מבזקים
חשד לסכסוך משפחות בנגב צפו בתיעוד: שריפה משתוללת בבית מגורים בנתניה תאונה בנס ציונה: רוכב אופנוע בן 22 נפצע באורח בינוני אירוע אלימות בנתב"ג: עימות בכביש ליד טרמינל 1 הסתיים בפצוע ובמעצר מחלף יבנה: בן 40 נפצע בינוני בתאונה אזהרה חמורה למטיילים בצפון בן 7 נפצע מפגיעת רכב בירושלים חגיגת הקיץ הענקית בקניון עזריאלי רמלה: מופעים, פסטיבלים ויוזמות חברתיות לכל המשפחה! כוכב "האמריקאים" יקיר לוי נהרג במיאמי בגיל 45: נפל מהקומה ה־28 במלון ירושלים: בן 50 נפצע לאחר שקיר קרס באתר בנייה קנסות של 120 אלף שקל: אילת יוצאת למאבק נגד הווילות העסקיות קריית גת: חשודה נעצרה בחשד שפרצה לדירות בדיור מוגן וגנבה מקשישים צום תשעה באב: עיריית ירושלים לא תקבל קהל והעבודות בעיר יופסקו חשש לחייה של בת 15 מבאר שבע דייט תחת הכוכבים: אגם דימונה הופך לערב האהבה הגדול של ט"ו באב נתניה מחפשת את הסרטים שנשכחו בארונות: אולי דווקא אצלכם מסתתר פרק אבוד מההיסטוריה של העיר מבצע אכיפה במרכז: 37 אזרחים תאילנדים עוכבו בחשד להעסקה בניגוד לחוק תושב הנגב מואשם: הבריח עשרות כלי נשק ממצרים באמצעות רחפנים ומכר אותם בישראל נתניה נכנסת לשלב הבא: העבודות במקטע נוסף של הקו האדום יוצאות לדרך בעקבות בקשת בני הנוער: מסיבת הקיץ הגדולה עם אורות UV ומתחמי בילוי תגיע לרחובות

למען איכות הסביבה: הישג משמעותי לאיגוד ערים נפת אשקלון 

התביעה מתרחבת: בית המשפט אישר את צירופם של 6 ארגוני סביבה לתביעה נגד הגדלת היתר הרעלים בקצא"א

הישג חשוב בדיון בעתירה המנהלית של איגוד ערים לאיכות הסביבה נפת אשקלון נגד המשרד להגנת הסביבה, הממונה לפי חוק חומרים מסוכנים במשרד, ונגד חברת קצא"א, בגין הגדלת כמות הדלק הגולמי המותרת לאיחסון ולשינוע בחוות הדלקים של קצא"א באשקלון.

בדיון שנערך בבית המשפט המחוזי בבאר שבע ביום א' 06/10/24, ניתנה החלטה בידי השופטת גאולה לוין המאשרת את צירופם של שישה ארגוני סביבה לעתירה כ"ידידי בית המשפט": החברה להגנת הטבע, אדם טבע ודין, צלול, שומרי הבית, מגמה ירוקה ועמותת קשת-קהילה תרבות סביבה.

העתירה שנועדה להגן על בריאות ובטיחות תושבי אשקלון והסביבה הוגשה בחודש אוגוסט, על ידי איגוד ערים לאיכות הסביבה נפת אשקלון באמצעות עוה"ד ד"ר ציפי איסר-איציק וטל גרנות, ממשרד עוה"ד ליפא מאיר ושות'. העותרים פנו בבקשה לבית המשפט, להורות כי החלטת הממונה על החומ"ס במשרד להגנת הסביבה המאשרת את הגדלת כמויות הנפט הגולמי המותרות באיחסון ובשינוע בחוות הדלקים של קצא"א באשקלון, כפי שאושרה לחברה בהיתר הרעלים – בטלה או להורות על ביטולה.

עוד נקבע בדיון, כי לאחר צירוף ארגוני הסביבה לתביעה, יהיה עליהם להגיש בשבועות הקרובים את חוות דעתם של: ד"ר אריה ונגר, מומחה לכימיה אטמוספרית, בנוגע להשפעות וסיכונים שהיו צריכים להיבחן בעת מתן היתר הרעלים ואת חוות הדעת, הפעם בהיבט כלכלי, של DHV MED המשערכת את גובה הנזק שיגרם למפרץ אילת ולחוף אשקלון כתוצאה משפך נפט.

מנכ"לית איגוד ערים לאיכות הסביבה נפת אשקלון, מיטל אמיתי: "אני מברכת על החלטת בית המשפט לאשר את צירופם של שישה ארגוני סביבה נוספים לעתירה. הדבר מהווה הכרה של בית המשפט בחשיבות האינטרס הציבורי העולה מן העתירה שהגשנו. בכוונת האיגוד לעמוד על המשמר ולפעול למען מניעת חשיפה של הציבור לסיכונים סביבתיים, בפרט כשמדובר בגוף כמו קצא״א, שפעילותו כרוכה בסיכונים סביבתיים משמעותיים".

 

◼️ לחדשות שדרות לחצו כאן

◼️ לחדשות קריית גת והסביבה לחצו כאן

◼️ לחדשות קריית מלאכי והמועצה האזורית באר טוביה לחצו כאן

◼️ לחדשות אשקלון  לחצו כאן

◼️ לקבוצת מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: גיא לסט

דילוג לתוכן