מבזקים
התחזה לרופא שיניים במשך 9 שנים: כתב אישום חמור נגד תושב ראשון לציון אזהרה לציבור: ריקול למטען קיר מתוצרת Hi-Tech בשל סכנת התחשמלות ושריפה מצדיעים לילדי המילואים: יוזמה ייחודית בבית הספר "מורשת נריה" בגבעת שמואל "לבחור באחדות": נוער בית שמש הגיע לנחם את משפחת זלקה בפתח תקווה חמישה עצורים בחשד לשוחד בפרשת המחשוב – בהם ראש מועצה מכהן בשורה למילואימניקים: עד 70% הנחה על רכישת קרקע בלהבים ובנגב מהלך פוליטי משמעותי: חבר המועצה משה שטה מצטרף לקואליציה של מיכאל וידל ברמלה המדריך המלא: כך תעברו את ל"ג בעומר בבטחה לראשונה: תערוכת מכירה לצלמת הבינלאומית מיכל חלבין ב-Soho House תל אביב נס באזור: פעוטה ננעלה ברכב וחולצה בשלום ע"י מתנדבי ידידים רמלאים, מרגישים תקועים? הוובינר של שיעזור לכם לצאת מה"פול גז בניוטרל" אחרי הדחייה בשל המלחמה: שבוע החינוך של גבעתיים יוצא לדרך פיצה האט למען משפחת זלקה: קרן סיוע ותרומת משכורתו של ימנו ז"ל מזל טוב: חבר מועצת העיר רחובות גיא צור הפך לסבא צביקה ברוט כבש את המקום הראשון: תושבי בת-ים הכי מרוצים מתפקוד ראש העיר – וזו תגובתו סערה סביב שולחן האוכל: הקומדיה הצרפתית המצליחה "שם פרטי" מגיעה לאופקים ובאר שבע שימו לב: חסימת תנועה ברחוב יצחק משקה ברחובות עקב עבודות תחזוקה נהגים שימו לב: עבודות לילה וצמצומי נתיבים בכביש 41 מוכנות לכל תרחיש: תרגיל חירום רחב היקף נערך בראש העין נתנאל אנגל, חובש מד"א שטיפל בימנו זלקה ז"ל: "יש אירועים שאתה לא מסיים בסיום הפינוי"

דרישה ליועמ"ש: "פתח בחקירה כנגד ח"כ עפר כסף בגין קריאה למרי אזרחי"

ח"כ שטרית (הליכוד) פנתה לד"ר אביחי מנדלבליט, היועץ המשפטי לממשלה, בדרישה לפתוח בחקירה נגד ח"כ כסיף שקרא למרד מעל בימת הכנסת ובראיון לתקשורת.

כזכור, אתמול (ב') במליאת הכנסת ובראיון לרדיו נאס הצהיר ח"כ כסיף קבל עם ועדה כי "אני קורא יום יום לציבור הרחב: זה הזמן למרי אזרחי לא אלים כנגד ממשלה שהולכת לקבור את כולנו תחת דיקטטורה רצחנית".

במכתב פנייה ליועמ"ש ציינה ח"כ שטרית כי דברי כסיף מהווים עבירה על חוק העונשין של מדינת ישראל, שקובע כי המרדה הינה עבירה פלילית שדינה עד חמש שנות מאסר. סעיף 136 (1) מגדיר כי המרדה היא "להביא לידי שנאה, בוז או אי-נאמנות למדינה או לרשויות השלטון או המשפט שלה שהוקמו כדין" וכן סעיף 136(3) מוסיף כי המרדה היא גם "לעורר אי רצון או מורת רוח בקרב יושבי הארץ".

ח"כ קטי שטרית: "פניתי ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה לפתוח בחקירה נגד ח"כ עפר כסיף בעקבות קריאתו למרי אזרחי בתקשורת ומעל בימת הכנסת. זו לא אמירה ספונטנית, אלא נאום כתוב במליאה וקריאה לעשות מעשה שהוא חזר עליה גם בראיון. הדברים של כסיף נופלים תחת הגדרת עבירת המרדה על פי חוק העונשין ואסור לעבור על כך לסדר היום, ודאי לא בתקופה רגישה כמו זאת שהרוחות ברחוב סוערות ואין לדעת כיצד דבריו יתפרשו".

עוד הדגישה ח"כ שטרית כי מעשה ההמרדה חמור שבעתיים בזמן שמדינת ישראל, כמו יתר מדינות העולם, מתמודדת עם מצב חירום של מגיפה. "הניסיון להתחבא תחת המילים 'לא אלים' מבלי לתת פרשנות ולסמוך כי הרחוב הסוער ממילא בימים אלה ידע לפרשם בעצמו, משול להוספת דלק למדורה תוך היתממות כי מוסיף הדלק לא הצית מלכתחילה את האש ולכן לא אחראי לנזקים".

דילוג לתוכן