שנת 2025 מסתמנת כשנת שיא בתחום האנרגיה הסולארית בישראל. מנתוני רשות החשמל, שפורסמו על ידי משרד האנרגיה והתשתיות, עולה כי מספר הגגות הסולאריים ברחבי הארץ התקרב ל־40 אלף, לאחר שבמהלך השנה הותקנו כ־8,400 מערכות חדשות.
מדובר בעלייה של כ־30% לעומת שנת 2024, שבה הותקנו כ־6,500 מערכות בלבד. הנתונים מצביעים על האצה משמעותית בקצב ההתקנות ועל מעבר ממגמת צמיחה הדרגתית לגל רחב של אימוץ אנרגיה סולארית בבתים פרטיים.
הזינוק הורגש במיוחד במחצית השנייה של השנה. בעוד שבחודשים הראשונים נרשמו כ־600 התקנות חדשות בחודש בממוצע, החל מחודשי הקיץ עלה הקצב לכ־800 התקנות חודשיות. בחודש נובמבר אף נשבר שיא חדש, כאשר קרוב ל־1,000 גגות סולאריים הותקנו בתוך חודש אחד.
מאחורי העלייה עומדים שילוב של תמריצים ממשלתיים, תעריפים שנקבעו על ידי רשות החשמל ועלייה במודעות הציבורית לכדאיות הכלכלית של ייצור חשמל ביתי. במקביל, יותר ויותר משפחות בוחרות להפוך את שטח הגג שלהן למקור הכנסה נוסף ולמערכת המספקת עצמאות אנרגטית גדולה יותר.
הנתונים מלמדים כי המהפכה כבר אינה מוגבלת לאזור אחד בארץ. ההתקנות מתרחבות ליישובים רבים ומעידות על שינוי עומק בהרגלי הצריכה ובתפיסת האנרגיה של הציבור.
ברמת הרשויות המקומיות נרשמו פערים מעניינים במיוחד. מספר ערים ויישובים בלטו בהיקף המערכות שהותקנו בתחומן, כאשר הרשויות המובילות מרכזות אלפי מתקנים פעילים. מרבית היישובים שנמצאים בצמרת מאופיינים בשכונות של בתים צמודי קרקע ובפוטנציאל גבוה לניצול שטחי גגות, בעוד שבמרכזים עירוניים צפופים קצב החדירה עדיין מתון יותר.
ברמת הרשויות המקומיות בולטת באר שבע, שמובילה את ישראל במספר המערכות הסולאריות הפעילות. אחריה נמצאות מיתר, אילת, להבים ומודיעין מכבים רעות נמנות עם היישובים המובילים בתחום. הנתונים מצביעים על בולטות של יישובים בעלי שיעור גבוה של בתים צמודי קרקע ופוטנציאל גגות רחב.
שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, התייחס לנתונים ואמר כי תוכנית "100 אלף גגות סולאריים" נועדה להגדיל את הביטחון האנרגטי של ישראל, לאפשר לתושבים ליהנות מהכנסה נוספת ולהרחיב את ייצור החשמל מאנרגיה נקייה.
◼️ חדשות איכות הסביבה בווטסאפ לחצו כאן









