לא בכל יום פוגשים בעלת קונדיטוריה שהיא גם מפקדת פלוגה במילואים. אבל עבור טוהר עזריה מאשקלון, שני העולמות האלה הם חלק בלתי נפרד מהחיים.
מצד אחד, שירות מילואים ואחריות פיקודית. מהצד השני, מטבח מלא בריחות של אפייה, עוגות מעוצבות, עוגיות וקינוחים שמיועדים לרגעים המשמחים של אחרים.
עזריה היא בעלת TOO MUNCH, קונדיטוריה ביתית באשקלון, שבה היא מכינה עוגות וקינוחים בעבודת יד. באתר העסק היא מספרת שהאהבה שלה למטבח התחילה עוד בילדות, אבל דווקא השנים בצבא העניקו לה משמעות נוספת.
בתקופות שבהן שהתה בבסיס במשך 21 ימים ברציפות, היא גילתה שהחזרה למטבח היא גם דרך להתמודד עם העומס והעייפות. במקום לנוח מיד כשהגיעה הביתה, מצאה את עצמה שוב אופה.
גם בבסיס לא ויתרה על האהבה הזאת. בשבתות שבהן נשארה בצבא, היא השתמשה במטבח הצבאי כדי להכין לחיילים עוגות, עוגיות, חלות ואפילו פסטות ופיצות. עם הזמן הפכה האפייה עבורה מתחביב למשהו משמעותי הרבה יותר.
בסופו של דבר בחרה לפנות לעולם הקונדיטוריה. היא החלה למכור את המאפים שלה בדוכנים ובהמשך פיתחה את העסק שהפך ל־TOO MUNCH.
אלא שהקשר שלה לצבא לא הסתיים עם המעבר לעולם האפייה. גם כיום היא משרתת כמפקדת פלוגה במילואים, ובשנתיים האחרונות משלבת בין האחריות הצבאית לבין ניהול העסק העצמאי.
החיבור הזה אינו מובן מאליו. עסק קטן המבוסס על עבודת יד דורש נוכחות אישית, זמינות ללקוחות ותכנון מוקדם של הזמנות. שירות מילואים ממושך מחייב את בעליו להתמודד עם אותם צרכים לצד המחויבות הצבאית.
למרות האתגר, העסק ממשיך לפעול.
ב־TOO MUNCH אפשר להזמין עוגות מעוצבות לאירועים, עוגות מוס, עוגיות ומגוון קינוחים. בין המוצרים המוצגים באתר אפשר למצוא עוגות מוס בטעמי אלפחורס, קינדר ופררו רושה, לצד סהרוני שקדים, עוגיות פקאן וקרמל, אלפחורס ועוגיות נוספות.
הקונדיטוריה מציעה גם שולחנות קינוחים לאירועים וסדנאות אפייה.
הפעילות מתבצעת מאשקלון, וההזמנות מתקבלות בפנייה ישירה לעסק, לרבות באמצעות וואטסאפ. האתר מציג את מגוון המוצרים ואת עבודותיה של עזריה, אך אינו מפעיל בשלב זה סל קניות מקוון רגיל.
לקראת שופינג IL, שייערך ב־4 וב־5 בנובמבר, זו הזדמנות להאיר זרקור על עסקים ישראליים קטנים, במיוחד כאלה שבעליהם ממשיכים לשלב שירות מילואים עם ניהול העסק.
במקרה של טוהר עזריה, הסיפור שמאחורי העוגות הוא גם סיפורה של עצמאית שממשיכה להחזיק בשתי מחויבויות שונות מאוד.
באחד העולמות היא אחראית לפלוגה. באחר היא אחראית לכך שעוגת יום ההולדת של מישהו תצא בדיוק כמו שחלם.
*TOO MUNCH, אשקלון*
לאתר העסק:
להזמנות ולבירורים: 054-4300754
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









