מבזקים
זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל בקריית מלאכי החליטו להזכיר מי באמת מחזיק את מערכת החינוך ספריית דורון נפתחת מחדש: רמת השרון מציינת 100 שנים לשבוע הספר עם עשרות אירועים לכל המשפחה חברת מועצת העיר אשקלון, תמר קידר חושפת: "הוגשה נגדי תביעת השתקה על סך 850 אלף ש"ח" תאונה קשה ברהט: הולך רגל כבן 60 נפצע קשה לאחר שנפגע מרכב

"ערוכים לכל תרחיש": מפקד פיקוד העורף בביקור ראשון בקריית אונו

האלוף התקבל בחמ"ל העירוני על ידי ראש העיר, מיכל רוזנשיין, צוותי החירום הבכירים וגורמי המקצוע, במטרה לחזק את הקשר האסטרטגי בין הרשות המקומית לפיקוד העורף

לראשונה מאז כניסתו לתפקיד, הגיע היום (רביעי) מפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר, לביקור מקצועי בקריית אונו. האלוף התקבל בחמ"ל העירוני על ידי ראש העיר, מיכל רוזנשיין, צוותי החירום הבכירים וגורמי המקצוע, במטרה לחזק את הקשר האסטרטגי בין הרשות המקומית לפיקוד העורף.

במהלך הסיור בחמ"ל קיבל האלוף סקירה מקיפה ממנכ"ל העירייה, שרון קרן, ומהגורמים האמונים על תחומי הביטחון והחירום. בסקירה הוצגו נתוני המיגון הגבוהים בעיר והגרף המתמיד של שיפור המוכנות: כיום כ־70% מבתי האב בקריית אונו כוללים מרחב מוגן תקני – נתון ההולך וגדל מדי שנה, בין היתר בזכות תנופת ההתחדשות העירונית בעיר.

עוד הוצג המענה הציבורי, לפיו המרחבים המוגנים הציבוריים התקניים ערוכים לספק מענה לכ־20 אלף תושבים לשהות קצרה ולכ־7,000 תושבים לשהות ממושכת.

במהלך הביקור הציגו הצוותים גם את אופן קבלת ההחלטות והפעולות שבוצעו בזמן אמת במהלך מלחמת “חרבות ברזל”, וכן במהלך מבצע “עם כלביא” מול איראן. הדגש ניתן לרציפות התפקודית של העירייה ולמעטפת שניתנה לתושבים ברגעי משבר.

למפגש הצטרף סא"ל (מיל’) שביט מס, היקל"ר של קריית אונו, אשר שיבח את תפקוד העירייה וציין את רמת המוכנות הגבוהה שלה. לדבריו, גם לאחר ביקורת מקצועית שנערכה לאחרונה, העירייה מוכיחה הלכה למעשה כי היא ערוכה היטב להתמודדות עם כל תרחיש.

לצד הסקירות הביטחוניות, נערך טקס פרידה מרגש מאל"מ יונתן (ג'ון) רז, מפקד נפת גנים, המסיים את תפקידו.

ראש העיר קריית אונו, מיכל רוזנשיין, אמרה:
“אני מברכת את האלוף שי קלפר על ביקורו הראשון בקריית אונו, ביקור המעיד על חשיבות הקשר הישיר איתנו. מוגנות עירונית היא הרבה מעבר למיגון פיזי – זו קהילה, זו ערבות הדדית וזו הובלה. אני גאה בעיר שלנו על העשייה המשמעותית בתחום, ומודה לאל"מ יונתן רז על הזמינות, המסירות והלב הרחב שפעלו תמיד למען חוסנה של קריית אונו”.

אלוף פיקוד העורף, שי קלפר, סיכם:
“שמחתי לבקר בקריית אונו. התרשמתי מהעשייה הרבה ומהשליטה במרחב. ראיתי רשות מוכנה, ערוכה לחירום, שמזהה נכון את האתגרים ובונה עבורם מענה. חשוב להמשיך ולתרגל ולקדם את מוכנות הרשות. תודה והערכה על העשייה שלכם”.


◼️ חדש! חדשות קריית אונו והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית קריית אונו

דילוג לתוכן