לא מאבד תקווה: הסטודנט מנפאל שנפצע ב-7 באוקטובר וחזר לעבוד בעוטף

לפני כשנה בירנדרה צ'אודהרי הגיע לארץ ללמוד חקלאות מודרנית ולעבוד בעוטף עזה, כחלק מקבוצת סטודנטים מאסיה. הוא לא ציפה שיפגוש את הרוע מול העיניים כשבשבת השחורה מחבלי החמאס רצחו עשרה מחבריו, פצעו אותו וחטפו את חברו הקרוב לעזה. בשבוע שעבר הוא שב לישראל כדי להשלים את המשימה: לבנות עתיד טוב יותר לו ולמשפחתו. "ישראל היא מקום נפלא שיסייע לי להתגבר על הכל"

עשרה וחצי חודשים חלפו מאז מתקפת הטרור של חמאס על יישובי הנגב המערבי ולצד ההרס והאובדן הכבד, מתגלים מדי יום עוד ועוד סיפורים מעוררי השראה על שיקום מקרב האזרחיים והקהילות ועל נפגעים שחוזרים למסלול חייהם על אף הקשיים.

אחד מהם הוא סיפורו יוצא הדופן של בירנדרה צ'אודהרי (24), אזרח נפאל שהגיע לישראל כסטודנט לחקלאות, נפצע באירועי הטבח ובחר לשוב לישראל כדי לבנות את חייו. בסוף השבוע האחרון הוא זכה לקבלת פנים מיוחדת בשדה התעופה של פרופ' חיים שקד, נשיא המכללה בה למד, ושלושה מחבריו הסטודנטים שנפצעו קשה ועדיין נמצאים בישראל בתהליך שיקום.

בין האזרחים הרבים שנרצחו, נפצעו ונחטפו לשטח רצועת עזה, נמנים גם אזרחים נפאליים שהגיעו לישראל בספטמבר בשנה שעברה כסטודנטים במכללה האקדמית חמדת בשדות נגב. מדי שנה מגיעים ללמוד במכללה כ-200 סטודנטים ממדינות מזרח אסיה, בהן קמבודיה, תאילנד, וייטנאם ונפאל, במטרה לרכוש ידע מעשי ועיוני בחקלאות מודרנית ומתקדמת, במסגרת שיתוף פעולה בין ישראל ומדינות אסיה.

השנה הם הגיעו לארץ כשלושה שבועות בלבד לפני הטבח, כאשר 17 סטודנטים אזרחי נפאל השתכנו בקיבוץ עלומים.

בבוקר ה-7 באוקטובר מחבלי החמאס רצחו לא פחות מעשרה סטודנטים נפאליים, פצעו שישה נוספים, שלושה מהם באורח קשה, ואת הסטונדט ביפין ג'ושי חטפו לרצועת עזה והוא עדיין מוחזק בשבי.

באותו בוקר, צ'אודהארי התעורר לקולות רעשי הפיצוצים וירי הרקטות. ככל ששמע את הקולות מתקרבים, הבין שמדובר במתקפה שונה מהאזעקות שהכיר קודם לכן, ונמלט יחד עם חבריו לתוך מיגונית שסמוכה למגורים שלהם. בשעה שהמתינו שעות ארוכות עד להגעת כוחות הביטחון והחילוץ, זרקו המחבלים רימון אחד לתוך המיגונית, ג'ושי השליך את הרימון להתפוצץ הרחק מהם ובכך הציל כמה מחבריו. כעבור זמן קצר הושלך לעברם רימון נוסף שפצע קשה כמה מהם ולאחר מכן השלימו את המתקפה בירי אכזרי שקטל את חייהם של עשרה סטודנטים ואת חטיפתו של ביפין וג'ושי כשהוא בחיים.

צ'אודהרי נפצע באורח קל מרסיסים ופונה לקבלת טיפול. לאורך שהותו בבית החולים אנשי סגל המכללה שימשו לצ'אודהרי מעטפת תומכת וליוו אותו, כשמשפחתו המודאגת נמצאת כ-6,000 ק"מ הרחק מישראל. לאחר שחרורו הוא שב לביתו בנפאל ובחודשים האחרונים ניסה לעכל מרחוק את מה שארע לו.

לפני כחודשיים הוא זכה לביקור מיוחד של פרופ' שקד שטס במיוחד לנפאל במטרה לפגוש את משפחות הסטודנטים שנפגעו ולבקר יחד עם שגריר ישראל בנפאל את בירנדרה וסטודנט נוסף שנפצע בטבח. "זה היה רגע מאוד מרגש", נזכר צ'אודהרי. "הביקור העניק לי הרבה כוח ותקווה ונתן לי הוכחה נוספת שבישראל יש אנשים מיוחדים".

צ'ואדהארי מתכוון להתאלקם בהדרגה ולהתחיל בישראל מחדש את צעדיו בענף החקלאות. "ב-7 באוקטובר ניצלתי בנס ועברתי אירוע קשה שהותיר בי זיכרונות לא קלים. עשרה חברים טובים שלי נרצחו ממש לידי, ועוד חבר שלי עדיין חטוף בעזה. אני יודע שהמלחמה נמשכת כאן אבל למרות הכל אני חושב שמדינת ישראל היא מקום נפלא עם אנשים נהדרים ואני מאוד שמח לחזור לכאן". צ'אודהארי מוכר בישראל כנפגע פעולות איבה, מה שמקנה לו על-פי החוק אשרת עבודה למשך חמש שנים. "חזרתי לישראל כדי להגשים את המטרות שלי ואולי בעתיד אמשיך ללימודים לתואר שני", הוסיף.

נשיא האקדמית חמדת פרופ' חיים שקד ציין:

"הסטודנטים שמגיעים אלינו ממדינות אסיה כמדי שנה לקחו את גורלם בידיהם ועשו צעד אמיץ בהגעה שלהם לישראל. התעסוקה והפרנסה בנפאל מבוססות בעיקר על חקלאות מסורתית ופעמים רבות גם מיושנת, ולכן הידע, הכלים והשיטות הטכנולוגיות שהם לומדים כאן מהווה מקפצה אדירה בחיים שלהם, עבורם ועבור משפחותיהם. המכללה ואני מאוד גאים בבחירה שלו לחזור לארץ ונמשיך כמובן לתמוך וללוות אותו ואת שאר הסטודנטים שלנו שעברו את האירועים הקשים."

 

◼️ לקבוצת חדשות חינוך ואקדמיה  לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים | 5. תמונה של בירנדרה ופרופ' שקד על כורסאות - יובל אגסי

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן