מבזקים
גלי וזיוי ברמן עלו על החול באשקלון – ואז הגיע רגע הענקת גביע האליפות כמה המדינה מעריכה את הנכס שלכם? השומות יוצאות בערד, דימונה, תל אביב ורחובות אור יהודה משקיעה – ועכשיו גם קוצרת: 3 מוסדות בעיר זכו בהצטיינות ארצית 78 שנה אחרי שטבעה מול תל אביב: האלטלנה אותרה בשלמותה בעומק 503 מטר מיועצת חינוכית לכיסא המנהלת: ליאת גלייזר תוביל את בית הספר חופים במודיעין מכבים רעות 3, 6 או 12 ק"מ: מודיעין עולה על האופניים – וההרשמה כבר נפתחה מבית הספר הוותיק בעיר לצמרת הארצית: מעוז המכבים זכה בפרס החינוך לשנת תשפ"ו ממודיעין לפודיום העולמי: אגם נוי זכתה במדליית ארד באליפות העולם בג'ודו נועה קירל ועדן חסון בחינם במודיעין: אלה הרחובות שייסגרו כבר מהצהריים הגיל השלישי ברחובות משנה קצב: AI, סטיילינג, תיאטרון וטיולים בתוכנית החדשה מושיק עפיה מגיע – וזה הרחוב שייסגר לתנועה החל מ – 17:00 בקריית מלאכי סמטת היקב ברחובות תיסגר לתנועה ולחניה ביום שלישי – גם מעבר הולכי הרגל ייחסם אקדח באדמה, קרלו בבית ובקבוקי תבערה על הגג: 5 נעצרו בנגב אזרחים ותיקים, לא נשארים לבד בחג: עד 10 ימי אירוח בחינם – בלי מבחן הכנסה ירושלים עם 150 נפגעים בקיץ – אבל הנתון החריג דווקא בבית שמש: מפת התאונות באזור נחשפת 108 נפגעים בקיץ אחד: מה קורה בכבישי נתניה, כפר סבא והרצליה – ואיזו עיר מפתיעה בנתונים? מפת הסיכון של המרכז משתנה: חולון מובילה, ראש העין מפתיעה – ומה חושפים הנתונים בבת ים, גבעתיים ושוהם? 10 נפגעים בשדרות, 9 באופקים, הרוג ברהט – ומה קרה בקריית גת, נתיבות, דימונה וערד? הורים, שימו לב: נפתחה ההרשמה לסבסוד המעונות – והשנה יש שינוי משמעותי בזכאות 23 נפגעים ברחובות, 13 בלוד, 11 ברמלה – ומה קרה ביבנה, נס ציונה, קריית עקרון, קריית מלאכי, באר יעקב וגדרה?

מתכון לשישי: רולדת בקר מושלמת ברוטב קפה עם גזרים ובצלצלי שאלוט

כשאתגרתי את עצמי במשימת “מאסטר שף עם קפה”, לא תיארתי לעצמי שהתוצאה תהיה מנה מרשימה לשולחן השבת: בשר רך, רוטב עמוק וריח שממלא את כל הבית

בואו נתחיל בלי לשפוט: כל אדם והתחביבים שלו, ואנחנו אוהבים את כולם. תחזרו אחריי: אוהבים את כולם.

עכשיו אפשר להתחיל: שמי טלי והסטייה שלי היא תחרות במאסטר שף גרסת הבית. אם אתם תוהים מה זה אומר, אסביר,

מכירים את זה שאתם רואים מאסטר שף ואומרים גם אני הייתי יכול להיות שם? או שזו רק אני? מחזירה את עצמי לריכוז: ברגע שנותנים משימה במאסטר שף, אני עושה פאוז לטלוויזיה, מקצה לעצמי 5 דקות בלי שום עזר וחושבת איזו מנה אני הייתי עושה.

כן, אני יודעת, יש אנשים שאוהבים לפתור תשבצים, יש אנשים שאוהבים לקרוא ספר טוב, יש אנשים שאוהבים לראות סרט מצויין, וזו אני, מתחרה עם עצמי במאסטר שף ביתי ומדרגת את המנה הדמיונית שלי בניקוד עצמי. מזכירה: אנחנו לא שופטים ואנחנו אוהבים את כולם.

השבוע, באחד הפרקים, נתנו משימה מהממת של מנה עם קפה, על פניו טריוויאלי לחלוטין בחוסר ההגיוניות שלו.

פאוז, והמוח ישר הבריק: רולדת בשר עם גזר ובצלצלי שאלוט, סיום פאוז והמשך צפייה.

המנה המנצחת הייתה של מתחרה שעשתה גזרים ברוטב קפה, הבנתי שאני על הגל ולמחרת הלכתי להכין, נשבעת – יצאה מנה עם אופי: הקפה הוסיף עומק ומרירות מעודנת, הגזרים הביאו מתיקות טבעית, והשאלוט סגר את הפינה עם אלגנטיות שקטה, כזו אני: מרירה אך אלגנטית.

וידוי: בישול ארוך, אז אם אתם לא בעניין, המתכון הזה פחות בשבילכם. לכו לנסות ושתפו אותי אם 'מאסטר שף – גרסת הסלון' העבירה אותי לשלב הבא

 

רולדת בקר ברוטב קפה, שאלוט וגזרים

מצרכים:

1 ק"ג רולדת בקר (כתף מספר 5 או שפונדרה דקה)

3 בצלצלי שאלוט

3 גזרים חתוכים למקלות

3 שיני שום כתושות

2 כפות סוכר חום

כף חרדל דיז’ון

כפית תימין יבש

כוס יין אדום יבש

כוס קפה חזק (אספרסו או שחור סמיך)

כף רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

1. פזרו מלח ופלפל על נתח הבקר. הניחו עליו את הגזרים והשאלוט, גלגלו וקשרו בחוט.

2. צרבו את הרולדה בסיר רחב עם מעט שמן עד השחמה יפה.

3. באותו סיר הוסיפו את השום, הסוכר החום, החרדל, רסק העגבניות והתימין — ערבבו.

4. שפכו את היין והקפה, הביאו לרתיחה, כסו והנמיכו אש.

5. תנו לזה להתבשל על אש קטנה כשעתיים וחצי-שלוש, עד שהבשר רך והרוטב מצומצם וסמיך.

הטיפ שלי: שוקולד מריר קטן (85%) לתוך הרוטב בסוף,  סוד קטן שהופך את הכל לעמוק וממכר.

שישי זה הזמן לנסות משהו חדש. ואם יש דבר אחד שלמדתי מהמתכון הזה, זה שהחיים, כמו רולדה, יוצאים הכי טוב כשנותנים להם זמן.


◼️ חדשות האוכל [מסעדות, מתכונים, מוצרים] בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: חדשות 08

דילוג לתוכן