מבזקים
נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26

גבעת שמואל במקום הראשון בישראל במדד המצוינות בחינוך

שיא חדש למערכת החינוך בגבעת שמואל: לצד הזכייה בפרס החינוך הארצי, העיר קוטפת את המקום הראשון במדד המצוינות לשנת 2025. עם שיעור זכאות של למעלה מ-31% ל"בגרות הייטק" – נתון הגבוה פי שלושה מהממוצע הארצי.

גבעת שמואל ממשיכה לבסס את מעמדה כבירת החינוך של ישראל. דוח המצוינות השנתי של "רשת ערי מצוינות", המנוהל על ידי המכון לשלטון מקומי באוניברסיטת תל-אביב, מדרג את העיר במקום הראשון בארץ בשיעור הזכאות לבגרות במקצועות הטכנולוגיים והמדעיים היוקרתיים.

המדד בוחן את אחוז התלמידים הזכאים לתעודת בגרות הכוללת 5 יחידות לימוד במתמטיקה, אנגלית ומקצוע מדעי מוגבר (פיזיקה או מדעי המחשב). על פי נתוני הדוח, גבעת שמואל מובילה את הרשימה הארצית עם נתון מרשים של 31.6%, כשאחריה מדורגות קריית אונו ורמת השרון. לשם השוואה, הממוצע הארצי עומד על 10.8% בלבד.

הישג זה מצטרף לבשורה המשמעותית מהשבועות האחרונים – בחירתה של מערכת החינוך היישובית ככלת פרס החינוך הארצי של משרד החינוך לשנת תשפ"ה. השילוב בין הפרס המערכתי לבין ההישגים הלימודיים בשטח מעיד על עומק ההשקעה בסטנדרטים פדגוגיים גבוהים.

ראש עיריית גבעת שמואל, יוסי ברודני, בירך על הנתונים:

"הנתונים המציבים את גבעת שמואל במקום הראשון במדד המצוינות הארצי משקפים את איכותה של מערכת החינוך העירונית שלנו ואת ההשקעה העקבית בתלמידים ובצוותי ההוראה. המקום הראשון ב'בגרות הייטק' הוא תוצאה של עבודה פדגוגית ממוקדת, המעניקה לבוגרינו את הכלים הטובים ביותר להשתלבות באקדמיה ובתעסוקה בעתיד. נמשיך לפעול לקידום המצוינות לצד ערכים וחדשנות."

הנתונים הוצגו בכנס מקצועי שנערך השבוע, ובו עלה כי גבעת שמואל מצליחה לשמור על הובלה יציבה בקרב רשויות מקומיות המונות מעל 50 תלמידים במסלול זה, מה שמעיד על חוסנה של מערכת החינוך העירונית והכנת התלמידים לאתגרי העתיד.


◼️ חדשות גבעת שמואל בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית גבעת שמואל

דילוג לתוכן