מבזקים
אילת בראש הטבלה: העיר שהפכה למכונת מיחזור – וזוכה באות “הרשות הממחזרת” של תאגיד תמיר “אשבור לך את הפנים”: תושב שדרות נאשם שאיים על בת זוגו לשעבר בהודעת וואטסאפ מערכת חירום לאומית חדשה שתנהל את חולון בזמן אמת: “קפיצת מדרגה משמעותית” אשקלון: בן 25 נפל מגובה 3 מטרים ונפצע קשה באתר בנייה גבעתיים על המפה: שורת הישגים מרשימה לנוער בעיר גן יבנה: סדרת מפגשים למשפחות שכולות חיזקה גוף ונפש רוכב אופנוע בן 30 נפצע בתאונה סמוך למחלף יבנה ראש העיר מיכאל וידל בפאנל התחדשות עירונית: "התושבים במרכז בכל שלב" אילת: נהג נתפס במהירות 194 קמ״ש ונהג נוסף עם 435 מק״ג אלכוהול ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הוכתר ל“יקיר אולפן שפה יפה” על פועלו לקליטת עלייה גבעת שמואל עם הפנים לקהילה: כיתת הוותיקים בעיר מסכמת שנת לימודים דימונה: לופט שבו נערכה מסיבה לקטינים נסגר ל־20 יום בצו משטרתי 6 שוהים בלתי חוקיים נעצרו ברמלה: נתפסו סמים, כסף מזומן ואקדח אוויר איו"ש: 175 ק"ג דשנים נתפסו בחשד שיועדו לייצור מטענים – חשוד נעצר באר יעקב: פועל בן 51 נפצע בינוני בתאונת עבודה מסיבת טבע באמצע הלילה הסתיימה עוד לפני שהתחילה: המשטרה פיזרה אירוע בלתי חוקי סמוך לקריית גת עשור של שליטה: אור יהודה שוב הניפה את גביע מאמאנט בקעת אונו למה דגלי הגאווה מופיעים רק רגע לפני האירוע? הוויכוח החדש ברחובות אחרי שנה במנוסה: כתב אישום הוגש נגד תושב רהט בגין רצח קטין וחטיפת אחיו הסיפור שרוב המבקרים בכותל לא מכירים: 88 קינים עמדו להיעלם – וניצלו ברגע האחרון

"קריית חינוך" נפתחה בקמפוס אוניברסיטת בן-גוריון באילת

520 תלמידי יסודי, חטיבה ותיכון מהעוטף לומדים בימים אלה בקמפוס אילת, השלוחה הדרומית של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

בשבוע השלישי למלחמה פתח קמפוס אוניברסיטת בן-גוריון באילת את שעריו לכ- 120 תלמידים מבתי ספר יסודיים ממועצה אזורית שער הנגב ולאחר מכן גם ממועצה אזורית אשכול. כעבור שבוע הצטרפו אליהם גם 400 תלמידי תיכון מבי"ס תיכון שער הנגב ונופי הבשור. השלב הראשון היה לכנס את התלמידים מבתי המלון ולאפשר להם להיות יחד במסגרת כלשהי, לשחק יחד, להתאוורר מהמלון בו הם שוהים ולהרגיש שהם נמצאים עדיין במסגרת תומכת ומחבקת ותוך כדי לנסות גם ללמוד.

"משפחות ובתי ספר שהתפנו משדרות אשקלון ועוטף עזה הגיעו אלינו ואנחנו מוכנים במידת הצורך לקבל עוד תושבים, כולל אלו שעזבו את קריית שמונה", אמר דיקן קמפוס אילת, פרופ' עופר עובדיה. "כל הקמפוס גויס כדי לענות על הצרכים של האזרחים והתלמידים שפונו מבתיהם,  נפתח אצלנו בקמפוס חמ"ל "לב אחד", בכיתות שלנו מלמדים תלמידים, מדריכים ואנשי צבא, בנוסף הועברו  גם טיפולים פסיכולוגים ופסיכיאטריים לתושבי העוטף, מנהלים חמ"ל של תרומות. אנחנו עושים זאת במסירות ובאהבה במטרה להיות חלק מהמאמץ המלחמתי של כל עם ישראל".

צוות הכשרה מקצועית מבי"ס לקולינריה בקמפוס אילת התגייס להכנת ארוחות למשפחות מפונים ולחיילי צה"ל המשרתים באזור, המטבחים של הקמפוס הכינו עבורם כמו גם עבור אנשי מילואים וצוותים רפואיים השוהים באילת מאות ארוחות. בנוסף סופק גם סיוע בדיור לצוותים רפואיים כולל פסיכולוגים ופסיכיאטריים שהגיעו ממרכז ישראל לבית החולים יוספטל לחיזוק, טיפול וליווי רגשי למפונים מבתיהם. במקביל ניתן גם מענה למשפחות של חברי סגל מאוניברסיטת בן-גוריון, מתנדבים מארגונים שונים ועוד.

אכלוס הסטודנטים במעונות צפוי היה להתחיל ב- 8/10 וכאמור נדחה. עמי לוי, ראש מנהל הקמפוס באילת פנה לראש העיר אילת ודרך המוקד העירוני התחיל הקמפוס לקלוט משפחות של מפונים. בניין המעונות מכיל 22 דירות סה"כ ובהן 72 מיטות. הצלחנו להכפיל את מספר הלנים בבניין בעזרת 60 מזרונים שניפקה עיריית אילת וגם מתרומות. קלטנו במעונות משפחות  משדרות ואשקלון עוד לפני שממשלת ישראל כללה אותם בתוכנית הפינוי.

"התרגשנו מאד לראות את סגל ההוראה, תלמידי היסודי והתיכון נפגשים עם חבריהם בקמפוס לראשונה מאז השבת השחורה, השורות חסרות והלב כואב. צוות הקמפוס נרתם למשימה מתוך תחושת שליחות ואחדות ופועל על מנת לאפשר לסגל המורים והתלמידים לחזור עד כמה שאפשר למסגרת לימודית. קיבלתי אין ספור פניות לאכלוס במעונות והקצאת כיתות לימוד והחלק הקשה ביותר היה להשיב שאנחנו בתפוסה מלאה ואין מקום. זה צו השעה וכולנו מבינים את גודל האחריות" ציין ראש מנהל הקמפוס באילת עמי לוי.

◼️ לקבוצת חדשות אילת והערבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות דימונה, מצפה רמון וים המלח בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות נתיבות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות אופקים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות קרית גת והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות קריית מלאכי והמועצה האזורית באר טוביה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות אשקלון בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות גן יבנה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות גדרה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מזכרת בתיה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות קרית עקרון בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות רחובות בווטסאפ לחצו כאן

◼️  לקבוצת חדשות נס ציונה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות באר יעקב בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות לוד בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות רמלה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דנה נאדם, לילך דוידוביץ

דילוג לתוכן