מבזקים
בהשקעה של יותר מ – 460 מיליון שקל: החלו עבודות הפיתוח באזור התעשייה המשותף לרהט, להבים ובני שמעון עבודות לילה במודיעין: רחוב עמק דותן צפון ייחסם לתנועה בשורה לשש ערים בדרום: המדינה מקדמת יותר שירותים משותפים לאופקים, נתיבות, שדרות, דימונה, ירוחם ומצפה רמון לא רק עיר של תיירות: המדינה סימנה יעד חדש לאילת שינוי בתחבורה הציבורית בגבעת שמואל: קו חדש לרכבת הקלה ועדכון במסלולי האוטובוסים לא רק בירת הנגב: המדינה סימנה את באר שבע כמנוע הצמיחה של הדרום אשקלון במוקד: תוכנית ממשלתית חדשה לשיקום ופיתוח העיר עד 2029 באר שבע וראשון לציון בין חמש הרשויות עם החוב הגבוה בישראל חשוד נוסף נעצר בחשד להצתת סניף ג'פניקה בגבעתיים תוכנית הפינוי בינוי הראשונה במסלול יזמים באילת אושרה להפקדה בעקבות תלונות על הטרדה מינית ותובענה משמעתית: צעד חריג להשעיית מבקר המועצה בגדרה בית חולים גריאטרי חדש יוקם בבאר שבע בהשקעה של כ – 250 מיליון שקל תוכנית ענק להתחדשות עירונית בג'סי כהן חולון: 795 דירות חדשות יוקמו ברחוב אילת אהבה בגן החיות התנ״כי: רימבה וג׳קארטה עברו לחיות יחד בית המשפט דחה את בקשת מפעילת מסעדת "אננס ביץ'" באשקלון לבטל צו פינוי ממעלה אדומים ועד אילת: איפה אפשר לצפות במטר הפרסאידים באוגוסט מהנגב לעולם: מרכז הגמילה בקדש ברנע שמטפל גם בצעירים מחו"ל בפעם השנייה בתוך חודש: דלת הכניסה למערכת חדשות 12 בתל אביב נופצה פסטיבל סמילנסקי חוזר לבאר שבע: שלושה ימים של הופעות, אמנות וכניסה חופשית היועץ המשפטי לממשלה לשעבר אביחי מנדלבליט, מונה לדיקן הפקולטה למשפטים באקדמית רמת גן

8 חולים מאומתים ביממה האחרונה ברחובות; הממשלה לא מסכימה להגבלות

זן "דלתא" של הקורונה ממשיך להתפשט ברחבי ישראל ורמת התחלואה עולה, אך קבינט הקורונה שהתכנס אמש  (שלישי) ננעל ללא החלטות ברורות להמשך. שרים בקבינט שנכחו אתמול בישיבה תקפו את משרד הבריאות, שקרא להחמרת ההגבלות: "לא משנה דיסקט ומדבר באופן ארכאי על מספר המאומתים כמדד רלוונטי, לא נסכים להקשחת הגבלות בהגעה ל-1,000 מאומתים". במקביל לכך, משרד הבריאות מעדכן כי ביממה האחרונה נוספו ברחובות 8 חולים מאומתים. נכון להיום ישנם כ-69 חולים פעילים ו535 שוהים בבידוד. 

 

 

ככל הנראה, שרי הממשלה ידחו חלק גדול מההמלצות. המשרד מתריע שבימים הקרובים מספר המאומתים היומי יגיע ל-1,000, וקורא לנקוט צעדים חריפים יותר בניסיון למנוע התפשטות רחבה יותר של התחלואה. יחד עם זאת, שרים בקבינט קוראים למשרד הבריאות לעשות שינוי מחשבתי: "המדד הרלוונטי היחיד הוא מספר החולים קשה".

שרת המדע והטכנולוגיה אורית פרקש הכהן אמרה הבוקר בגל"צ דברים דומים: "לא בטוחה שנקבל את הקריטריון של הגבלות לפי מספר המאומתים. גם בדיון הקודם עם רה"מ בנט החלטנו שאנחנו מכוונים את ניהול המצב הקיים לפי תחלואה קשה ונפטרים. נשמע את כל הדעות, יש לנו זמן לעבוד".

על חלק מההמלצות שעלו אתמול בדיון התפתחו מחלוקות לא פשוטות בין השרים לבין אנשי מערכת הבריאות. דוגמה בולטת לכך היא ההמלצה לבודד הורים שילדיהם נמצאים בבידוד – גם אם הם מחוסנים.

ההמלצה מגיעה בעקבות הנתונים שלפיהם שיעור גדול של הורים מחוסנים נדבקים בבתים בגלל ילדים מאומתים. יחד עם זאת, ראש הממשלה בנט ושר הבריאות הורוביץ מתנגדים בעצמם להמלצה הזו, שאותה כינו שרים אחרים "מטורללת".

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן