מבזקים
המאבק על בית הכנסת ברחובות מחריף: הקרקע הוקצתה מחדש וחברות המועצה מאיימות בצעדים משפטיים תושב גבעתיים נעצר בחשד לתקיפת מאבטחיו של נפתלי בנט בתל אביב בהיריון ברחובות? ביום שישי מחכה לכן אירוע חינמי עם הצצה לחדרי הלידה סרט ב – 19 שקל, חצי מחיר בחי כיף: ההטבות שמחכות לתושבי ראשון לציון ביום הבחירות בזמן שהזכאות לבגרות עלתה בארץ – בראש העין נרשמה דווקא ירידה תחזית מזג האוויר ליום ראשון, 25.10.2026 חג המסיק מגיע לבאר טוביה: שישה יישובים, זיתים ופעילויות לכל המשפחה יש לכם גג פרטי בקריית עקרון? ההרשמה לרכישה מוזלת מסתיימת בשלישי חודשיים אחרי מותו של שי חמו: מרכז חדש בקריית גת יישא את שמו הילדים בחזית, ההורים עם הדאגה: המיזם החדש בקריית אונו חניון ציבורי בפתח תקווה נסגר לתושבים – בית המשפט ביטל את ההחלטה 46 בתים נחנכו בערד, אבל בדרך עשרות משפחות פרשו והמחירים התייקרו עבודות להקמת כיכר בסביון: רחוב כרם הזיתים ייחסם לכחודש החל מהערב ארבעה צמתים בנתניה ייחסמו מהלילה – העבודות יימשכו כשבועיים 1,853 דירות מתוכננות ברמלה: לתושבים נותרו פחות משלושה שבועות להשפיע 340 דירות, חניון עירוני ושדרת עצים: השינוי שמתוכנן בשני אזורים ברמת גן ב – 60 שקל: אמיר דדון, יין ללא הגבלה ופסטיבל בנתיבות מקרר או מכונת כביסה ישנים? ברמת השרון אפשר לפנות אותם בחינם, ויש גם הטבה מיוחדת בשדרות חגגו את הזינוק במתמטיקה, אבל הנתון באנגלית מספר סיפור אחר נס ציונה: קבוצת ריצה ושיח למילואימניקים – 8 מפגשים ב – 80 שקל

איך מצליחים לישון בזמן מלחמה – איך שומרים על השפיות?

מומחי השינה של "עמינח" עם עצות איך מצליחים לישון בזמן מלחמה – איך שומרים על השפיות?

בחוץ מלחמה, ובפנים – סערת רגשות חזקים ומציפים, שהשפעתם על הגוף והנפש ניכרת. 

אחד מהקשיים הבולטים הוא שמירה על שינה שקטה ומספקת. מחשבות, חרדות, סיוטי-לילה ועוד, מכניסים את הגוף למתח ולמצב דריכות ומונעים שינה. מומחי השינה של "עמינח" אספו כמה עצות יעילות שיוכלו לעזור להרגיע את הגוף, להשקיט את המחשבות ולתת כמה שעות של שינה שתאזן ותשמור על השפיות שכולם זקוקים לה:

נראה שהביטוי "מדיר שינה" מעולם לא היה נכון יותר לאנשים רבים כל-כך. המלחמה מדירה שינה מעיני כולנו, החל מאלה שנפגעו ממנה ישירות, דרך הורי החיילים ועד לציבור כולו. החרדה, העצב, האבל – כל אלה מטרידים את מנוחתנו כל היום ולא מרפים גם בלילה. רבים מדווחים על קשיי הירדמות ועל בעיות שינה, על סיוטים ועל התעוררות מספר פעמים בלילה. העיניים העייפות שמביטות בנו מכל עבר לא משאירות מקום לספק, אנחנו לא מצליחים לישון. אולם, חוסר השינה הזה גורם לנו נזק, מחליש אותנו, מקשה עלינו להתרכז וגורם לנו לעצבנות אף גדולה מזו שהמצב מייצר גם כך.

שינה טובה ואיכותית חיונית לא רק לתפקוד פיזי תקין, אלא גם לשמירה על מיקוד ושקט נפשי. מצב מתמשך של נדודי שינה עלול להפוך למעגל קסמים: החרדה והמתח מפריעים להירדם ואף לישון שינה רציפה, וחוסר השינה תורם להתגברות החרדה. להלן כמה עצות יעילות לשמירה על שינה מאוזנת בזמנים קשים:

טלוויזיה בחדר השינה? מתכון לקשיי הירדמות

לרבים מאיתנו יש טלוויזיה בחדר השינה. גם בימי שגרה, ההמלצה היא לא לצפות בטלוויזיה לפני השינה, בטח לא בסרטי מתח או אקשן. כיום, כאשר החדשות כה קשות ורבים מאיתנו מרגישים צורך להיות מעודכנים בכל דקה, ההמלצה להימנע מצפייה בטלוויזיה לפני השינה מקבלת משנה תוקף. הזמן שלפני השינה צריך להיות זמן שבו אנחנו מרפים מהחדשות ומהמתח ומאפשרים לגוף כולו, וגם למוח, להשתחרר מעט מהמועקה. הדבר חשוב לא רק כדי להקל על ההירדמות, אלא גם כדי שהשינה עצמה תהיה איכותית יותר ולא תופרע ע"י חלומות רעים וסיוטים.

סביבת שינה נוחה, חשוכה ונטולת הפרעות

מזרון נוח וכרית נוחה הם כמובן פריטים הכרחיים לשינה טובה, ואם אתם מאלה שדחו כבר הרבה זמן את החלפת המזרון או הכרית, ייתכן שהגיע הזמן לעשות את זה. מעבר לזה, חושך ושקט הם שני תנאים חשובים המסייעים לשינה טובה. עכשיו במיוחד, כאשר אנחנו דרוכים ומתוחים, חשוב לדאוג שחדר השינה יהיה חשוך ושקט. אם אתם מעוניינים לשמור על תאורה קלה כדי שהבית לא יהיה חשוך לחלוטין, עשו זאת באמצעות מנורת לילה עמומה – רצוי מחוץ לחדר השינה.

ישנים בממ"ד? דאגו שיהיה לכם נוח

יש לא מעט אנשים שמעדיפים לישון בממ"ד. אפשר להבין את הצורך הזה, אבל מומלץ להצטייד במיטה או במזרון איכותי, שכן שינה בתנאים לא נוחים לאורך זמן אינה יכולה להיות איכותית ומרעננת.

אל תבדקו את הטלפון במהלך הלילה

במצב מלחמה, רובנו ישנים עם הטלפון צמוד אלינו ואף נוטים להציץ בו כאשר אנחנו מתעוררים מדי פעם במהלך הלילה. רצוי להתגבר על הרצון להתעדכן, וגם אם אתם מתעוררים מספר פעמים בלילה – מומלץ להימנע מקריאת העדכונים.

פעילות גופנית במהלך היום

אחת הדרכים היעילות לפריקת מתח היא פעילות גופנית לאורך היום. אפילו אם אינכם נוהגים להתאמן באופן קבוע, מומלץ לא להישאר כל הזמן בבית צמודים למסך, אלא להקדיש זמן במהלך היום לעשות פעילות גופנית כזאת או אחרת. מעבר לעובדה שספורט בריא ומרענן, הוא יכול גם לעייף ולהקל על הרדמות מהירה יותר ושינה טובה יותר.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן