מבזקים
דיווח ראשוני: תקלה נרחבת ברשתות החברתיות פייסבוק ואינסטגרם כביש 35: רכב התהפך בתאונה קשה סמוך לברכיה, שני פצועים חולצו במצב בינוני פרסום ראשון: כתב אישום חמור נגד נהג מונית מאשקלון שביצע מעשים מגונים בנוסעת בינה מלאכותית בקלפי: מכפיל כוח אסטרטגי או סכנה לאמון הציבור? אבריאל בן דור בטור מיוחד מחווה מרגשת ומצמררת: נשקו האישי של רנ"ג איתמר אלוס ז"ל מאופקים הוענק לבני משפחתו סכנה לבריאות הציבור: משרד הבריאות מזהיר מפני שמן זית מזויף באמצע הרחוב, לאור יום: ירי באשדוד; בן 23 הובהל לבית החולים "תעשי פול גז": ילדה בת 14 מאור יהודה לקחה את הרכב של אמא שלה ויצאה לסיבוב מסוכן עם החברים נהגים, שימו לב: חסימה ושינוי זמני בהסדרי התנועה הלילה בכביש 200 אחרי 35 שנה: מהפכת הענק בהיכל התרבות של אור יהודה יוצאת לדרך המשטרה סגרה בבת אחת שישה בתי עסק בנגב מחשש שיהפכו למטרות ירי דירה בהנחה: אלפי משפחות מתחרות על דירה בכפר סבא, יהוד, מזכרת בתיה ואילת בת ים: בני נוער ממשפחות מילואים וכוחות הביטחון פתחו את הקיץ על הגלים אחרי יותר מ – 30 שנות יריבות: הבבא ברוך הגיע להילולה של משפחת איפרגן בנתיבות בירה, רוק וחגיגות 30: פסטיבל הבירה של מודיעין חוזר עם הג'ירפות ומרסדס בנד קריית גת בקזחסטן: העיר מציגה את עצמה לעולים פוטנציאליים ביריד עלייה ראשון מזה 11 שנים בבאר שבע מצאו דרך חדשה להילחם באלימות ברשת: הילדים עצמם הפכו לשומרי הסף של הוואטסאפ ראש העין הוכרה כיישוב זכאי לרישיון נשק אישי מבצע הצלה במעמקי אילת: אלמוג ענק במשקל 80 ק"ג הועבר למקום מבטחים קריית עקרון נערכת לקיץ: שולחנות עגולים למניעת אלימות בקרב בני נוער
הרב שלמה לוי

פרשת שמות: ידו המצורעת של משה כמשל להימנעות מהתמודדות עם הקושי | הרב שלמה לוי

הרב שלמה לוי

אות המצורע בא ללמד לא רק את משה אלא גם אותנו, כיום, שמוטלת עלינו האחריות להיות שותפים לשליחות האלוקית ולגלות מלכות שם שמיים באמצעות לימוד התורה ובהפצתה למען כלל ישראל.

"אלו שמות בני ישראל הבאים מצרימה את יעקב איש וביתו באו ."הפרשה מציינת את הסימנים שהקב"ה מלמד את משה רבנו כהוכחות לחשיבות שליחותו. הקב"ה מורה למשה: "הבא-נא ידך בחיקך ויבא ידו בחיקו ויוציאה והנה ידו מצורעת". הקב"ה מורה למשה לשים את היד בחיקו והיד נהפכת להיות מצורעת, וכאשר משה מחזיר פעם נוספת את היד לחיקו היא הופכת להיות כבראשונה.

השאלה העולה מסימן זה היא מה המשמעות של הפיכת היד למצורעת וחזרתה כבראשונה? ידוע כי בחיים האדם, העם והעולם בכלל עומדים לא פעם מול התמודדויות קשות ומורכבות ולעיתים הפתרון היותר קל שנוקט האדם הוא פתרון ההימנעות, ההדחקה, ואי ההתמודדות עם הקושי. 210 שנות שעבוד קשות מנשוא מביאות את משה רבנו למחשבה שאולי כדאי להמתין עוד קצת לזמן אחר, טוב ונוח יותר על מנת להתחיל במהלך ולהועיל ולסייע למצב הקשה שבו נתון העם, אך הקב"ה אינו מרפה ממנו ודוחק בו לקחת על עצמה את משימת גאולת ישראל.

נטילת היד בתוך החיק מסמלת את האדם שאינו בוחר בפתרון העשייה, היצירה והבניין, אלא בפתרון הקל יותר ושבוחר להימנע מלדון בסוגיית הקושי ולהימנע מניסיון בהבנת הקשיים ובדרכים להתמודדות. עם זה, העובדה היא שלעיתים מתוך אותו תהליך הימנעות אנו מגיעים לשלבי קושי ומכשול גדולים יותר שמקשים עלינו להתמודד ולקבל את המציאות.

כאשר הוציא משה את ידו מחיקו הוא ראה אותה מצורעת כשלג והדבר בא ללמדך שמי שאינו נוטל על עצמו במקום שצריך ליטול את המשימה והאחריות, הרי שהוא נהיה מצורע וכידוע מצורע מקומו מחוץ למחנה לשון הפסוק "כל ימי אשר הנגע בו יטמא טמא הוא בדד יֵשב מחוץ למחנה מושבו ."כאשר חזר משה ושם ידו בחיקו הפכה היד להיות כבראשונה. חז"ל אומרים: "עתידה בת קול להיות מפוצצת באוהלי צדיקים ואומרת כל מי שפעל עם א-ל יבוא ויטול שכרו", ללמדך שהאדם מחויב להיות חלק מתיקון העולם ולהיות שותף בעשייה האנושית המתחברת לרצון האלוהי ואז ממילא יהיה חלק מהמעגל הגדול של תיקון עולם במלכות שדי וגילוי שמו של הקב"ה בעולם.

אם כן, אות המצורע בא ללמד לא רק את משה רבנו במסעו, אלא גם אותנו בדורנו שניטלת עלינו על אחת כמה וכמה האחריות להיות שותפים לשליחות האלוקית ולגלות מלכות שם שמיים באמצעות לימוד התורה ובהפצתה למען כלל ישראל.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן