עיריית רחובות ל’אור ירוק’: “לפקחי העירייה אין הסמכות לבצע אכיפה בעבירות אופניים חשמליים”

בעמותת אור ירוק ביקשו בחודש ספטמבר 2018 לדעת כמה דוחות רשמו פקחי העיריות בישראל לרוכבי אופניים חשמליים. העמותה שלחה בקשה על פי חוק חופש המידע ל-28 ערים (מעל 50 אלף תושבים) כדי להבין האם הסמכויות שניתנו לפקחים החל מחודש מרץ 2017 מיושמות הלכה למעשה. עיריית רחובות השיבה לבקשת חופש המידע כי לפקחי העירייה אין הסמכות לבצע אכיפה בנושא זה.

בחודשים הבאים, יכנסו לתוקף תקנות חדשות הנוגעות לשימוש באופניים חשמליים. רוב התקנות מחמירות עם הרוכבים עצמם שהם גם הנפגעים העיקריים, כאשר במקביל חלקן הגדול של התקנות מגלגל את האחריות למשטרה ולרשויות המקומיות הנושאות באחריות לאכיפת התקנות.

נתוני משטרת ישראל שהגיעו לידי עמותת אור ירוק חושפים כי בשנת 2018 רשמו השוטרים כ-25 אלף דוחות לרוכבי אופנים חשמליים, המהווים עליה של 60% במספר הדוחות שנרשמו בשנת 2017. בעוד המשטרה מגבירה את האכיפה ומנסה להשיב את הסדר למדרכות הערים, בולטת לרעה היעדר האכיפה מצד פקחי העיריות והרשויות המקומיות שנועדה לסייע למשטרה באכיפה מצילת חיים. יתרה מכך, מן הנתונים שהתקבלו באור ירוק עולה תמונה עגומה החושפת כי למעט עריית תל אביב-יפו, שאר העיריות פשוט כמעט ולא מתייחסות לסמכויות האכיפה ולא מקדמות את בטיחות הרוכבים.

בתוך כך, עמותת אור ירוק יוצאת בקמפיין חדש המציע לרוכבי האופניים החשמליים ל”שנמך” את מהירות נסיעת האופניים החשמליים עד ל-25 קמ”ש כפי שמתחייב על פי החוק. בעמותה משתפים פעולה עם רשת חניות האופניים “מצמן את מירוץ” וכל מי שיגיע לחנות (שנמצאת גם ברחובות) יוכל להחזיר את המנוע למצבו המקורי והחוקי וללא עלות.

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן