מבזקים
ליד אשקלון: אתר ההנצחה של גבעתי נפתח מחדש עם קיר זיכרון חדש לחללי החטיבה יותר משנתיים אחרי: הטרגדיה של עובד חברת החשמל שנהרג בשוגג ליד אשקלון חוזרת לכותרות עיריית רחובות הגישה תלונה במשטרה נגד ועד העובדים, בית המשפט ביטל את ההגבלות: "זו הפגנה לגיטימית" שיבושי תנועה נרחבים בעקבות שיירת מחאה חרדית: עשרות רכבים בדרך לכלא 10 גבר נפצע באירוע ירי בתל אביב דרמה בערד: קטטה סמוך למתחם מגורים – כוחות משטרה ומג״ב הוזעקו לזירה אסנת הרוש, תושבת גן יבנה, מונתה למנהלת בית הספר היסודי 'ביאליק' ביבנה בשורה למשפחות באשקלון: מעון יום שיקומי חדש לפעוטות עם מוגבלויות יוקם בעיר היין אזרחים ותיקים בגן יבנה נכנסים לעולם ה־AI והדיגיטל גלישה, חוסן והתמודדות עם מציאות מורכבת: אופקים משיקה תוכנית ייחודית לנוער סדנה חווייתית חדשה בגן יבנה תשלב צבע, תנועה וטרנספורמציה ״חותם שממשיך ללוות את העיר״: ראש העין חנכה משעול על שם הרב משולם אריה וחַש זצ"ל מאות ילדים, רובוטים ותחרות טטריס ראשונה: אירוע השיא של “קריית-בוט” בקריית גת 300 מצטיינים, רף גבוה במיוחד ויוזמה חדשה לעסקים: אופקים חוגגת את דור המצוינות גן יבנה מרחיבה את לימודי השחייה לבתי הספר היסודיים 465 דונם הוכרזו כאדמות מדינה: צעד משמעותי להרחבת גבעות הרואה בבנימין שימו לב לנהגים: רחוב יעקב ברחובות ייחסם לתנועה בשל אירוע רב משתתפים קיץ עמוס באירועים בקריית מלאכי: פסטיבלים, מופעים, סרטים ופעילויות לכל המשפחה שותפות, שוויון הזדמנויות ומצוינות בחינוך: צמרת מחוז מרכז במשרד החינוך נפגשה עם הנהגת כפר סבא 21 שנה אחרי הפינוי: גן הילדים הראשון הוצב בשא-נור בשומרון

תושבי אופקים, נתיבות, אשקלון ושדרות – זה בשבילכם!

מרגישים שהחיים תקועים? הגיע הזמן לעשות עם זה משהו | ריטריט תעסוקתי חדש ביוזמת רשת מרכזי הצעירים פונה לניצולי המסיבות ותושבי הדרום שחשים 'תקועים במקום' ומבינים שהגיע הזמן להתחיל לזוז, אבל לא יודעים איך, להצטרף ולצאת למסע של חודשיים שמתחיל ביומיים של נשימה, כיוון ובעיקר התחייבות לתנועה קדימה.

כמעט שנתיים אחרי ה־7 באוקטובר והכאב אולי שקט יותר, אבל אצל אלפי צעירים בישראל הוא עדיין שם. לאו דווקא בעוצמות טראומתיות, אלא במקום שבא לידי ביטוי בתפקוד נמוך, תקיעות, דכדוך ולעיתים גם חוסר מטרה. ישנים עד מאוחר, לא באמת מחפשים עבודה וגם לא לומדים. הרצון קיים, אבל כיוון? אין.

אם המשפט הזה נוגע לכם בלב – זו בדיוק התכנית שנוצרה עבורכם. לא לכולם, אלא למי שמוכן. ולא רק לחפש עבודה/לימודים, אלא לחזור לחיים.

ב־31 ביולי וב־1 באוגוסט יתקיים ריטריט פותח של “המסע” יוזמה חדשנית מבית רשת מרכזי הצעירים בשיתוף גופים שיקומיים ומקצועיים: עמותת נט"ל ועמותת "לילה כיום יאיר" שילוו את קבוצת המסע לצד פסיכולוגית תעסוקתית שתלווה פרטנית לפי צורך. חשוב להבין: זה לא סופ”ש של צ’יל וסדנאות נשימה. זו יריית פתיחה למסע של חודשיים, שמי שמגיע אליו מתחייב להמשך.

המסע מיועד לצעירים וצעירות עד גיל 30 מהעוטף ומאשקלון ולשורדי המסיבות מכל הארץ ובכל גיל, שהחיים שלהם סטו ממסלול. לא צריך להיות “על הקרשים”, אבל כן דרוש מינימום של תפקוד ובעיקר רצון. רצון להזיז משהו, לצאת מסטגנציה, להשיג מטרה כלשהי.

“המסע מלווה על ידי אנשי טיפול, אבל הוא לא טיפולי, אלא מיועד לכאלה שמרגישים שהם לא מוכנים להישאר תקועים ורוצים להתחיל אפילו בצעד ראשון כדי לחזור לעשייה ולצמוח מהקושי” אומרת דורית מסיקה, קרימינולוגית ומנהלת תחום חוסן ב“רשת מרכזי הצעירים”.

“הייחוד של התכנית הזו הוא בשילוב בין כלים מנטליים לתכנון קריירה אמיתי. לא ‘מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול’, אלא איך קמים בבוקר, איך מוצאים כוחות, איך בונים תוכנית פעולה, איך לא מתפרקים כשהשקט גדול מדי.”

הריטריט יכלול יומיים אינטימיים של סדנאות, תרגולים וכלים- אבל זו רק ההתחלה.

בתום היומיים ממשיך תהליך של ארבעה מפגשים קבוצתיים (פרונטליים ואונליין), ליווי אישי צמוד, מיקוד תעסוקתי והתפתחות אישית, עם גיבוי מלא של רשת מרכזי הצעירים הפרוסה בפריסה ארצית, שתמשיך ללוות, לעזור ולהפנות לכל צורך שיעלה גם אחרי סיום התהליך.

אם יש גוף אחד בישראל שמכיר את הקשיים האמיתיים של צעירים בשטח זו רשת מרכזי הצעירים. בין אם זה בעוטף, בנגב או בפריפריה החברתית, המרכזים האלו הם הכתובת עבור מי שמחפש כיוון, עוגן, תנועה קדימה.

“המסע הוא לא רק פרויקט, הוא חלק מהמהלך האסטרטגי שלנו,” מסביר ניסים בן דוד, יו”ר רשת מרכזי הצעירים ומוסיף: “אנחנו לא רק פותחים דלת, אנחנו נשארים שם גם כשכואב, גם כשלא ברור מה השלב הבא. אנחנו הגוף שמחזיק את הרצף מהמקום הרגשי, דרך הכיוון התעסוקתי, ועד ליישום בשטח. זה לא אירוע חד־פעמי. זו תכנית שממשיכה הלאה ואנחנו שם לאורך כל הדרך. כדי לוודא שהצעירים לא רק יוצאים מהמשבר אלא בונים לעצמם עתיד חדש.”

כל התהליך ב־150 ש”ח בלבד

במחיר סמלי של 150 ש”ח לכל המסע – כולל הריטריט, ההנחיה, הליווי האישי, המפגשים וההמשכיות מבקשים היוזמים לוודא שחסמים כלכליים לא יעמדו בדרך של אף אחד שרוצה לזוז מהקיפאון.

“אם יש לך רצון להתחיל זה המקום בשבילך,” מסכמת מסיקה. “לא משנה אם אתה עובד או לומד, כמה אתה מרוויח אם בכלל, או מה קרה לך בשנה האחרונה. השאלה היחידה היא האם אתה מוכן לקחת אחריות על החיים שלך עכשיו".

 

הרשמה ופרטים נוספים כאן

 

◼️ הצטרפו לחדשות נתיבות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות אופקים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות אשקלון בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: לילה כיום יאיר / רשת מרכזי הצעירים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן