מבזקים
פוענח הרצח בהרצליה של בן 47, החשוד מכפר סבא, אותר בדירת מסתור “דור של לוחמים וגיבורים”: גבעת שמואל הוקירה את הווטרנים בת ים משדרגת את מתחם הפודטראקים בטיילת מול הים מודיעין מחזקת את כיתת הכוננות: הקריאה החדשה לתושבים רחובות: חסימת תנועה ברחוב ענטין בשל עבודות יציקה מהתופת בכפר עזה למאבק על הצדק: שי לי עטרי לא שותקת תל אביב: כתב אישום בפרשת יונט קרדיט – גם משה כחלון נאשם 11 נפגעים קל בתאונה בין מספר כלי רכב ביגאל ידין בירושלים ירושלים: המשטרה תפצה מתיישבים בעקבות חיפוש במחסום אילת מכשירה מתווכים למהפכת ההתחדשות העירונית באר שבע: מחקר בסורוקה משנה את הגישה לאנטיביוטיקה אחרי קוצב לב חשוד בפריצה לדירה נעצר עם כפפות ו – 3,000 דולר התינוק אבינועם מאיר ז״ל הובא לקבורה אחרי האסון בכביש 1 ראשון לציון מחזירה את פסטיבל הספרים עם שמות ענק אור יהודה: רימון רסס הושלך לעבר בית עסק, ארבעה נפצעו פתח תקווה: קפיטריית ערב חדשה תגיע למחלקות הסגורות בגהה מרדף נדיר בנגב: זאב תועד רודף אחרי צביית נגב פתח תקווה: רוכב קטנוע בן 18 נפצע בתאונה עצמית באזור מצמצמים רכבים: "ימי איסוף הגזם" משתנים מהנובה לשולחן הפיתוח: הסטודנטיות מאשדוד שמקימות בית דיגיטלי לנופלים

פרויקט מיוחד של ילדי ביה"ס שריד | "אנחנו מחבקים אתכם"- מסר לילדים באוקראינה

לרבים מאתנו, המלחמה שפרצה לפני כחודש היא אירוע המתרחש בארץ רחוקה, אבל עבור לא מעט משפחות בביה"ס שריד ברחובות, היא קרובה מאוד לבית וללב. בביה"ס שריד ישנה קהילה גדולה של יוצאי מדינות בריה"מ לשעבר וביניהם גם יוצאי אוקראינה, שדואגים מאוד לבני המשפחה והחברים שנותרו שם, וצופים בעצב בזיכרונות ילדותם נהרסים במלחמה.

כבר בראשית המלחמה, צוות ביה"ס החליט לרכז תשומת לב מיוחדת למצב, ונתן מעטפת רגשית לתלמידים שחווים את המלחמה הרחוקה מקרוב. ביוזמה משותפת עם הנהגת ההורים, עלה הרעיון לשלוח מסר של חברות, אחווה, סולידריות ותקווה לילדים באוקראינה. תלמידת כיתה ג2, ליה אוסוב, יצרה מצגת שאותה היא העבירה בין הכיתות והסבירה לתלמידים על המלחמה המתנהלת והיוותה בסיס לשיחות על הנושא עם המחנכות ובליווי יועצת ביה"ס ענת ויתקון-קורון. בהמשך לכך, בשיעורי אומנות עם המורה עירית זמיר, התלמידים דיברו על מצב הילדים באוקראינה ויצרו כרזות באוקראינית ובהן משפטים של תמיכה וחיזוק: "יש לכם חברים כאן", "אתם גיבורי על", "אנחנו חושבים עליכם", "אנחנו מחבקים אתכם" ו"כולנו ילדים ואנחנו מבקשים שלום". לסיכום הפרויקט הילדים הצטלמו עם הכרזות לסרטון מרגש שנשלח, בעזרת הורים מביה"ס, לילדים שעדיין נמצאים באוקראינה ולכאלה שבשל המלחמה נאלצו לברוח מבתיהם. מבית הספר נמסר: "תודה לכל השותפים שלנו – למפקחת ויקי עזיאל ולאגף החינוך בעיריית רחובות על התמיכה – לזוהר בלום מ"מ רה"ע ומחזיק תיק החינוך, לאפרת צוקרמן, מנהלת אגף החינוך, לשרה והב, מנהלת מח' חינוך יסודי, לאלכס לשצ'ינסקי מתוכנית אפיקי תקשורת של קרן קרב, שצילם וערך את הסרטון במסגרת השיעורים בביה"ס, להורים שעזרו בתרגום ובהכנה ולכל מי שלקחו חלק בהפקה".

ורד שגב, מנהלת ביה"ס: "היה לנו חשוב לתת מקום וביטוי לנושא שמטריד לא מעט משפחות בקהילה שלנו. בשיתוף עם הנהגת ההורים הגינו את רעיון הסרטון, שמאפשר לנו לעסוק בנושא באופן שמותאם לגילאי התלמידים, וברוח ביה"ס שלנו – לקחת אחריות ולשלוח מסר של שלום. אני מאחלת שהמלחמה תגמר במהרה ושתושבי אוקראינה יוכלו לחזור ולחיות בביטחון".

צפו:

דילוג לתוכן