מבזקים
עסקה של כ – 38.4 מיליון שקל באשדוד: צחי אבו מרחיב את פעילות ארי נדל"ן בעיר חניה חינם, שינויים בפינוי האשפה ושעות הצלה מיוחדות: אשקלון נערכת לחגי תשרי אחרי השבתת 5 מתקני ההתפלה: ראש העין מחדדת את המאבק בתחנת הכוח קסם 20 מורים יוכשרו להוראה חדשנית: התוכניות החדשות של אורט נעמי שמר בגן יבנה הרחוב שבו גדלה יישא את שמה: רחובות מנציחה את סמל שי אשרם ז"ל מאות עופות נשרפו למוות בכביש 6 סמוך לקריית גת: "הם לא מטען ולא סחורה" כתב אישום נגד תושב אשדוד: איים על משפחתו ועל שוטרים, חשף את איבר מינו וגרם נזק לניידת "תשמרי טוב טוב על עצמך": כתב אישום נגד תושב אשדוד שאיים על גרושתו בוואטסאפ התפתחות בחקירת גניבת רכב באשדוד: חשוד נעצר, במשטרה מעריכים שיהיו מעצרים נוספים שנה לפיגוע ברמות: לוח זיכרון הוסר לזכר ששת הנרצחים כ – 455 ק"ג קנאביס, קוקאין ו – 21 אלף שקל במזומן: תושב גבעת שמואל נעצר התחיל כצופה אש, הכיר את אשתו בתחנה – והיום גם בניו ממשיכים את הדרך: הסיפור של איתן גולדנברג מבת ים נתניה: צעירה נהרגה מפגיעת רכבת סמוך לתחנת ספיר יבנה: כבר יותר מ־30 שנה – לשכת "נתיבי השלום" מחלקת מדי יום כ־200 מנות מזון לנזקקים גאווה לקריית גת: דורית דיין זכתה בתואר "הסבתא היפה בישראל" ותייצג את ישראל בתחרות בינלאומית חולון הגיעה ל-1,400 מצלמות ברחבי העיר: מיליוני שקלים מושקעים בחיזוק הביטחון האישי חשד לרצח בחולון: תושב יפו נעצר, אקדח וחצי ק"ג קוקאין נתפסו במהלך החיפושים בן 74 מקריית אונו התמוטט באמצע חזרת ריקוד וחזר לחיים: "השבוע כבר חזרתי לרקוד" 4 מהשרון נעצרו בחשד להלבנת הון בכ־100 מיליון שקל אורט ערד פותח את השנה עם 95% זכאות לבגרות

חוזרות אל השורשים: חברות מועדון "מועשר" בגבעת שמואל בסיור מורשת מרגש

מעל 30 גמלאיות מהמועדון בהנהלת שרונה סימנטוב נהנו מסיור מודרך באתר ההיסטורי, בהובלת מנהלת מורשת העיר וצוות המתנדבים. המבקרות הביעו עניין רב בסיפורי המורשת המקומיים תחת השמש החמימה: "ההיסטוריה הפכה לחוויה חיה ונושמת".

אתר "בית הבאר" לבש השבוע חג כאשר אירח קבוצה יוצאת דופן של מעל 30 נשים ממועדון הגמלאיות "מועשר", בניהולה של שרונה סימנטוב. הביקור, שנערך תחת שמש אביבית נעימה, הוקדש להיכרות מעמיקה עם עברה המפואר של העיר ועם פועלו של אתר המורשת הייחודי המשמר את שורשי ההתיישבות.

הסיור הועבר על ידי מנהלת מורשת העיר, נועה אדלר שדמי, יחד עם צוות מסור של מתנדבים ומתנדבות מקבוצת המורשת העירונית. המשתתפות זכו להדרכה אינטימית ומקצועית, שכללה הצצה נדירה אל תולדות הבאר והחיים השוקקים שהתפתחו סביבה בראשית ימי האזור. חברות המועדון הפגינו סקרנות רבה, שאלו שאלות מעמיקות והשתתפו באופן פעיל בשיח על חשיבות שימור העבר למען הדורות הבאים.

נועה אדלר שדמי, מנהלת מורשת העיר ובית הבאר, שיתפה בתחושותיה:

"היה מרגש לראות את החיבור המיידי של חברות מועדון 'מועשר' לסיפורי המורשת שלנו. כשהן עוברות בין שבילי האתר, ההיסטוריה מפסיקה להיות סיפור בספר והופכת לחוויה חיה ונושמת. הנוכחות של המתנדבים שלנו יחד עם הקבוצה יצרה פסיפס אנושי מופלא, ואפילו השמש שנרתמה למשימה הוסיפה לקסם של היום הזה. אנחנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר בית הבאר לקהילה, ובמיוחד לדור המייסדים שמעריך כל כך את שורשי המקום".

אתר בית הבאר מהווה כיום מוקד תרבותי והיסטורי מרכזי המוקדש לשימור מורשת העיר. האתר פותח את שעריו לקהל הרחב ומציע מגוון סיורים, פעילויות חינוכיות ומפגשים קהילתיים, הכל במטרה לחבר את תושבי העיר והמבקרים בה אל הסיפור המרתק של ראשית ההתיישבות והפיתוח באזור.


◼️ חדשות גבעת שמואל בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית גבעת שמואל

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גבעת שמואל

לחצו כאן
דילוג לתוכן