מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

קריית אונו מצדיעה לפרויקט "השחזורים": תערוכה מרגשת בספרייה העירונית

סיפורי חטופים, נעדרים ומשפחותיהם מקבלים ביטוי עוצמתי בתערוכה חדשה. במהלך ספטמבר יוצגו עבודות צילום ייחודיות המספרות את סיפורם

הספרייה העירונית ומטה החטופים בקריית אונו יארחו לאורך כל חודש ספטמבר את תערוכת פרויקט השחזורים Captured של האמנית והצלמת שרון דרעי, כלתו של חיים פרי ז"ל, שנחטף בידי חמאס ב־7 באוקטובר מביתו בקיבוץ ניר עוז, נרצח וגופתו הוחזרה מעזה באוגוסט 2024.

התערוכה מציגה סדרת צילומים עוצמתיים ומטלטלים של משפחות החטופים והחטופות, המופיעים עם יקיריהם – ולעיתים גם בלעדיהם – ודרכם משתקפים הגעגוע, הכאב והחלל האינסופי שנותר.

ערב פתיחת התערוכה יתקיים ביום שלישי, 2.9.25, בשעה 19:00 בספרייה העירונית ברחוב המייסדים 5, קריית אונו, במעמד האמנית שרון דרעי וראש העיר מיכל רוזנשיין. הכניסה חופשית.

הפרויקט נולד לאחר שליאור פרי, בנו של חיים ובעלה של דרעי, חזר לבית אביו בקיבוץ ניר עוז לאחר הטבח, ושחזר תמונה ישנה שבה צולמו יחד על מפתן הבית – הפעם, חיים איננו וההרס נוכח בכל פינה. התמונה המשוחזרת העלתה סערה גדולה והובילה את דרעי להציב זו לצד זו את שתי התמונות, תחת הכיתוב "מחכים". משם הפכה היוזמה לפרויקט רחב היקף בשיתוף מטה משפחות החטופים, במסגרתו הצטלמו משפחות רבות בתמונות משוחזרות לצד התמונות המקוריות, הממחישות באופן חזותי ומטלטל את חסרונם של יקיריהם.

ראש העיר, מיכל רוזנשיין: "התערוכה נוגעת בלבבות של כולנו ומזכירה לנו את המחיר האנושי הכבד של ה־7 באוקטובר. בתו ונכדיו של חיים פרי ז"ל הם תושבי העיר, ואנחנו מחבקים אותם בחום ובאהבה גדולה. נמשיך לעמוד לצד משפחות החטופים ולפעול כדי שהזעקה לשחרורם תמשיך להדהד בכל מקום".

התערוכה כוללת 20 צילומים חזקים במיוחד, שהוצגו כבר ברחבי הארץ ובעולם, וכעת מגיעים לקריית אונו כדי לאפשר לתושבים להתחבר, להזדהות ולזכור. הציבור מוזמן להגיע, לבקר ולהתרגש בשעות פעילות הספרייה לאורך כל חודש ספטמבר.


◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: הספריה העירונית, מתנ"ס קריית אונו

דילוג לתוכן