מבזקים
לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון

למען התושבים: האירועים ברחובות בוטלו; רחמים מלול: "זהו אבסורד שתושבינו נאלצים להמתין שעות לבדיקה"

עקב העליה בתחלואה,וחשיבות השמירה על בריאותם של התושבים (בפרט אלה שאינם יכולים עדיין להתחסן) עירית רחובות להלן רשימת האירועים שהיו מתוכננים לימים הקרובים ובוטלו: אירועי קיץ בשכונות ״נפלאות מסביב לעולם״, שתוכננו לימים שני ושלישי, 16-17.8, בוטלו (בשכונות חבצלת, קרית משה, דניה, אבן גבירול ורחובות החדשה), ימים 2-3 של פסטיבל הגיימינג (ב-16-17.8) בבית דונדיקוב, מופע של הסטנדאפיסט יונתן ברק בעירונוער ( שנקבע ב-17.8) במסגרת אירועי הנוער בעיר. מעירית רחובות נמסר: "אנו מצרים על הכורח בביטול, ונשלים את החסר בימים טובים יותר, מקווים להיפגש שוב בקרוב!"

רחמים מלול, לשר הבריאות: הכפילו את מספר הדוגמים באתר הפרדסנות

ראש העיר, רחמים מלול פנה במכתב דרישה לשר הבריאות, ח"כ ניצן הורוביץ, פרופ' נחמן אש, מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' סלמאן זרקא, ראש "מגן ישראל" – פרויקטור הקורונה, תת אלוף רלי מרגלית, מפקד מפקדת אלון.

מלול מציין במכתב כי מדי יום עוברים באתר בדיקות הקורונה כ2,300 איש ביום וכי היום צפויים לעבור בו 3,000 איש שנבדקים עי צוות בן 3 דוגמים בלבד. במכתבו הציג דרישה לתיגבור משמעותי של הצוותים הדוגמים:

״ברחובות פועל אתר דיגום בדיקות קורונה לתושבי העיר והאזור מטעם מפקדת אלון, בסיועה הלוגיסטי של עיריית רחובות ("אתר הפרדסנות"). מדי יום נלקחות בו דגימות בהיקף אדיר, בממוצע יומי שמגיע לכ-2,300 דגימות.

בכל יום נמצאים באתר רק שני צוותי דוגמים, לאחר לחצים רבים מצידנו, נוסף צוות דוגמים אחד נוסף, רק החל מהיום . היום בבוקר (!!) נוצר במקום תור של כשעתיים המתנה שצפוי להתארך לשעתיים ולשלוש שעות המתנה, וצפי הנדגמים היום מגיע לכ-3,000 איש.

מזה זמן שאנו מבקשים מ"מגן ישראל" וממפקדת אלון לתגבר את צוותי הדוגמים במקום באופן משמעותי עקב היקף הנבדקים האדיר, שמגיע כאמור מכל האזור ולא רק מרחובות.

לצערי, בקשותינו לתיגבור משמעותי של הדוגמים הושבו ריקם.זהו אבסורד שתושבינו נאלצים להמתין שעות לבדיקה, כאשר ניתן לפתור את הבעיה בצורה פשוטה ביותר: היענות לבקשה להוסיף דוגמים. במקום נדרשת הכפלה של צוותי הדוגמים – במקום 2-3 צוותים נדרשים 6 צוותים לפחות כדי לעמוד בביקוש לבדיקות בעת הזו. עיריית רחובות ערוכה ומוכנה למתן מענה לוגיסטי באתר בהתאם.

אין צורך להכביר מילים על חשיבות מתן מענה יעיל ומהיר של בדיקות, שאם לא כן אנשים נרתעים מביצוען ונמנעים, במקום שחייבים לאפשר בדיקות ללא מגבלת זמן או מקום. אנו מרעננים את אפשרות הבדיקה בקופות החולים אולם הביקוש הגדול לבדיקות באתר לא יורד אלא הולך ומתגבר- וכאמור בעיצומו של היום, בהתאם לכמויות שנדגמו ולאורך התור, צפויים לעבור באתר היום כ-3000 איש.

בצר לנו אנו פונים אליכם: נבקש את התערבותכם המיידית לתגבר לאלתר את הצוותים, שאם לא כן נורה מיידית לסגור את האתר, ולהפנות את אלפי התושבים מדי יום לאתרים בערים סמוכות ולקופות החולים בהם הם מבוטחים".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן