה, הוא מטעם הפירוד והמחלוקת אשר נעשו מימות ירבעם ואילך". כמו שאמרו חז"ל (יומא ט' ב'): בית המקדש השני חרב בעוון שנאת חינם, זו הנמשכת ומתגלגלת עד עצם היום הזה.

הנביא יחזקאל בבואו לבשר עת הגאולה האמיתית, מבשר אודות הגאולה העתידית: בני ישראל יתאגדו ויתאחדו לאגודה אחת ולא יחצו עוד לשתי ממלכות. וזה לשונו (יחזקאל ל"ז ט"ז) "ואתה בן אדם קח לך עץ אחד וכתוב עליו ליהודה ולבני ישראל חברו.. וקרב אותם אחד אל אחד לך לעץ אחד והיו לאחדים בידיך.." כי עיקר הגלות הוא משום סלע המחלוקת… יסבלו מעוון הזה עד ביאת משיח צדקנו אשר אז תתבטל השנאת חינם".

השל"ה הקדוש (שער האותיות שער א' אות ב') מסביר על מה ולמה מכנים את עם ישראל בשם "כנסת ישראל" כי כולנו מכונסים ומתייחדים בסוד אחדות בורא עולם. אשר על כן, יש למנוע כל חלוקה ופירוד; שלא להתקוטט ושלא לעשות מחלוקת בישראל, יען הרעה הגדולה בכל העולם – היא המחלוקתרעה גדולה מעבודה זרה.

אומר המדרש (ויקרא רבה כ"ו ב'): דורו של אחאב היו מנצחים במלחמותיהם אף שהיו עובדי עבודה זרה, מפני שהיה חיבור ושלום ביניהם, ודורו של שאול היו מנוצחים במלחמה אעפ"י שלא היה בהם חטא, מפני שהיו דלטורין מחרחרי ריב ביניהם. וסוד הענין כי אנחנו כנסת ישראל מיוחדים בסוד האחד האמיתי, וכשיש מחלוקת אז חס ושלום יש חלוקה ופירוד.

אחרי מספר שנים שהממשלה אפילו תקציב לא הצליחה לאשר הגיע העת שיהיה לנו ממשלת אחדות שתוביל את עם ישראל ובעקבותיה העולם כולו אל חיים של שלום וחיים של ברכה שוויון וצדק. ונישא תפילה שזכות אחדות ישראל תעמוד לנו ותיעצר המגיפה א.כ.י.ר.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן