מבזקים
גן יבנה חוגגת עצמאות בקהילה: קומזיץ, מופעים וחגיגה מקומית באר שבע חוגגת עצמאות: במות ענק, כוכבים ואירועים בכל העיר תושב אשדוד איים על קצינה בכירה במרחב לכיש: "אם צריך לפגוע בשוטרים נפגע" תאונה עצמית במודיעין: נהגת רכב נפצעה בינוני לאחר שהתנגשה בעמוד אסון החניון ברמת החייל: המהנדס חנוך צחר בן ה-91 לא יישלח למאסר בפועל חוויה ברזילאית על המנגל הפרטי שלכם: "קאזה דו ברזיל" פותחת את הקצבייה ליום העצמאות פרשת ה"קצינים והקריפטו": כתב אישום חמור נגד שבעה קצינים בצה"ל ובמשטרה פלמחים: האזהרה הוסרה – הים שוב בטוח לרחצה המקום שבו נקבע עתיד הכלכלה הישראלית הוא אשדוד אשקלון: מהדיור ועד התחבורה – הכל עומד להשתנות קריית עקרון: בין זיכרון לנתינה – מחווה שנוגעת בלב הלוגו החדש של וולפסון חולון מספר סיפור של גבורה לוד נערכת ליום הזיכרון: אלו הרחובות שייסגרו בעיר ירושלים: אגם ברגר הגיעה לומר תודה – והשאירה את כולם בלי מילים הרצליה: שוק איכרים פיראטי נהרס – הקרקע חוזרת למדינה היום זק״א תיראה אחרת – בגלל רוני אשל ז״ל רמלה: נהיגה פרועה הסתיימה בחשיפה חריגה אשקלון: מסיבת רעש חשפה מציאות מדאיגה תל אביב: עוד שלב בדרך למהפכה – אושר פרויקט המסילה הרביעית רחוב הפלמ"ח בגבעת שמואל משנה פנים

אילת אדומה עם מאות חולים פעילים, האם קיים חשש לסגירת העיר לקראת חגי תשרי? | גורם במשטרה: "שמים קצוץ על השוטרים"

על פי רמזור הרשויות המקומיות העיר אילת הפכה היום באופן רשמי לעיר אדומה לאחר שציונה עומד על 7.5. המעמד שכל כך קיוו שלא יקרה בעיר – התרחש וכעת ייאלץ ראש העיר הטרי, אלי לנקרי, להתמודד עם המצב ולבחון כיצד בכל זאת יתאפשרו החופשות בחגי תשרי.

רק אתמול נודע כי במלון ספורט אומתו 14 חולי קורונה, ולפיכך רבים מהעובדים במחלקות המטבח והמשק הכללי נאלצו להיכנס לבידודים. גם מבקרים, תושבי אילת, שהלכו לביקורי משפחות ששהו במלון, מתמודדים כעת עם הדבקה מהנגיף ועם בידודים. בסך הכל 413 חולים פעילים בעיר, למעלה מ-30 מאומתים נוספו ביממה האחרונה ומאות תושבים מתמודדים עם בידוד ביתי לאחר שנדבקו בנגיף, רובם מחוסנים.

השבוע ראש העיר את שר התיירות יואל רזבוזוב בביקורו הראשון באילת. לדברי לנקרי, "הביקור היה מצוין והושגו בו הסכמות רבות לקידום התיירות בעיר ולהשקעות גדולות של המשרד באילת. סיכמנו בין היתר על הכנת עדכון חקיקה למתווה האי הירוק אותו נפעיל בעיר בהתאם להתפתחויות".

כעת לא ברור האם המתווה הזה יופעל נוכח הפיכתה של אילת לאדומה וההדבקות ההמוניות וקיים חשש אמיתי בקרב גורמי תיירות ובעלי עסקים שהעיר תיסגר שוב.  ממשטרת ישראל נמסר כי "עשרות שוטרי אילת פועלים במרכזי הבילוי, בתי המלון וברחבי העיר תוך ביצוע אכיפה של תקנות הקורונה ומתן דוחות למפרים שסירבו להישמע להם. פעולות השוטרים לוותה ברחפנים אשר כרזו לציבור המבקרים שעליהם לחבוש מסיכות ולשמור על ריחוק חברתי. לצד פעולות אלה המשיכו השוטרים בביקורי המבודדים, אשר נועדו לוודא שכל אלה שנשלחו לבידוד, נמצאים במקום בו הם אמורים להימצא".

עם זאת, מטיילים רבים מבהירים כי נופשים שמגיעים לעיר אילת כלל לא מקפידים על ההנחיות של משרד הבריאות, מסתובבים באופן חופשי, לא שומרים על מרחק – וללא מסכות ואף אינם נשמעים לגורמי האכיפה. גורם במשטרת ישראל אמר לחדשות 08: "השוטרים נמצאים בכל הכוח בכל מקום, כולל הטיילת והקניון, אבל לצערי אנשים שמים עליהם קצוץ"

דילוג לתוכן