מבזקים
שירת במודיעין, וביבנה הוא מלמד ישראלים לדבר ערבית: הסיפור של רועי סראג' גולן כשנגמרה הפרנסה, הם התחילו להכין פיקניקים. ואז הגיע צו המילואים: הסיפור שמאחורי עסק ביהוד בירוחם גם נורה שרופה יכולה להפוך למתנה: הסיפור של מיטל מ״סטודיו גלגולים״ משדה הקרב לשוק מחנה יהודה: הסיפור שמאחורי מסעדת הבשרים בירושלים מעזה אל הדשא הירוק בכפר סבא: המילואימניק שפתח את ״מעשה בקפה״ יותר מ – 300 ימי מילואים, ובין לבין מלמד את הצעירים בלוד ורמלה לנהוג: הכירו את זוהר ישראל נפצע בצוק איתן, שירת שנה במילואים והקים במודיעין עסק שנולד מההזמנות של אשתו מחו"ל 410 ימי מילואים, ובבית מחכים הפרלינים: הסיפור המתוק של שבתי מקיבוץ סעד אחרי שמונה חודשי מילואים הוא פתח עגלת קפה במזכרת בתיה. למה דווקא בצהוב? במקום עוד חבילה מהאינטרנט: המילואימניק ממצפה רמון שמזמין אתכם לערב מתחת לכוכבים שני אחים פתחו בר בנס ציונה ויצאו להילחם: הסיפור שמאחורי הרמוני ראשון לציון: ריבוי חילוצים ממעליות בעקבות הפסקת חשמל אזורית בין זירות הלחימה למשחקי הילדים: המילואימניק מנתיבות שבונה את בית המקדש מקוביות הכלבים הגדולים מחכים לו בנתניה: זיו יוצא למילואים, והמספרה נשארת מאחור מהמילואים לעולם הדייטינג: האישה מסביון שמלמדת איך לזהות נוכלים נתניה: חובש איחוד הצלה הזריק אפיפן לגבר שפיתח תגובה אלרגית מסכנת חיים קריית מלאכי: תרגיל חירום עירוני יתקיים היום בשכונת הסביונים ב־7 באוקטובר יצא עם הג'יפ לעוטף עזה. היום הוא מחכה לכם בקצה המדבר בערד מעזה לפתח תקווה: שני לוחמי גבעתי הפכו את החברות מהצבא לעסק משותף הגשימו חלום באילת: שמונה תלמידי ״אורים״ הפכו לשוטרים ליום אחד
אמיר ירון (1)

טור אישי, ירון אמיר < רחובות לא עומדת בראש סדר העדיפויות של משרדי הממשלה

אמיר ירון (1)

ישיבת הועדה לביקורת המדינה בכנסת בראשותה של ח"כ שלי יחימוביץ דנה בדוח מבקר המדינה על מוכנות העורף לקראת רעידת אדמה

בישיבה נכחו כל הגורמים הרלוונטיים מהפיקוד הצבאי, המשך במשרדי הממשלה, במשרד ראש הממשלה ובקיצור האולם היה מלא מלהכיל את הגורמים שהגיעו לישיבה, בה נכחתי.

נציג מבקר המדינה הציג במהלך הישיבה את תמצית הדו"ח שעל פיו ניתן לקבוע שהמדינה חשופה למציאות קשה מאוד אם והיה ותתרחש באזורנו רעידת אדמה קשה כפי שמנבאים אנשי המקצוע. ואז כל אחד בתורו וכלל זה גם נציג אוניברסיטת חיפה התריעו על האסון שעשוי להתרחש ברעידת אדמה.

לאזרח מן השורה או לחבר מועצה בקדנציה שהסתיימה, שעסק בנושא חדשות לבקרים, היה קשה מאוד לגשר על הפערים שבין מציאות בלתי נתפסת שבה מעל 100 בתי ספר וגני ילדים ברחובות ובהם אלפי תלמידים רחובותיים אינם מוגנים מרעידות אדמה, בה בשעה שיושבים כל קברניטי המדינה באולם אפוף בעשן ומכינים דוחות לעוד כעשר שנים… ויוצאים מרוצים מהישיבה.

הגעתי לישיבה כדי לתת ביטוי לחומרת המצב אך כבר בפתח הישיבה הבהירו לי שלא יתאפשר לי לשאת דברים עקב הזמן הקצר שהקציבו  לישיבה. ברור לחלוטין שרחובות לא עומדת בראש סדר העדיפויות של משרדי הממשלה ואולי החמור מכך שגם אם תתרחש כאן רעידת אדמה חס וחלילה אין ציוד מיידי של פיקוד העורף ברחובות שבעזרתו ניתן יהיה לחלץ נפגעים או פצועים בזמן אמת!

נאמנים עליי דבריו של ח"כ בגין בישיבה, (שהרשים מאוד בדבריו), שחלה התקדמות מאוד משמעותית בהתארגנות משרד ראש הממשלה למצב החירום ובעיקר כשהוחלט לרכז את כל המטה העוסק במוכנות העורף לרעידת אדמה במשרד ראש הממשלה, אך אי אפשר להשתחרר מהתחושה שלא בטוח שרעידת האדמה הבאה שתתרחש חס וחלילה באזורנו לא תמצא אותנו מוכנים – הן לרעידה עצמה והן ליכולת לחלץ את הנפגעים במהירות.

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן