תל אביב: מעל מיליון ש״ח גויסו בעלם למען נוער בסיכון – תקווה באולם סמולרש

בערב ההתרמה השנתי של עמותת עלם, בהנחיית שלמור שטרוזמן ובהופעת התקווה 6 ודני רובס, גויסו מעל למיליון ש״ח למרכזי תמיכה לנוער בסיכון

אור לנוער: מעל למיליון ₪ למען נוער בסיכון בערב התרמה בו הופיעו התקווה 6 ודני רובס: אירוע ההתרמה השנתי של עלם – העמותה לנוער בסיכון, במסגרתו גויסו מעל למיליון ש"ח למען פעילות העמותה

אמש (שלישי) עמותת עלם למען נוער בסיכון, קיימה את ערב ההתרמה השנתי שלה. האורחים באירוע, שהתקיים באולם סמולרש באוניברסיטת ת"א ובהנחייתה בהתנדבות של העיתונאית והמנחה, שלמור שטרוזמן, זכו למופע ייחודי של להקת 'התקווה 6' שאירחו את דני רובס.

האירוע נערך בסימן "מחזיקים את התקווה". מטרתו הייתה לגייס תרומות למרכזי תמיכה רגשית בבני ובנות נוער בסיכון שאין להם עזרה אחרת, בתוך בתי הספר, במרכזי נוער בשעות הערב, בניידות לילה, בשלטרים לחסרי בית וגם ברשת. מידי שנה עלם מסייעת לבני נוער, צעירים וצעירות בסיכון לשפר ולשנות את מצבם בעשרות פרויקטים בכל רחבי הארץ. אירוע ההתרמה השנתי התקיים במעמד יו"ר העמותה הרב שי פירון ומנכ"לית העמותה טלי ארז.

במהלך האירוע, הוענקו פרסי 'יקיר עלם', מטעם חברת NOVA , עלתה לקבל שרון דיין, סמנכ"לית משאבי האנוש של חברת ההייטק הישראלית נובה ,(NOVA) ספקית מובילה של פתרונות מדידה חדשניים המשמשים בבקרת תהליכי ייצור בתעשיית המוליכים-למחצה. הפרס הוענק לדיין לאחר שותפות של חמש שנים, בין נובה לעלם, אותה הובילה דיין בשני מיזמים בולטים, ניידת הלילה וצעירות אימהות בסיכון, במסגרתם העניקה נובה תמיכה כספית, וסיוע מקצועי בהגדרת מדדי הצלחה ויעדי אימפקט, המהווים תשתית למדידה. "להיות חלק מעשייה שמייצרת שינוי אמיתי בחיים של צעירים וצעירות היא זכות גדולה, והיא משקפת את הערכים העמוקים המניעים את נובה ואת אנשיה", אמרה דיין.

ארגון JFNA, ארגון הגג של הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, קיבלו אף הם את פרס 'יקיר עלם'. מטעמם עלה לבמה בנימין רטלנד, מנהל תכנון במשרד הישראלי של הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה: "אירועי השבעה באוקטובר, שבאו לאחר תקופת הקורונה, הטילו לחץ עצום על בני הנוער בישראל, שרבים מהם מתקשים להתמודד איתו. ארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה גאה לשתף פעולה עם עמותת עלם כדי להבטיח שכל בני הנוער בישראל יקבלו את התמיכה שהם זקוקים לה- לגדול ולהתבגר בביטחון ולהתמודד עם מצוקות, בזמן שהם צריכים ובמקום שהם צריכים, בין אם ברחוב, בבתי הספר או ברשת. אלפי התורמים הנדיבים שלנו בארה"ב וקנדה הבינו את השלכות המלחמה ואפשרו לארגונים רבים כמו עלם לעשות עבודה נפלאה בשטח".

בין אנשי העסקים שהשתתפו באירוע ותומכים בעלם במשך שנים: נשיאת עלם לשעבר הגב' נאוה ברק. שלמה ינאי- יו"ר עלם לשעבר וכיום סגן יו"ר קרן רוטשילד. שרון רייך- מנכ"ל ביטוח איילון. ליאורה לנדאו- בעלים מדיקל סנטר. לנור רובין- נשיאת עמותת ידידי עלם ארה"ב. מורן מזרחי- מנהלת אגף קרנות הביטוח הלאומי. בנימין רטלנד- מנהל תכנון במשרד הישראלי JFNA.

טלי ארז, מנכ"לית עמותת "עלם" : "ערב ההתרמה הוא רגע לעצור, להסתכל על הדרך שלנו בגאווה ולהגיד תודה לשותפים שמאפשרים לנו להמשיך. מאז ה־7/10 אנחנו פוגשים יותר ויותר בני נוער במצבי סיכון, זו מציאות שנכנסת כמעט לכל בית. דווקא בגלל זה, ערב ההתרמה חשוב מתמיד. הוא מאפשר לנו להמשיך להיות שם, ברחוב, ברשת, בפארקים ובמרחבי החירום ולתת לבני הנוער עוגן יציב שמחזיק אותם רגע לפני שהקושי מתגלגל לסיכון."

הרב שי פירון, יו"ר עמותת "עלם" : "זה לא רק ערב מרגש , זו הזדמנות להבטיח את המשך ההשקעה שלנו בנוער. כל תמיכה מאפשרת לנו להעניק להם כלים, תקווה וביטחון. כשאנחנו משקיעים בבני הנוער של היום, אנחנו למעשה משקיעים בעתיד של כולנו, בחברה חזקה, אחראית ומחוברת יותר."


◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

צילום: איציק בירן

דילוג לתוכן