מבזקים
הלילה בנתניה: כביש 2 ייחסם לכיוון דרום למשך חמש שעות מתקן ההתפלה באשקלון פועל חלקית בשל עכירות – רשות המים: האספקה נמשכת כסדרה קריית גת: שני מגרשי תעשייה שווקו בכ־66 מיליון שקל – 20 הצעות הוגשו למכרז ביקורת בנתניה הובילה לחקירה: חשד להכנסות לא מדווחות של כ־3.3 מיליון שקל 12 יריות לעיני הילדים סמוך לנתניה: שניים הורשעו בניסיון רצח הסטריטבול הארצי חוזר ללוד: טורניר 3X3 יתקיים ב־22 בספטמבר עיריית לוד הפסיקה עבודות של קבלן בעקבות מידע על מעורבות לכאורה באירועי ירי לוד יוצאת נגד חיבורי חשמל פיראטיים: העירייה בוחנת חיוב גם על צריכה מהעבר לוד: בית הספר "דקל" לחינוך מיוחד נקרא על שמו של גזבר העירייה ציון הדר ז״ל מבצע אכיפה בבת ים: 230 דו"חות ביום אחד – 120 לרוכבי כלים חשמליים שני אולמות ספורט חדשים נפתחו בראש העין – ואולם נוסף יוקם אחרי החגים שריפה נרחבת בגן העץ בירושלים: לוחמי האש פועלים למנוע התפשטות לעבר מבנים תאונת עבודה בירוחם: בן 30 נפצע מחפץ כבד שנפל עליו במפעל מהכנס לפיילוט בתשלום: סטארטאפ ממערך החדשנות של נמל אשדוד יוצא לנמל המבורג כפר סבא נפרדת מאמיר נמיוט ז״ל: הפראמדיק שהכשיר דורות של אנשי רפואה השוק העירוני ביבנה עשוי לעבור שוב: המכרז החדש חושף שהמיקום הנוכחי זמני מתנות, תכשיטים ונרות: ירידי החג שהתקיימו בראש העין תרחיש מלחמה באילת: נפילות טילים, פח״ע ונפגעים רבים בתרגיל עשור לאחר מותו: ההנצחה הגדולה לשמעון פרס בירושלים אותרה בביתה ימים לאחר מותה: המנוחה בירושלים זוהתה ושוחררה לקבורה

לזכר נעמי דגני ז"ל: עמדת החייאה חכמה של מד"א הוקמה במכללת ספיר

המשפחה והמכללה הנציחו את זכרה של האחות מכפר עזה שנרצחה ב-7 באוקטובר, באמצעות מפעם מציל חיים

בטקס מרגש שהתקיים היום במכללה האקדמית 'ספיר', נחנכה עמדת החייאה (מפעם) חכמה של מגן דוד אדום לזכרה של נעמי דגני ז"ל, בת 80 מקיבוץ כפר עזה, שנרצחה על ידי מחבלי חמאס בשבעה באוקטובר. יוזמת ההנצחה, שהובילו נכדה ארבל ובני משפחתה, מבקשת להמשיך את דרכה של נעמי כאשת רפואה שהצילה חיים רבים במהלך חייה.

הטקס התקיים במעמד מנב"ט קריית החינוך לירון בילדר, נציגי אגודת ידידי מד"א ובני משפחתה של נעמי. קרין שנייד קנטי, עוזרת מנכ"לית אגודת ידידי מד"א, הדגישה את חשיבות התרומה: "העמדה לזכר נעמי הוצבה בזכות מאות תורמים שהבינו את חשיבות הציוד המתקדם בהצלת חיים. מותה, כמו חייה, מוקדש לאהבה והצלת חיים".

ענת, בתה של נעמי, שיתפה בטקס: "אמא עבדה כאחות והייתה מסורה למקצוע, אישה של נתינה, חמה ואמפתית. מאז מתקפת ה-7 באוקטובר, אנחנו שומעים סיפורים מחממי לב על האישה והאחות שהייתה. אין יותר ראוי ומתאים מלחנוך לזכרה עמדת החייאה זו".

המפעם הוא מכשיר שכל אזרח יכול להפעיל בקלות גם ללא ידע רפואי, והוא מגדיל משמעותית את סיכויי ההישרדות במקרה של דום לב. באמצעות המפעם החכם שהוצב במכללה, אזרח שיחייג למוקד מד"א יונחה להשתמש בו במקביל להגעת צוותי החירום.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר, ציין: "אנו רואים זכות גדולה בהצבת עמדת ההחייאה בקמפוס ספיר. היוזמה של משפחתה להנציח אותה בדרך שתציל חיים היא מחווה מעוררת השראה".

עמדת המפעם מצטרפת לאלפי עמדות דומות שהוצבו ברחבי הארץ, ובכך מחזקת את המענה הרפואי לתושבי הדרום. חיים קרדי, מנהל מרחב לכיש במד"א, אמר: "אני רוצה להודות למשפחתה של נעמי שבחרו להנציח את זכרה באמצעות תרומת מכשיר מציל חיים, הממשיך את דרכה כאשת רפואה בעצמה".


◼️ חדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות מד"א

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מועצות - עוטף עזה

לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן