מבזקים
אחריות וערבות הדדית: בוטלו חגיגות העצמאות ההמוניות גם בכפר סבא בשורה לנוסעים: טיסות הפנים בקו נתב"ג–אילת חוזרות לפעילות החל ממחר בין רסיסים לזכויות: עו"ד הגר גרטי זדה מרמת גן, שמצאה את עצמה בחזית הבירוקרטיה מלמדת אתכם איך לא להפסיד כסף החלטה באחריות ובסולידריות: בוטלו חגיגות העצמאות ההמוניות בראש העין טרגדיה: יהושע ראם ז"ל, תלמיד ישיבה מבאר יעקב, אותר ללא רוח חיים במעיין עין עקב שר הביטחון כ"ץ בלבנון: חושף את מבצע 'מחרשת הכסף' להשמדת תשתיות הטרור אהבה מנצחת: נטלי ארמה מאשדוד, כבשה את ליבו של דידי הררי לקראת הדרבי: מאות שוטרים נפרסו באצטדיון טדי יניב כהן מונה לראש אגף ציוד בחברת נמל אשדוד בן 20 מקריית גת מואשם בגין החזקת סם מסוכן לצריכה עצמית בין אחריות ביטחונית לשיקול דעת תקציבי: ראש עיריית באר יעקב דוחה את ההחלטה על חגיגות העצמאות חוסלה חוליית מחבלים במרכז הרצועה שהשתתפו בחטיפות מ־7 באוקטובר בן 77 אותר ללא רוח חיים בביתו בבאר שבע באר שבע תציין את יום הזיכרון לשואה ולגבורה בעצרת מרכזית שתשודר ללא קהל אשדוד מצמצמת חגיגות: אירועי העצמאות לא יתקיימו במתכונת המונית השנה ביטול חגיגות העצמאות בבאר שבע: "מבחן לסולידריות והערבות ההדדית שלנו" גאווה אשדודית: מכבי אשדוד בכדורעף נשים עם דאבל היסטורי ואליפות שלישית ברציפות שינוי בלוח האירועים באילת: בוטלו חגיגות העצמאות ההמוניות בטיילת ובפארק הטרמינל סולידריות ואחריות: אשדוד מבטלת את אירועי העצמאות ההמוניים פרשיית "עידן הקרח" באילת: בת 74 ושלושה בני משפחתה נעצרו בחשד לסחר בסמים

רחובות: תשע תחנות נוספות להאכלת חתולים הותקנו ברחבי העיר

לאחר שהוצבו בעיר כ40 תחנות מאז הפיילוט הראשון, בשבוע האחרון התקין אגף גנים ונוף בשיתוף השירות הווטרינרי העירוני תשע תחנות נוספות להאכלת חתולי החצר, כך שבסה"כ מפוזרות בעיר כ-49 תחנות האכלת חתולים.

חתולים מסייעים בהרחקת מזיקים כמו עכברים, חולדות ונחשים. על מנת להסדיר את אופן ומיקום ההאכלה של חתולי חצר, הותקנו תחנות ברחבי העיר אשר יתנו מחסה לחתולים בעת האכלה וירכזו את האוכל. הסדרת הנושא על ידי העירייה היאלטובת החתולים, וכן לטובת שמירה על הניקיון והסדר ברחובות, אשר תמנע האכלה במקומותלא רצויים ויצירת מפגעים תברואתיים וסביבתיים. תחנות ההאכלה הסגולות הינן ייחודיות ויוצרו במיוחד עבור עיריית רחובות. התחנות מהוות חלק מתפיסה חדשה של המרחבהציבורי ושל ריהוט הרחוב. כאמור, התקנת תחנות האכלה נעשתה עם הווטרינר העירוני ובשיתוף התושבים אשר מודעים לצרכים של חתולי החצר והדואגים בנוסף גם לעיקור וסירוס החתולים באמצעות העירייה, על מנת למנוע התרבות בלתי מבוקרת ובכך מונעת צער בעלי חיים לחתולים רבים כל זאת כחלק מהדאגה של העירייה לרווחת החתולים בשיתוף ציבור מאכילי החתולים.

ראש העיררחמים מלול: "לאור הצלחת הפיילוט המשכנו בהצבת תחנות האכלה בכל רחבי העיר, והשבוע הצבנו תחנות נוספות. זהו נדבך נוסף בדאגה לבעלי החיים בעירנו ובשמירה על חזות העיר ועל איכות החיים בעיר. התחנות מסדירות את מיקומי האכלת החתולים ומסייעות בשמירה על ניקיון העיר ועל חזותה". עו"ד יניב מרקוביץסגן ראש העירמחזיק תיק חזות העיר: "הרחבת הפרויקט והוספת התחנות החדשות בוצעו לבקשתהתושבים ובשיתוף פעולה עימם, לאור הצלחת התחנות שהתקנו בשנתיים וחצי האחרונות.לתחנות ההאכלה לחתולים יש משמעות סביבתית במניעת מטרדי תברואה וניקיון, ובהסדרת פעילות קיימת. אני מודה לתושבות והתושבים הרבים התורמים מזמנם עבור שיפור תנאי המחיה של בעלי החיים בעיר".

ד"ר אבי צרפתיהווטרינר העירוני:"תחנות האכלת החתולים יסייעו במניעת צער בעלי חיים, ויאפשרו לאוהבי החתולים לדאוג להם ללא יצירת מפגעים סביבתיים. הצבת תחנות האכלה הינה פעולה נוספת במסגרת כלל הפעולות של השרות הווטרינרי העירוני בדאגה ושמירה על רווחת בעלי החיים בעירנו ובפרט לחתולים החיים עימנו.אנו קוראים לאוהבי החתולים מקרב התושבים להשתמש בהן, ולשמור על ההנחיות המפורטות לטובת החתולים עצמם"

להלן הנחיות הווטרינר העירוני לטובת שימוש נכון בתחנות ההאכלה:

האכלה תתבצע אך ורק בתוך התחנה במקום הייעודי, באמצעות מזון יבש ומותאם לחתולים.

-יש לשים מים בשוקת באמצעות כלי מפלסטיק, ולהחליף את המים פעם ביום.

-יש להאכיל בשעות לא עמוסות מבחינת מעבר התושבים באזור, כגון מוקדם בבוקר או מאוחר.

-את שאריות המזון יש לאסוף לאחר כחצי שעה על מנת למנוע הירקבות המזון או נגישותו לבעלי חיים אחרים.

-יש לשמור על הניקיון בסביבות תחנת האכלה ובתחנת האכלה עצמה.

-האחריות על האכלת החתולים הינה על המאכילים בלבד.

תחנות ההאכלה החדשות הותקנו במיקומים:

  • רחוב לוי אשכול 6
  • רחוב קק"ל פינת זאב סמילנסקי
  • רחוב מילר 13
  • רחוב ברנר 42
  • רחוב נורדאו 32
  • רחוב מנוחה ונחלה 14
  • רחוב הר הצופים 24
  • רחוב עמ"י פינת מוטה גור
  • רחוב דרך יבנה 17

למפת כלל תחנות ההאכלה שהותקנו ברחבי העיר מאז דצמבר 2019 – לחצו כאן

דילוג לתוכן