שורדי השבי רז ואוהד בן עמי, שנחטפו מביתם ושוחררו לאחר 54 ו-491 ימים בהתאמה, נשאו הערב דברים בכיכר החטופים בקריאה נרגשת ודחופה שלא לעצור את המאבק. רז בן עמי פתחה ותיארה את ה-778 ימים מאז החטיפה: "יותר משנתיים מאז כל המדינה שמעה את אלה זועקת לעזרה… חזרתי אני, אחרי 54 ימים בשבי. אחרי 491 ימים ולילות חזר אוהד… אבל לא כל המשפחה כאן". היא ציינה כי לאחר השבתם של 25 חטופים חללים, ישנם עדיין שלושה חטופים בעזה.
רז פנתה אל הציבור וציינה את שלושת החטופים שנותרו, כולם מגלמים את ערכי "הישראלי היפה": דרור אור מבארי, ה"לב החם, האבא… הגבן של הקיבוץ"; רן גוילי, "הבחור הצעיר הזה עזב הכול כדי להציל את תושבי העוטף שהיו במצוקה", וסוטתיסאק רינטלאק, העובד הזר שהגיע לפרנס את משפחתו. "שלושתם חייבים לחזור כדי שכולנו נוכל לשוב לחיים, זו ההזדמנות, החזירו אותם עכשיו!" דרשה.
אוהד בן עמי פנה לקהל, הודה על הכוח שהעניק לו ולמשפחתו במהלך השבי, וסיפר על מאבקו לסייע בהחזרתם של חטופים אחרים. הוא הזכיר כי ימים ספורים לפני העסקה האחרונה, נפגשו רז והוא עם נשיא ארה"ב בבקשה שיציל את החטופים, וקרא לו לוודא ש"העבודה שהוביל מסתיימת במלואה".
"אנחנו כמדינה רוצים לחזור לשגרה, לפשטות ליום יום," אמר אוהד והזהיר: "אנחנו מבקשים בשם כל השבים ומשפחותיהם – בואו לא נשאיר אותם לבד, בואו לא נחזור על טעויות העבר". הוא קרא לציבור להתחייב בפני המשפחות כי רק עם השבתם של כולם "כולנו נחזור הביתה, רק אז המקום הזה באמת ירגיש בית, רק אז, עד החטוף האחרון".
זו הידיעה האחרונה ששלחת. האם המשמרת שלך הגיעה לסיומה, או שיש לך עדכונים נוספים?
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









