מבזקים
טראמפ שוחח עם נתניהו על מזכר ההבנות המתגבש עם איראן – "מוג׳תבא חמינאי אישר את העסקה; נחתום בקרוב" תאונה עצמית בנתיבות: שני נערים נפצעו כשרכבו על אופניהם תאונה קשה בכביש 1: שישה נפגעים, בהם שני ילדים, פונו לבית החולים פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל קריית גת: מלגות לכ־300 סטודנטים במעמד ראש העיר נבחרת הכדורסל של קבוצת יבנה זכתה בגביע לאחר גמר מותח מול ברוכין רחובות משיקה קיץ טכנולוגי: האקתון AI, יזמות ומכינה במתמטיקה ואנגלית ב־160 שקל בלבד מהפכת תחבורה באשקלון יוצאת לדרך: נר"ת ראשון מסוגו בתוך עיר יוקם בשדרות בן גוריון בשורה לפצועי צה"ל באילת: ארגון נכי צה"ל חנך שלוחת "בית הלוחם" ראשונה מסוגה בעיר זעם בכבישי אילת הסתיים בכתב אישום: איים על נהג מול ילדיו ובהמשך דקר עם מספריים הפרקליטות דורשת להחמיר את עונשו של השוטר שהורשע באונס קטינה אזוקה בניידת

היסטוריה בכנסת: יום ההוקרה לפצועי צה"ל נכנס לספר החוקים

11 שנים וחצי לאחר החלטת הממשלה המקורית, אישרה היום הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את החוק המעגן את יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה כחוק מדינה רשמי. היוזמה, שהחלה כפעילות מקומית של חניכי בני עקיבא, הפכה למחויבות לאומית קבועה.

הכנסת עשתה היום צדק היסטורי עם עשרות אלפי פצועי צה"ל ופעולות האיבה, כאשר אישרה סופית את הצעת החוק המעגנת את יום ההוקרה הממלכתי בספר החוקים של מדינת ישראל. החוק החדש מבטיח כי יום ההוקרה יצוין מדי שנה בי"ז בכסלו, וכי תקצובו ומעמדו לא יהיו תלויים עוד בהחלטות ממשלה משתנות, אלא יהפכו לחלק בלתי נפרד מלוח השנה הרשמי של המדינה.

סיפורו של יום ההוקרה הוא סיפור על כוחו של נוער ושינוי חברתי מלמטה. הרעיון נולד לפני כ-13 שנים במוחו של אליעד אברקי, אז רכז מחוז דרום בבני עקיבא. אברקי זיהה כי בעוד שלחללי צה"ל מוקדש יום זיכרון מרכזי, אלו שנותרו בחיים ושילמו בגופם ובנפשם למען המדינה, אינם זוכים להכרה הראויה.

חניכי מועצת מחוז דרום בחר בתאריך י"ז בכסלו – התאריך העברי של החלטת האו"ם בכ"ט בנובמבר 1947 – כיום המסמל את המעבר מהחלטה מדינית למאבק גופני על עצמאות. מה שהחל כיוזמה מחוזית, סחף במהרה את התנועה כולה ובהמשך את הממשלה, שאימצה את היום כיום ממלכתי בשנת 2014.

בעקבות המלחמה האחרונה והעלייה הדרמטית במספר הפצועים, פעלה תנועת בני עקיבא לקדם את עיגון היום בחקיקה ראשית. המטרה הייתה כפולה: להבטיח את קיומו של היום לאורך זמן ללא תלות פוליטית, ולהבטיח תקצוב קבוע ומכובד לפעילויות ההוקרה.

ח"כ מיכאל ביטון (המחנה הממלכתי), בעברו מדריך בבני עקיבא, הוביל את הגשת הצעת החוק יחד עם שורת חברי כנסת מהקואליציה ומהאופוזיציה, בהם יצחק קרויזר, חילי טרופר ואחרים. הממשלה בחרה לאמץ את היוזמה ולהפוך אותה להצעת חוק ממשלתית שעברה היום ברוב קולות.

מזכ"ל בני עקיבא, יגאל קליין, בירך על האישור ההיסטורי: "החוק הזה הוא גם ניצחונם של בני הנוער שהחלו את היוזמה בתנועה. מדינת ישראל חייבת לשאת את הפצועים על כפיים, לעטוף אותם ולהיות שם עבורם תמיד. ההירתמות של הממשלה מבטאת את החשיבות העצומה שבהוקרה לאלו שנוספו לצערנו לרשימת הפצועים בעקבות המלחמה".

אליעד אברקי, יוזם הרעיון המשמש כיום כרכז תנועת הבוגרים של בני עקיבא, ניסח את בסיס הצעת החוק, ובכך סגר מעגל שהחל לפני למעלה מעשור בשיח עם חניכים בדרום.


◼️ חדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: נועם מושקוביץ דני שם טוב, דוברות הכנסת [ארכיון]

דילוג לתוכן