מבזקים
הגרוטאות של חולון שוות כסף: העירייה הכניסה כבר יותר מ־78 אלף שקל ממכירת רכבים שריפה בשגב שלום: גן ילדים סמוך פונה, צוותי הכיבוי סורקים את המבנה קריית גת: חשוד בתאונת פגע וברח אותר בתוך שעות – עלה חשד שנהג תחת השפעת אלכוהול לבן על המסלול: המעצבים האשדודים השתלטו על בית אריה קלנג שיא עולמי בים המלח: כבל סיב אופטי באורך 55 ק״מ ינטר רעידות אדמה מתחת למים תושב מזכרת בתיה אורי אלפי נידון ל־17 שנות מאסר – הפרקליטות דורשת להחמיר בעונשו נראה כמו האתר הרשמי של Kenneth Cole – אבל במשביר מזהירים: אל תכניסו פרטי אשראי חגי תשרי בירושלים: תגבור ניקיון וביטחון, 700 אלף שתילים והיערכות מיוחדת בעיר העתיקה אשדוד: 107 דו״חות ביום אחד – 33 איסורי שימוש נרשמו לכלי רכב פיז״ה 2025: תלמידי ישראל צנחו כמעט 20 שנה לאחור – 46% מתקשים במתמטיקה מחקר מאוניברסיטת בן־גוריון: תחושת תרומה לאחרים קשורה לתפקוד קוגניטיבי טוב יותר ירושלים: מאוחדת מכפילה את קיבולת בדיקות ה־MRI – ניידת נוספת תחל לפעול ב־10 בספטמבר באר שבע מנציחה את מאיר בוסקילה ז״ל: מרכז “נירים” נקרא על שמו רמלה הנציחה את נשיא העליון לשעבר: רחוב חדש על שמו של השופט מאיר שמגר ז״ל ירושלים: המרכז המסחרי בארנונה שודרג מהיסוד ונחנך מחדש חולון: נהגת כבת 70 נפצעה בהתהפכות עם רכבה ברחוב לילנבלום רחובות: הגיע עם הטסלה לעמדת טעינה – ועקר את כבל הטעינה 12 אישומים נגד תושב באר שבע: איים לרצוח את אמו וטען כי היא ״מכשפת אותו״ בת 3, עם חיוך גדול וסיפור של תקווה: אלי אלקבץ מצטרפת לסוכנות הדוגמנות של צחי ואזנה טרגדיה בנתניה: גבר כבן 40 נהרג לאחר שנפל מגובה ברחוב התנאים

התאחדות הסטודנטים בישראל: כ-70,000 סטודנטים נמצאים במצוקה כלכלית

חילוקי דעות בין משרד האוצר להתאחדות הסטודנטים בנוגע למספר הסטודנטים שזקוקים לסיוע כלכלי שימנע נשירתם מהלימודים, כך התברר הבוקר בדיון ועדת החינוך בראשות ח"כ ניצן הורוביץ. לדברי שלומי יחיאב, יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל , לפי מיפוי שעשתה התאחדות הסטודנטים, מספר הסטודנטים שזקוקים לסיוע כלכלי בעקבות משבר הקורונה מגיע לכ-70,000.

קרדיט: עדינה ולמן, דוברות הכנסת

"אנחנו מדברים על 70,000 סטודנטים שאנחנו איתרנו אותם, ובתוכם גם ממעמד סוציואקונומי 7. צריך לזכור שאלה צעירים שלא זכאים למלגות סיוע, ולא נסמכים על ההורים שלהם ולכן גם לא זכאים למענקים והם אלה שיפלו בין הכסאות ויאבדו את התואר". לעומתו טען עידו סופר מאגף התקציבים באוצר, כי מספר הזקוקים לסיוע כלכלי, נוסף לסיוע שניתן על ידי המוסדות האקדמים, עומד סדר גודל נמוך יותר, וכי "יש פער של כ-60,000 סטודנטים בין ההערכות שלנו לשל ההתאחדות". לדבריו, סטודנטים מתחת למצב סוציואקונומי 6 יכללו בתוכנית הסיוע שיעמיד משרד האוצר. עוד אמר: "יש לנו מחלוקת שהיא עקרונית. המטרה של כולנו היא לצמצם את הנשירה מטעמים כלכליים או פדגוגיים ככל הניתן, וכל המוסדות רתומים לזה. הסיוע מתמקד באוכלוסיה שהיה לה פוטנציאל נשירה גם לפני המשבר. לא מדובר בסטודנטים בתארים מתקדמים, או בסטודנטים שלא עבדו לפני הקורונה, או כאלה שהמשיכו לעבוד בזמן המשבר. 60,000 סטודנטים נוספים שהם מעל רמה סוציואקונומית 6- אנחנו לא יודעים להצדיק סיוע כלכלי עבורם".

ח"כ זאב אלקין השר המיועד לתפקיד השר להשכלה גבוהה: "החשיבה במשרד האוצר על מנגנוני הפיצוי קיימת כבר זמן רב. כל הסטודנטים נפגעו, אין אחד שלא נפגע, והשאלה היא מה המיקוד הנכון ואיך לסייע לאלה שבאמת זקוקים לפיצוי. לצערי המפתחות הם בעיקר במשרד האוצר, אבל אני מתכוון לעזור במו"מ ולצמצם את הפערים כמה שאפשר".

פרופ' יפה זילברשץ יו"ר הות"ת אמרה: "הסטודנטים יקרים ללבי לא פחות מכל אחד שיושב בחדר הוועדה, השאלה איך רואים את כל המכלול, כדי להעביר את מי שצריך לחוף מבטחים".
מיכל נוימן, מ"מ מנכ"לית המועצה להשכלה גבוהה הוסיפה כי הוצעו הרבה פתרונות למוסדות להשכלה גבוהה וכמעט כל המוסדות הציעו סיוע לסטודנטים בתנאים טובים מאוד. "אנחנו מקבלים פידבקים מהמוסדות שניתנים מענים לסטודנטים. האם כל הבעיות נפתרות? התשובה היא לא. אבל אני חושבת שנעשה מקסימום. המצב הוא לא פשוט אבל הסטודנטים מקבלים מענים". ח"כ הורוביץ, יו"ר הוועדה:" אני נוטה יותר לכיוון התמונה שההתאחדות מציגה. אם מסתכלים בראייה לטווח הארוך הסטודנטים הם ההשקעה הכלכלית הנבונה ביותר". ח"כ אורלי פרומן: "יווצרו פערים חברתיים מאוד גדולים כי מי שינשרו מהלימודים יהיו אלה שאין להם גב כלכלי. אני רוצה לדעת כמה סטודנטים יבקשו להקפיא לימודים או לבטל לימודים. אם כל מוסד לימודי יקח על עצמו יעד – אף אחד לא נושר- אני מאמינה שאפשר לצמצם מאוד את העזיבה של הסטודנטים את הלימודים".

מהמועצה להשכלה גבוהה נמסר בישיבה כי ישנה עלייה במספר הנרשמים ללימודים אקדמאים בשנת הלימודים הבאה.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן