ראש המועצה האזורית שער הנגב, אורי אפשטין, תוקף בחריפות את החלטת פיקוד העורף לקצץ בתקציבי מרכיבי הביטחון ביישובי עוטף עזה, וקורא להתערבות מיידית של שר הביטחון.
לדברי אפשטין, ההחלטה הועברה לרשויות בהודעת וואטסאפ, בזמן שראשי הרשויות בעוטף קיימו פגישה עם שר הביטחון בקריה.
“נחצו אתמול קווים אדומים במערכת היחסים השברירית שבין העוטף לצה״ל”, אמר אפשטין. “שר הביטחון אמר לנו דברים חד משמעיים בישיבה בקריה, שבה לקחו חלק גם נציגי פיקוד העורף. עוד לא הספקנו להגיע מהקריה הביתה לעוטף, ופיקוד העורף הנחית עלינו החלטה חד צדדית ומסוכנת בניגוד לכל הסיכומים”.
אפשטין הוסיף כי צה״ל “כנראה שכח שהוא דרג מבצע”, וקשר את הדברים למשבר האמון שנוצר בעקבות אירועי 7 באוקטובר.
לדבריו, “אנחנו לא שכחנו ולא נאפשר לצה״ל לשכוח. אני קורא לשר הביטחון לעמוד מאחורי ההתחייבויות ולבלום את החלטות הצבא שפוגעות בביטחון יישובי עוטף עזה ובאמון הכל כך חשוב לחיים שלנו פה”.
עוד אמר כי לא יקבל פגיעה בביטחון ובאמון התושבים: “לא נקבל יותר את אסטרטגיית ה‘יהיה בסדר’ של צה״ל. זהו אירוע נוסף בשרשרת של אירועים חמורים ובמשבר אמון חסר תקדים שבין העוטף לבין צה״ל”.
◼️ חדשות עוטף עזה, מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן









