כחודש לאחר פיצוץ מטען החבלה ברכב באור יהודה, שהוביל לפתיחת חקירה משטרתית, נעצר צעיר בן 20 מירושלים בחשד למעורבות בהנחת המטען. על פי פרסומים בכלי התקשורת, הרכב שנפגע שייך לדודו הלוי, יו״ר סניף הליכוד באור יהודה.
הפיצוץ התרחש ב־18 בספטמבר 2026. בעקבות דיווח שהתקבל במשטרה על פיצוץ ברכב בעיר, הגיעו למקום שוטרי תחנת מסובים ופתחו בחקירה. מהפיצוץ נגרם נזק לרכב, אך לא היו נפגעים.
החקירה הועברה לטיפול היחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב דן, שביצעה פעולות לאיסוף ממצאים וראיות במטרה להתחקות אחר האחראים להנחת המטען.
ביום שני, 19 באוקטובר, כחודש לאחר האירוע, עצרו חוקרי היחידה צעיר בן 20, תושב ירושלים, בחשד להנחת מטען החבלה. החשוד הועבר לחקירה, ובסיומה נכלא. על פי הודעת המשטרה, הוא היה אמור להיות מובא ביום שלישי לבית משפט השלום בתל אביב לדיון בעניינו.
המעצר הוא ההתפתחות המשמעותית הראשונה שעליה דיווחה המשטרה במסגרת החקירה מאז הפיצוץ. עם זאת, בשלב זה לא פורסם מה הוביל את החוקרים לזהותו של החשוד, מה הקשר האפשרי בינו לבין בעל הרכב ואם פעל לבדו או בשיתוף אחרים.
לפי דיווחים שפורסמו בוואלה ובאתר פוסטה, החוקרים בוחנים בין היתר אפשרות שהאירוע קשור לרקע כספי. מדובר בכיוון חקירה שדווח בתקשורת, ולא בממצא רשמי שנמסר בהודעת המשטרה.
העובדה שמטען חבלה התפוצץ ברכב בתוך העיר, בסמיכות לאזורי מגורים ולמרחבים שבהם עוברים תושבים, מדגישה את הסכנה הכרוכה בשימוש באמצעי חבלה. במקרה הנוכחי איש לא נפגע, אך הפיצוץ גרם לנזק לרכוש.
החקירה נמשכת, והמשטרה טרם פרסמה מסקנות בנוגע למניע לפיצוץ או למעורבותם האפשרית של חשודים נוספים.
מעצרו של הצעיר מסמן התקדמות בחקירת האירוע, אך שאלות מרכזיות עדיין נותרו פתוחות, ובהן הרקע להנחת המטען והנסיבות שהובילו לפגיעה ברכב.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









