
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה דיווחה כי הכמות המבוקשת של דירות חדשות המשיכה לרדת בחודשים יולי ועד ספטמבר ב-0.4% בהשוואה לשלושת החודשים הקודמים.
מנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי הקיפאון בשוק הנדל"ן נמשך: מספר הדירות שמכרו הקבלנים ב-12 החודשים האחרונים (אוקטובר 2016 – ספטמבר 2017) ירד ב-15.9% בהשוואה לתקופה המקבילה. בשלושת החודשים יולי-ספטמבר עמדה הכמות המבוקשת של דירות חדשות על 10,340 דירות, מהן 59% דירות חדשות שנמכרו לציבור וכ-41% דירות שלא למכירה שהחלה בנייתן, לשימוש עצמי, קבוצות רכישה, השכרה ועוד. נתונים אלה מהווים, כאמור, ירידה של כ-0.4% לעומת שלושת החודשים הקודמים (אפריל-יוני).
עם זאת, לאחר ניכוי הגורמים העונתיים, מסתמנת עלייה של 2.6%. הכמות המבוקשת של דירות חדשות ב-12 החודשים האחרונים (אוקטובר 2016-ספטמבר 2017) רשמה ירידה של 13.1% בהשוואה ל-12 החודשים הקודמים (אוקטובר 2015-ספטמבר 2016). הכמות המבוקשת הגדולה ביותר של דירות חדשות נרשמה בחודשים אוקטובר 2016 – ספטמבר 2017 בתל אביב – 2,474 דירות (נמכרו 1,280 דירות) – נתון זה מהווה ירידה של 11% לעומת 12 החודשים הקודמים. ירידה נוספת נרשמה ברחובות בכ-33%.
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








