מבזקים
מנכ"ל משרד הבריאות ביקר במרפאת שפרינצק בתל אביב: "רפואת קהילה זמינה גם בימי חירום" סטודנטים של עמותת איילים בלוד, אור יהודה ושדרות סייעו בקהילה לקראת חג הפסח חלה, נרות ושייכות: בת-ים מציינת שבת במקלטים בימי מבצע "שאגת הארי" בזמן המלחמה: מחנך מלווה תלמיד מפונה וחוגג איתו בר מצווה ברגע של חום ותמיכה רחובות: תלמידי ישיבת אמית עמיחי ארזו מאות סלי מזון הוכנו למשפחות נזקקות דווקא בימים מתוחים: מארז "פרחי הבר" של הגן הבוטני בירושלים מציע תקווה לפסח מנכ״ל משרד השיכון סייר בזירות הפגיעה בדימונה וערד: "נספק כל סיוע נדרש לתושבים" ביום הזיכרון: עשרות אלפים צפויים להשתתף במיזם “רצים לזכרם” ברחבי הארץ רצועת עזה: צה״ל חיסל מחבל שתכנן פיגועים בישראל תקריות בצפון ובדרום לבנון: שבעה לוחמי צה״ל נפצעו באורח קל קריית גת: אזעקות והדי פיצוצים – לא זוהתה נפילה בעיר נפילות אמל״ח בפתח תקווה – נזק במקום, ללא לכודים אזהרה לצרכנים: ריקול לחטיף פרינגלס – תווית שגויה עלולה לסכן אלרגיים יהודה ושומרון: עימותים אלימים והצתות – חמישה נעצרו, שוטר נפצע הרמטכ״ל מאשר העמקת התמרון בצפון: "המערכה מול חיזבאללה רק החלה" חזית בחינוך: הסתדרות המורים נגד שר האוצר – "לא נאפשר קיצור של יום חופשה אחד" רחובות: 10 נפגעים פונו כתוצאה מזירת השריפה החופש הגדול מקדים: מערכת החינוך יוצאת לחופשת פסח בצל המלחמה פסח בצל "שאגת הארי": אשדוד מאיצה את הכנות החג תחת אש בשורה לשכירים: אושר מתווה החל"ת במימון המדינה לימי המלחמה

סגירת מעגל עם חיוך: צוות מד"א הציל את חייו של תושב לוד – והוזמן לביתו למפגש מרגש

לפני כשלושה חודשים חייו של אברהם אמסלם (61), תושב לוד, היו בסכנה ממשית כאשר הוא איבד את הכרתו לאחר שלקה באירוע לבבי בביתו. צוות מד"א, בראשות הפראמדיקים אורן קיינר ויעל אנקונינה והחובשות רוני זלץ ועופרי עידו נאבק על חייו ובתום החייאה מאומצת שכללה מתן שוקים חשמליים ממכשיר מפעם (דפיברילטור) ותרופות – הצליחו לייצב את מצבו ולהציל את חייו. השבוע הוזמנו אנשי הצוות לאותו הבית, למפגש הוקרה מלא החיוכים וחיבוקים.

אורן קיינר, פאראמדיק מתנדב במד"א שחזר: "כמה דקות אחרי תחילת המשמרת הזניקו אותנו להעניק טיפול רפואי לגבר מחוסר הכרה בעיר, מהדיווח שקיבלנו הבנו שמדובר באירוע חירום משמעותי. הנסיעה מהתחנה ארכה רגעים בודדים ומיד כשהגענו רצנו פנימה ולא איבדנו שנייה – חיברנו את מכשיר המפעם והתחלנו בעיסויים. לאחר עשר דקות מאומצות של החייאה, הדופק חזר ופינינו את אברהם במצב קריטי להמשך טיפול בבית החולים".

לאחר יומיים של טיפול אינטנסיבי בבית החולים, אברהם שב להכרה ובתום ימי אשפוז נוספים – שוחרר לביתו. לאחר שחרורו, הגיעו אברהם ובני משפחתו לתחנת מד"א וביקשו לקיים מפגש הוקרה עם הצוות שהציל את חייו.

על ההזמנה והמפגש המרגש, הוסיף אורן: "מנהל התחנה צלצל אליי מספר שבועות לאחר המקרה, ואמר שבני המשפחה הגיעו לתחנה והזמינו את הצוות אליהם הביתה. מיד נזכרתי במקרה והתרגשתי מאוד. חזרנו אל אותו הבית והפעם התקבלנו בחיבוקים ובחיוכים גדולים. אברהם היה מאוד סקרן לדעת מה קרה ואיך טיפלנו בו, סיפרנו לו כמה נאבקנו כדי לשמור עליו בחיים. לפגוש מטופל שעבר החייאה כשהוא מחייך עם משפחה שלו, בשבילי כפראמדיק מתנדב, זה השכר הטוב ביותר שיכולתי לבקש ".

אברהם אמסלם, אמר בהתרגשות: " לפגוש את המלאכים של מד"א – באותו המקום, אך הפעם בנסיבות משמחות ומחייכות זה לא דבר מובן מאליו. אני ומשפחתי מבקשים להודות להם על העבודה המקצועית והמהירה – שבזכותה אני כאן. שתמשיכו תמיד להציל חיים!"

יעל אנקונינה, פאראמדיקית מד"א סיכמה: "המפגש היה מאוד מרגש ומיוחד, זו הפעם הראשונה שאני פוגשת מטופל שלי שעבר החייאה. זה היה רגע מאוד מיוחד לשני הצדדים – שהעניק משמעות גדולה מאוד לתפקיד הפראמדיק ונתן לי כוחות גדולים להמשיך ולהציל חיים".

דילוג לתוכן