מבזקים
אילת: בת 13 נפלה מגובה של 6 קומות – מצבה קשה סוכות בקריית מלאכי: מופעים בחינם, מסיבת מים, נינג׳ה והקפות שניות בן 20 עבד במחסן, חזר בלילה – וגנב סירים בשווי 2,100 שקל בת ים: 60 מנהלות ומדריכות נחשפו למודל החדשנות בגיל הרך בעיר סדרת הצתות באשדוד: האחראי אותר וישלם 32 אלף שקל מתיחות בעיריית אשדוד: ועד העובדים הורה שלא לקיים פגישות בענייני זכויות ותנאי העסקה ללא נציגותו לוחם מילואים אותר ללא רוח חיים במרכז הארץ עשן ברכבת בתל אביב: קורקינט של נוסע התלקח במהלך העצירה שני מחבלי חמאס חוסלו בתקיפות בחאן יונס ובעיר עזה ברח מהרכב, טיפס על הגג ואיים על שוטר: כתב אישום נגד בן 30 מאילת יום הכיפורים במודיעין: אלה ההנחיות החדשות לבתי הכנסת אחרי הפגיעה והפינוי: הילדים משכונה ט׳ בבאר שבע קיבלו רגע של הפוגה חג הסוכות בין הפילים והג'ירפות: מה מחכה למבקרים בספארי ברמת גן? לא תצטרכו לנסוע רחוק: שירות MRI חדש הגיע לראש העין משלמים יותר מדי על גז? הכלי החדש שיחשב כמה תוכלו לחסוך בשנה בת 79 נפצעה לאחר שרכבה התנגש בקיר במודיעין קונים ארבעת המינים – ובוחרים לאן ילך הרווח: המכירה נסגרת מחר 74% מהיהודים בישראל צמים ביום כיפור – וגם 47% מהחילונים תושב אור יהודה ניסה להימלט ממעצר בראשון לציון – שוטרת נאחזה ברכב ונפצעה ירדו מרכב מסחרי ונמלטו: 18 שב״חים נתפסו בתום מרדף בלוד

תלמידי כיתות ט' מאור יהודה בהאקתון יזמות 

האקתון יזמות התקיים כחלק משבוע החינוך שנערך באור יהודה, תחת הכותרת "חינוך לכל הדעות – אחדות ושותפות"

80 תלמידי ט' מאור יהודה השתתפו בהאקתון יזמות

התלמידים שמעו הרצאות השראה של היזמים דניאל קובלר ורועי ברגמן ולאחר מכן עבדו יחד עם סטודנטים מהקריה האקדמית אונו כדי לקדם הידברות בצד קונפליקטים ומחלוקות

כ-80 תלמידי כיתות ט' מאור יהודה השתתפו בשבוע שעבר בהאקתון יזמות שהתקיים כחלק משבוע החינוך שנערך באור יהודה. ההאקתון תחת הכותרת "חינוך לכל הדעות – אחדות ושותפות" התקיים במעמד ראש העיר, ליאת שוחט, והשתתפו בו גם סגנה עופר בוזי, מנהלת אגף החינוך, דלילה אשכנזי, המפקחת הכוללת אתי רביאן, רכזת חברה באגף החינוך, יפית שמואלי והדוקטורנט רוי גולדברג ממרכז המצויינות בקרייה האקדמית אונו, כל זאת לצד סטודנטים מהקריה.

בפתח הכנס ציינה ראש העיר, ליאת שוחט, את חשיבות השותפות והאחדות, ובמיוחד בימים אלו של מלחמת "חרבות ברזל", וכן את האחריות האישית והקולקטיבית של התלמידים שהם מנהיגי העתיד של העיר והמדינה.

דלילה אשכנזי, מנהלת אגף החינוך, הדגישה את חשיבות היזמות ויצירת הרעיונות של התלמידים כחלק ממוביליות חברתית וקידום מצויינות ערכית שחייבת לצאת מהם לשאר תלמידי ביה"ס בבחינת "תעבירו את זה הלאה".

בהמשך הקשיבו התלמידים לשתי הרצאות השראה עוקבות ומעוררי מחשבה של מובילי ויזמי חברת מתודיאן: הראשונה של דניאל קובלר, יזם ואיש חינוך וכן של רס"ן במיל' רועי ברגמן, מפקד לחימה מה-7 באוקטובר. בהרצאה הדגישו השניים את חשיבות היציאה מאדישות, למודעות, לאיכפתיות, להתערבות ולבעלות שהינה בראש ובראשונה על עצמם ואחר כך על החברים בסביבתם, על לקיחת הסמכות והאחריות שלהם קודם כל במיקוד פנימה ולאחר מכן במיקוד החוצה. הם ציינו את ההבדל בין סמכות שהיא מקוצרת לעומת אחריות שהיא בלתי נגמרת.

בהמשך, התפצלו התלמידים למושבים מקבילים יחד עם סטודנטים מהקריה האקדמית אונו.

הסטודנטים הנחו את התלמידים ודנו בקידום הידברות בצד הקונפליקטים והמחלוקות, חילצו רעיונות ויוזמות שעסקו בקידום שיח מכבד בתוך בתי הספר, קידום הסברה יהודית ישראלית בצל המלחמה וכן מעורבות חברתית תוך השפעה ספירלית לתלמידי חטיבת הביניים בבית ספרם.

בסוף ההאקתון הציגו הקבוצות את תוצרי הרעיונות שלהם אותם ימשיכו ויעבו בבית ספרם.

 

◼️ לקבוצת חדשות – בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ חדש! לקבוצת חדשות הביטוח הלאומי / חברת חשמל / דלק וגז / תאגידי המים / שירותים לציבור לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אור יהודה

דילוג לתוכן