מבזקים
סמוך לתחנת הרכבת ברמלה: המשטרה חשפה שלושה מטעני צינור ותחמושת שנגנבה מצה"ל אחרי קריסת המרפסת בירושלים: בעלי דירות בבניינים ישנים נקראים לבדוק מיד את המרפסות התלויות דוכן "מי לא רוצה שלום" הוקם לראשונה ברחובות רמלה: הרחוב שייסגר הלילה לשלושה שבועות – כל הפרטים מלך הסלים של אירופה מצטרף למכבי עירוני רמת גן מהקטטה ועד ההיעלמות: כל הפרטים החדשים בפרשת אלדר דיין כוחות גדולים הוזעקו: שריפת קוצים מתפשטת לעבר הבתים סמוך לבית שמש אל תיתקעו בדרך: כבישים מרכזיים ייסגרו השבוע בשעות הלילה התפתחות בחקירת הרצח בנתיבות: חשוד נעצר שעות לאחר החיסול מחפשים עבודה עם משמעות? בגן יבנה מחפשים מנחי קבוצות מאפייה, מכולת ועסקים נוספים נבדקו: מה מצאו אנשי רשות המסים ברהט? לכיש: הושגה שליטה על שריפת הקוצים – נמנעה פגיעה במפעל סמוך מהיום בבאר שבע: אלפי תושבים נוספים יוכלו להגיש בקשה לנשק אישי לעיני בתם הקטינה: תושב יפו יואשם בעבירות מין חמורות רמלה על המפה הארצית: משה שטה הוביל סמינר מנהיגות לחברי מועצות מכל הארץ חשד לפרוטקשן בנגב: ארבעה תושבי רהט נעצרו בחשד שאיימו על מפיץ בשר באזור אשכול סמוך לבאר שבע: תאונת שרשרת בכביש 25 – בן 21 נפצע בינוני, שניים נוספים נפצעו קל סמוך לבית שמש: בן 12 ננשך על ידי כלב במושב תירוש – מצבו בינוני בעקבות תקיפת הנהג בירושלים: פעילות המיניבוסים לעיר העתיקה תופסק הערב באר שבע כבר מתחממת: סקאזי יופיע בקו הסיום של מרוץ הלילה שצפוי למשוך אלפי רצים

שדרות יוצאת לדרך חדשה: פארק תעשייה חדש ו – 5,000 מקומות עבודה

12 שנים של קיפאון מסתיימות: מנהלת תקומה ומשרד הכלכלה מסירים את חסם בריכות התמלחת

אחרי 12 שנה של קיפאון: מתחילים לפתח את פארק ספירים ב’ – מנוע הצמיחה הבא של הדרום

אחרי יותר מעשור שבו סוגיית בריכות התמלחת עצרה את התפתחות התעסוקה באזור העוטף, מנהלת תקומה ומשרד הכלכלה והתעשייה מציגים מהלך משמעותי שיביא להקמת פארק תעשיות חדש בחבל תקומה — מהלך שצפוי לייצר כ־5,000 מקומות עבודה חדשים לתושבי שדרות, שער הנגב והיישובים הסמוכים.

מהלך זה נעשה בשיתוף פעולה הדוק בין מנהלת תקומה למשרד הכלכלה, והוא כולל הסרת חסמי עבר, קידום תכנון מואץ והשקעת ענק בתשתיות תעסוקה ויזמות.

"הדרום הופך למנוע צמיחה" – השרים מצהירים

שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת הדגיש כי זהו “צעד משמעותי בדרך לשיקום הכלכלה בדרום ולחיזוק החוסן הלאומי”, וציין כי פארק ספירים ב' יהפוך למוקד חדשני שימשוך יזמות וחדשנות.

השר האחראי על שיקום הדרום והצפון, זאב אלקין, אמר כי לאחר שנים של קיפאון — “אנו מסירים את המכשולים ומניעים פרויקט שיבנה את עתיד התעסוקה והצמיחה של האזור.”

השקעה של מאות מיליוני שקלים

במסגרת היוזמה, תקצה מנהלת תקומה כ־70 מיליון ש"ח לטובת הסרת החסם, ומשרד הכלכלה יוסיף למעלה מ־200 מיליון ש"ח לפיתוח התשתיות בפארק ספירים ב'.

הפארק, שיתפרס על כ־628 דונם, יחבר בין תעשייה מסורתית למתקדמת, לוגיסטיקה ותעשיות עתירות ידע, עם דגש על נגישות תחבורתית ותכנון סביבתי.

המכרז לפינוי התמלחת צפוי להתפרסם בתחילת 2026 — וזהו השלב שיאפשר ליזמים להתחיל בשיווק הקרקע ובהקמת המפעלים.

ראשי הרשויות: “זה חלום שמתגשם”

אלון דוידי, ראש עיריית שדרות, אמר: “זהו מנוע צמיחה שיבטיח תעסוקה איכותית לאלפי משפחות… הוכחה שאפשר להפוך חלום למציאות.”

אורי אפשטיין, ראש המועצה האזורית שער הנגב, הוסיף כי הפארק יהפוך ל“בסיס למשיכת משפחות חדשות ולצמיחה דמוגרפית”.

מנכ"ל משרד הכלכלה מוטי גמיש וראש מנהלת תקומה אביעד פרידמן הדגישו כי הפארק הוא פרויקט דגל בשיקום הכלכלי של הדרום — כזה שיספק חוסן לטווח ארוך לתושבי האזור.


◼️ חדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: לירון שמש

דילוג לתוכן